KeuPa kaivoi kotivoiton Peliitoista – "Meinasi kaikki pisteet lipsahtaa"

MESTIS / Raportti
Heikki Liedes teki voittomaalin jatkoajalla.
Keuruun lauantai-illassa toisistaan mittaa ottivat kotijoukkue KeuPa HT ja vahvasti viikonlopun peleissä esiintynyt Peliitat. Tasaisen väännön vei lopulta nimiinsä KeuPa jatkoajalla 4–3-lukemin.

− Tämä oli meille vaikea ottelu. Meillä oli alla kuitenkin kaksi tiukkaa kamppailua ja tänne tulimme hieman väsyneenä. Emme pystyneet lataamaan ja valmistautumaan sillä tavalla, mitä voitto olisi vaatinut, totesi Peliitat-käskijä Marko Tuomainen ottelun jälkeen.

Kaiken kaikkiaan joukkueiden lauantainen kohtaaminen oli varsin tasaista. Heinolalaisvieras hyödynsi omat paikkansa KeuPaa paremmin, minkä vuoksi Peliitat olikin suurimman osan ottelusta johtoasemassa.

Ensimmäisessä erässä kumpikaan ei saanut aikaan kovinkaan vaarallisia maalipaikkoja. Etenkin keuruulaisisäntä tuntui osuvan useammin tolppaan kuin maaliin.

Peliitat pääsi siirtymään 1−0-johtoon toisen ylivoimansa aikana. Miestä oli runsaasti Sami Sunin vartioimalla maalilla, ja Henri Fomin pääsi ujuttamaan kiekon häkkiin.

KeuPa osoittautui kuitenkin miltei samanlaiseksi vastukseksi kuin TUTO perjantai-iltana, sillä keuruulaispoppoo kiri pian heinolalaisten avausmaalin jälkeen: Taneli Maasaloa onnisti, ja toiseen erään lähdettiin 1−1-tasatilanteesta.

− Kummasti kuitenkin roikuimme mukana, vaikka kaksi ensimmäistä erää olivat aivan surkeita. Tämä ei ollut yhtään sitä lätkää, mitä olemme voittavissa peleissä pelanneet, Tuomainen tuumi.

KeuPa lopulta vahvempi jatkoajalla

Toisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia joukkueet sahasivat varsin tasaisissa merkeissä päästä päähän. Lopulta Peliitat kuitenkin otti toistamiseen kuskin paikan, ja maalin eteen yksin unohtunut Jaakko Lantta iski heinolalaiset 2−1-johtoon.

Välittömästi tämän jälkeen Heikki Liedes pääsi kilauttelemaan heinolalaistolppia, mutta hyökkääjä veti ohi miltei tyhjästä maalista. Paria minuuttia myöhemmin avauserä kuitenkin toisti itseään, ja KeuPa oli jälleen tasoissa Joose Antosen maalin turvin.

− Olimme kuskin paikalla ja kahteen ensimmäiseen erään oli niin paljon paikkoja ja pitkiä hyökkäyksiä. Emme siltikään saaneet maalia, mutta neljä ylärimaa taisi olla, totesi KeuPa HT:n päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Varsin puhdasta peliä puolin ja toisin pelanneet joukkueet päätyivät vielä päätöserässäkin tasatilanteeseen. Pitkään näytti siltä, että Peliitat vie ottelun nimiinsä, sillä kolmannen erän 3−2-johtoasema piti aina viimeisille minuuteille asti.

− Paransimme peliä kolmannessa erässä ja jollain ihmeen kaupalla olimme vielä kiinni kolmessakin pisteessä. Yhden pisteen otamme mukaan, vaikka rehellisesti emme olisi ansainneet yhtäkään pistettä, harmitteli Tuomainen.

− Kyllä se lähellä oli, että meinasi kaikki pisteet lipsahtaa, tuumi puolestaan Heiskanen.

Konsta Mesikämmen tarjosi keuruulaisyleisölle kuitenkin makeaa mahan täydeltä 3−3-tasoituksen myötä.

Jatkoajalle Peliitat pääsi ylivoimalla ja ensimmäinen vaarallinen veto kohti KeuPa-maalia syntyikin vain minuutin pelin jälkeen. Kotivoitto vaati kuitenkin keuruulaisilta vain yhden vauhdikkaan hyökkäyksen ja kaksi pistettä oli tallessa, kun Lukko-laina Liedes ratkaisi lisäpisteen kohtalon.

Jotkin jäähyt ja vihellykset jäivät vaivaamaan KeuPa-käskijä Heiskasta, joka otti kantaa illan tuomaritoimintaan illan ottelun jälkeen.

− Mielenkiintoisia tapahtumia oli esimerkiksi pitkien kiekkojen kanssa ja vähän omaan silmään oli kalliitakin jäähyjä. Pitäisi varmaan videolta tarkistaa, mutta huolissani olen siitä, että tuomareille tuollaista sattuu. Nämä ovat kalliita pelejä, Heiskanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle