Salosen kypärätemppu ei riittänyt − LeKi voittoon käsittämättömissä maalitalkoissa

Salosen hattutemppu ei riittänyt KeuPalle sarjapisteisiin.
KeuPan ja LeKin kamppailu tarjosi rutkasti tilanteita ja upeita maaleja. LeKi rutisti lopulta niukkaan voittoon toisen erän hurjastelunsa ansiosta.

Vaikka vierasjoukkue LeKi joutui avauserässä tappioasemaan, onnistui se iskemään toisessa erässä peräti viisi maalia ja karkasi niiden turvin johtoon, joka riitti loppujen lopuksi voittolukemiin 6-8. Ottelussa moni pelaaja onnistui tekemään uransa ensimmäisen Mestis-maalin.

KeuPa aloitti kotiottelunsa hieman paremmalla tempolla. Vaikka kumpikaan joukkueista ei karvannut järin aggressiivisesti, oli ottelu avauserästä lähtien vauhdikas. Juho Mäkelä teki ottelun avausmaalin ja siirsi KeuPan ensimmäisellä Mestis-maalillaan 1-0-johtoon heti ottelun alussa.

Nuori ja lupaava LeKi-puolustaja Martin Bodak oli osuman syntyessä pahasti myöhässä puolustustehtävistään maalin edustalla.

Takaa-ajoasemaan jäätyään LeKi sai muutaman kerran mahdollisuuden pelata ylivoimaa, mutta vierasjoukkue ei saanut erikoistilanteitaan rullaamaan alkuunkaan. Vasta Tomi Iso-Mustajärven tasoitusosuma aivan KeuPan toisen jäähyn loppusekunneilla toi lohtua LeKin ylivoimamurheisiin.

− Hurlumhei- tai harrastelätkäpeli tänään näytti olevan tuolla kentällä. Olemme hävinneet paljon pelejä, joten kolme pistettä oli meille tärkeä asia, tuumi LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela.

Toinen erä tarjosi harvinaista herkkua

Toinen erä tarjosi jotain sellaista, mitä jääkiekossa harvoin nähdään. LeKi nimittäin painoi pikkumustan peräti viisi kertaa KeuPa-maalin perukoille. Lisäksi KeuPa onnistui maalinteossa kahdesti.

Toisen erän maaleista useassa oli yhteisenä nimittäjänä ohjaus- ja maalineduspelaaminen. KeuPan 2-1-johtomaalissa Matias Mattson kiskaisi kiekon maalille, josta Samuel Salonen ohjasi kiekon ohi Christian Heljangon.

Seuraavaksi oli LeKin vuoro iskeä − kahdesti. Nimittäin ensin kapteeni Sami Laakso lusikoi Matias Haarasen viivavedon häkkiin, jonka jälkeen oli Sami Kaislehdon vuoro olla valmiina maalilla, kun Ville Järvinen lähetti kiekon kohti Roope Urpolahden vartioimaa KeuPa-maalia.

− Meillä ei ollut ensimmäisen 50 minuuttiin minkäänlaista halua voittaa. Täytyy olla paljon enemmän puolustushalua, jos meinaa voittaa, murahti KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen.

Janne Myllymäki tasoitti ensimmäisellä Mestis-maalillaan tilanteeksi 3-3. Myllymäen maaliin loppuivatkin keuruulaisten ilonaiheet. LeKi iski kakkoserässä vielä kolme maalia, ja karkasi 40 minuutin pelin jälkeen jo 6-3-vierasjohtoon.

Santeri Vuoti, Tuomas Koskinen ja Juho Liuksiala rokottivat KeuPaa armotta. KeuPalla oli vaikeuksia pitää oma maalinedustansa suojattuna, eikä Urpolahtikaan esittänyt aivan parastaan.

Päätöserässä KeuPa sai mainion kirivaihteen silmään, kun Salonen täydensi hattutemppunsa kahdella lisäosumalla, tuoden kotijoukkueen jo maalin päähän.

− Lopussa tuli lievä paniikki. Yritin siinä rauhoitella ja antaa ohjeita, että pidetään alue siistinä, myönsi LeKin Kuusela.

Heljangon upeat torjunnat ja Anton Levtchin tyhjään maaliin lyömä niitti pelastivat lopulta LeKin ja varmistivat lempääläläisille kolme pistettä.

− Olen pomminvarma siitä, että täällä kotihallissakin alamme vielä voittaa pelejä, KeuPan käskijä Heiskanen lupasi.

KeuPa matkaa huomenna lauantaina Espooseen paikallisen Unitedin vieraaksi. LeKi puolestaan odottelee seuraavaa peliä ensi keskiviikkoon asti, jolloin se kohtaa kotonaan Peliitat.