KeuPa taisteli sarjalle kavennuksen

MESTIS / Raportti
Antti Karjalainen oli mies paikallaan KeuPan maalilla.
Jukureilla oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka Keuruulla maanantai-iltana. Kotijoukkue KeuPa oli kuitenkin eri mieltä ja iski ottelusarjalle kavennuksen 2-1-numeroin.

Ottelun alku melko tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän. Tunteetkin hieman kuumenivat, kun Valentin Claireaux taklasi vihellyksen jälkeen Oula Palvetta ja Joonas Kalliola kävi muistuttamassa häntä.

Jukureilla oli loistopaikka siirtyä johtoon, kun Roope Ranta hassutteli itsensä vapaaksi, mutta yritys päätyi tolppaan. Hetkeä myöhemmin vieraat pääsivät kokeilemaan ylivoimallakin ja erikoistilanteen aikana Jukureilla oli useampi hyvä paikka iskeä johtomaali, mutta Antti Karjalainen KeuPa-maalilla torjui tilanteet.

Jukureiden hyvän vaiheen katkaisi kaksi peräkkäistä jäähyä, joista jälkimmäisen aikana Jani Ollitervo laukoi siniviivalta KeuPan 1-0-johtoon.

Vieraille tarjottiin erän lopussa vielä mahdollisuutta tasoitukseen, kun Matias Kiiskinen taklasi rajusti Timo Hiltusta ja sai 2+10 minuutin rangaistuksen. Jukurit ei kuitenkaan ylivoimassa onnistunut, joten erätauolle poistuttiin kotijohdossa.

KeuPa taisteli sarjalle kavennuksen

Toinen erä alkoi hyvin rikkonaisissa merkeissä, kun ensin Joonas Sammalmaa ja Toni Suuronen nahistelivat itsensä jäähylle ja heti perään Panu Hyyppä lähti istunnolle korkeasta mailasta. Ylivoimalla Teemu Suhonen ampui Rannan tarjoilusta tasoituksen.

Maalin jälkeen Jukurit oli ottelussa kuskin paikalla, mutta erän edetessä peli kääntyi isännille. KeuPa pelasi aktiivisesti, sai painetta jukuripäätyyn ja vaikeutti samalla Jukureiden hyökkäyspelaamista.

Erän lopulla molemmat pääsivät vielä kokeilemaan ylivoimaakin, mutta molempien alivoimat olivat rautaisessa vireessä, eikä lisämaaleja nähty.

KeuPa pääsi heti päätöserän alussa ylivoimalle, ja rokotti siitä välittömästi. Monessa mukana ottelussa ollut ranskalaishyökkääjä Claireaux ampui etukulmasta 2-1-osuman Eetu Koivistoisen sekä Emppu Pulliaisen tarjoiluista.

Isännät saivat osumasta hengen päälle ja olivat erässä selkeästi halukkaampi osapuoli. Jukureiden ratkaisut olivat vailinnaisia ja viimeinen terävyys pelaamisesta puuttui.

Mikkeliläisryhmän parhaat paikat tulivat ottelun viime hetkillä, kun joukkue haki tasoitusta ilman maalivahtia. Paras paikka avautui Roope Rannalle, joka pääsi kokeilemaan takakulmalta puoliksi tyhjään maalin, mutta laukaus epäonnistui täysin. KeuPa kesti Karjalaisen johdolla Jukureiden loputkin rynnistykset ja näin ollen KeuPa nappasi sarjan avausvoittonsa.

Ottelusarjan viides ottelu pelataan keskiviikkona Mikkelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle