IPK:n kaamosmasennus sai jatkoa − KeuPa ratkoi ottelun toisen erän ylivoimilla

MESTIS / Raportti
KeuPa oli lauantaina Peli-Karhuille tyly isäntä. Kotivoittoa juhlittiin selkein 6−2-lukemin.
Vaikeaa kautta maaottelutauon jälkeen pelaava IPK lähti hakemaan ensimmäisiä pisteitään tauon jälkeen Keuruulta. Tuloksena oli kuitenkin hukkareissu, sillä jäähyilyyn jälleen sortunut karhulauma katkesi toisessa erässä, ja KeuPa kirmasi selvään 6−2-voittoon.

Kotijoukkue KeuPa avasi ottelun joukkueista hieman pirteämmin ja loi muutaman varteenotettavan maalipaikan. Peli-Karhut kärsi sen sijaan tutusta ongelmasta. Kiekko kyllä saatiin alueelle, mutta varsinaisille maalipaikoille vierasjoukkueella ei ollut asiaa.

IPK pääsi peliin mukaan KeuPan jäähyjen muodossa. Waltteri Lehtonen ja Teemu Huttu istuivat molemmat peräkkäin kaksiminuuttiset, ja jälkimmäinen lopulta kostautui. Samu Pyykönen ja Henri Fomin pelasivat kiekon viivaan Saku Kinnuselle, joka laukoi ranteella kiekon ohi pahassa maskissa olleen Pekka Tuokkolan.

Vieraat olivat lähellä siirtyä myös 2−0-johtoon, kun Joona Erving istui huitomisesta kaksiminuuttista. Aatu Hämäläinen karkuutti kuitenkin kiekon viime hetkellä, kun kiekko piti laittaa tyhjään KeuPa-verkkoon.

KeuPa valmentaja Mikko Heiskanen ei luonnollisesti ollut tyytyväinen joukkueen ensimmäiseen erään.

− Varmaan osittain se oli IPK:n hyvyyttä, mutta kyllä erä oli meiltä varmaan kauden heikointa peliä. Muutenkin kiekollinen pelaaminen oli tänään heikkoa molemmilta joukkueilla. Erätauolla juteltiin joukkueen kanssa, ja onneksi pojat ottivat vastuuta tämän jälkeen, Heiskanen totesi.

Vieraat sortuivat jäähyilyyn

Peli-Karhut joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla, kun Damir Galin koukkasi itsensä jäähylle ensimmäisen erän lopulla. Tilanne oli vierailla varsin hyvin hallussa, mutta kun Saku Kinnunen jakoi oman maalin takana poikittaista KeuPa-pelaajan selkään aivan tuomarin silmien alla, joutui IPK vajaaksi puoleksi minuutiksi kahden miehen alivoimalle.

IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen olikin pettynyt, miten virheet veivät jälleen mahdollisuuden tapella voitosta.

− Toinen ilta peräkkäin, että aloitettiin hyvin. Sitten vastustaja nosti toiseen erään tasoaan, ja meillä taas kaksi isoa hyökkäyspään virhettä. Niistä läpiajo ja jäähy, joista molemmista maali. Pettynyt olen, sillä ihan muuta tänne tulimme hakemaan, Sinkkonen summasi.

KeuPa ei tilaisuutta jättänyt käyttämättä, vaan paikka pelattiin 17 sekunnissa Miro-Pekka Saarelaiselle, joka pisti takatolpalta kiekon tyhjään rysään ja Tuomas Tolonen oli ensimmäistä kertaa yllätetty.

Maali oli samalla melkoinen käännekohta ottelussa. KeuPa sai maalista lisää jalkoja ja vieraat jäivät ottavaksi osapuoleksi.

KeuPa nakuttikin erässä vielä neljä maalia. Maalintekijöinä kunnostautuivat Saarelainen toistamiseen, Niko Ahvonen, Teemu Huttu sekä kapteeni Waltteri Lehtonen. 4−1-tilanteessa IPK-käskijä Sinkkonen koetti herätellä joukkuettaan vaihtamalla maalille Tolosen tilalle Aleksi Aution.

Kolmas erä oli ottelun käytännössä jo ratkettua varsinaista pelailua, ja molemmat joukkueet onnistuivat pelailun ohessa vielä toistamiseen. Ensin Teemu Huttu punnersi illan toisensa pitkän hyökkäyksen päätteeksi, ja 2−6-kavennuksen iski Aleksi Hämäläinen komean yksilösuorituksen jälkeen.

Vierasjoukkue IPK:n pelaamisesta esille voi nostaa ykköskentän heikon esityksen. Kenttä saa näennäisesti painetta vastustajan päätyyn, mutta kolmikko on enemmän kuin hukassa. 

Kultakypärä Topi Piipposen johdolla kärkikenttä kirjasi lauantaina karut teholukemat −4 jo ennestään pahasti pakkasella oleviin tilastoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle