KeuPa varmisti pudotuspelipaikkansa trillerissä − "Minun tehtäväni on näköjään onnitella vastustajia"

MESTIS / Raportti
KeuPan monitoimimies Maasalo ratkaisi joukkueelleen pudotuspelipaikan.
KeuPa ja Hokki kohtasivat Mestiksen runkosarjan toiseksi viimeisellä ottelukierroksella. Kamppailu joukkueiden välillä oli syystäkin tasainen. Molemmilla joukkueilla oli iso panos illan ottelussa.

Keuruulla nähtiin todellinen trilleri, jossa KeuPa metsästi pudotuspelipaikan varmistavia pisteitä ja Hokki jatkoi kamppailua karsintapeikkoa vastaan. Kiekkoherkkua nähtiin lopulta voittomaalikisaan asti, joissa niissäkään ei saatu ratkaisua kovin helposti.

KeuPa-kapteeni Taneli Maasalo ratkaisi isännille 2−1-voiton, ja paikan Mestiksen pudotuspeleissä.

− Voittolaukauskilpailussa voittaa se, jolla kasetti kestää. Tänään meillä kesti. Nämä ovat hienoja paikkoja ja hienoja tunteita, tunnelmoi KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen ottelun jälkeen.

KeuPa aloitti kotijäällään terävästi, ja Hokki joutui turvautumaan puolustukseensa. Kajaanilaisten maalipaikat ottelun alkupuolella tulivat lähinnä pienistä kulmista ja kaukaa vastustajan maalista.

Matias Mattson tinttasi komealla laukauksella KeuPan 1−0-johtoon, kun erä oli sekunnilleen puolivälissä. 

Hokki sai avauserän lopulla painetta KeuPan päätyyn, pakottaen isännät ottamaan myös rangaistuksen. Tulosta ei kuitenkaan vieraille syntynyt. Sen sijaan hyökkääjä Pasi Kouvalainen satutti itseään erän lopulla.

− Tasokas kiekkoilta, jossa ensin pelasimme avoimemmin ja sitten tiivistimme pelaamista, kertasi Hokin pääkäskijä Jari Laukkanen illan taistoa.

Toiseen erään Hokki tuli paremmalla jalalla ja erityisesti kultakypärä Samuel Salonen tulitti ahkerasti kohti Sami Väliharjun vartioimaa Hokki-maalia. Kotijoukkueen Joonas Niemelä otti tyhmän jäähyn, jonka ajaksi Hokki sai pelin hallintaansa. Niemelän jäähy tuli tilanteesta, jossa hän liukui kiekottoman Hokki-pelaajan luistelulinjalle.

KeuPa sisuuntui hetkellisesti jäähynsä jälkeen, mutta Hokki värkkäsi kuitenkin tasoitusmaalin. Timo Hiltunen sai maalin eteen komean syötön Joni Piipposelta ja Roope Urpolahti KeuPa-maalilla oli yllätetty.

− Urpolahti oli tänään paras pelaajamme. Alussa pelasimme tiiviisti, mutta sitten otteemme hieman lipsui. Molemmilla oli paikat ratkaista peli jo varsinaisella peliajalla, pohti Heiskanen.

Kotijoukkue sai toisen erän lopulla vielä ikäviä uutisia, kun hyökkääjä Jussi Viitanen talutettiin vaivalloisesti kentältä pukusuojaan.

Päätöserän avauspuolikas sujui Hokki-merkkisissä tunnelmissa. Tilannetta kajaanilaisten kannalta edisti KeuPan ottama kaksiminuuttinen. 

KeuPa pääsi Salosen johdolla muutamaan otteeseen möyrimään kohti Väliharjun maalia, mutta kiekko ei ylittänyt maaliviivaa. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä tarkemmaksi peli tuli. Jokainen virhe korostui, ja puolittaisia maalipaikkoja syntyi molempiin päihin.

Kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään maalia päätöserässä, joten Keuruulla nähtiin jatkoaika. Hokin Piipposella oli jatkoajan alussa hyvä paikka, mutta Urpolahti venytti patjansa eteen. Myös Christoffer Seppelinillä oli tuhannen taalan paikka, mutta tolppa pelasti kotijoukkueen tässä vaiheessa.

Aaro Vidgrenillä oli oma tilaisuutensa ottaa jatkoajalla ratkaista peli isännille, mutta Väliharjun hanska tuli eteen.

− Minun tehtäväni näyttää tällä hetkellä olevan onnitella vastustajia pudotuspelipaikoista, tuumasi Laukkanen, jonka joukkue Hokki taistelee vielä viimeisellä runkosarjakierroksella karsintasarjan välttämisestä.

Voittomaalikilpailussa lauottiin lopulta kuusi paria, kunnes lopulta keuruulaisten kapteeni Maasalo teki ratkaisuosuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle