Ketterän voittoputki sai jatkoa − kymmenes voitto putkeen TUTOn kustannuksella

MESTIS / Raportti
Joona Jääskeläinen oli yksi illan onnistujista. Arkistokuva.
Kuva © Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com
Kovassa vireessä viilettävä Imatran Ketterä juhli lauantai-illan kierroksen päätteeksi jo kymmenettä perättäistä voittoaan, kun se kaatoi TUTOn Imatralla lukemin 4−3. Vaikka Ketterällä oli tiukempi ote peliin, ei TUTO antautunut helpolla, sillä vielä päätöserässäkin peli heräsi uudelleen henkiin.

− Meillä oli noin paljon maalipaikkoja. Olisi pitänyt tehdä seitsemän, mutta tehtiin kolme. Siinä syy miksi hävittiin, TUTO-luotsi Miika Elomo totesi varsin lyhyesti illan ottelusta.

− Ehkä hieman nihkeä alku, mutta lopulta ihan kypsä esitys, totesi puolestaan Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen.

Vaikka Ketterälle avautui heti ensimmäisen erän alkuun mahdollisuus avata illan maalihanat ylivoimalla, tuuletti ottelun avausmaalia kuitenkin turkulaisvastus. Kalle Valtola vastaanotti nappisyötön siniviivalta eikä epäröinyt hetkeäkään.

Turhan pitkään TUTO ei kuitenkaan saanut johtoasemastaan nauttia. Sisukas isäntäjoukkue alkoi ottaa pelin hallintaa itselleen, ja seuraavat minuutit peli pyörikin turkulaispäädyssä. Alle kahteen minuuttiin tilanne oli jo 2−1 isännille.

Ensin Janne Kumpulainen pääsi iskemään tasoituksen kaartelemalla läpi TUTO-puolustuksen. Tilannetta edelsi Jere Laineen törmäys Mikke Levoon, ja siitä seurannutta yleistä hämmennystä Ketterä käytti hyvin hyödykseen.

2−1-johtomaaliin puolestaan Jesse Juntheikki sai onnistuneen syötön maalin takaa Sami Salmiselta ja niittasi kiekon verkkoon.

Turkulaishermot kireällä

Toiseen erään päästiin kuitenkin jännittävästä tasatilanteesta, sillä Aki Kangasmäen onnistui tuoda omansa vielä avauserän aikana tasoihin.

Jos avauserä oli hivenen Ketterä-väritteinen, tasoittui puntit toisen erän kuluessa. Tilanteita sateli jatkuvalla syötöllä ja tasokas maalivahtityöskentely nousi tavallista suurempaan arvoon. Ainoa varsinainen paine nähtiin erän alussa turkulaisylivoiman aikana.

Tunteiden kuumeneminen ja TUTO-konkari Aki Keinäsen hölmöilyt hankaloittivat kuitenkin turkulaisvieraan kulkua. Keinänen lensi pihalle väkivaltaisuuden vuoksi, mistä seurasi viiden minuutin ylivoima Ketterälle. Entisestään tilannetta kurjisti vielä Valtolan ottama pariminuuttinen.

Ja varsin pian imatralaisisäntä iski: Joona Jääskeläinen vei Ketterän 3−2-johtoon, kun kahden miehen ylivoimaa oli kulunut vain minuutin verran.

Päätöserän jännitysnäytelmä Ketterän heiniä

Vaikka päätöserässä Ketterä alkoi jälleen hivuttautua takaisin kuskin paikalle, ei TUTO luovuttanut helpolla. Turkulaisille avautui mahdollisuus tasoittaa peli ylivoimalla, mutta imatralaisisäntä piti huolen siitä, ettei ylivoimaosumaa syntynyt.

Sitä vastoin Ketterä itse lähti hyökkäykseen turkulaisylivoiman viimeisillä sekunneilla ja Jääskeläinen niittasi illan toisellaan valotaululle 4−2-lukemat.

Vaikka TUTOlla olikin vaikeuksia päästä pois omasta päädystään, sai se kuitenkin kuudella kenttäpelaajalla aikaiseksi kelpo painetta imatralaispäätyyn. Yritys kannatti, sillä Valtolan illan toinen osuma loi toivoa turkulaisleiriin.

TUTOn viime hetken kiri ei kuitenkaan riittänyt ja ottelun loppulukemiksi jäi 4−3 Ketterän hyväksi. Voitto on imatralaisjoukkueen kymmenes putkeen. Päävalmentaja Lehtonen on tyytyväinen joukkueensa nykytilaan.

− Teimme yhden enemmän ja se riitti tänään. Hyviä asioita on tapahtunut ja taisteluilme on kohdillaan: iloisuus ja nauttiminen on hyvällä tasolla, kommentoi Lehtonen.

− Tämä tiukka viikko painaa jaloissa. Tulimme eilen Keuruulta, vaikka ei se saa olla mikään selitys, sillä vastustajakin on tullut Joensuusta. Jätkät saivat kuitenkin kahdeksan pistettä, Lehtonen jatkoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle