Ketterällä petti hermot − Jokipojat kiitti ja kuittasi

MESTIS / Raportti
Jokipojat juhli Imatralla. Arkistokuva.
Ketterä ja Jokipojat avasivat pudotuspelikeväänsä lauantaina Imatralla. Kevään tunnelma oli pelissä kohdillaan, sillä se tarjosi sekä komeita maaleja että kuumenevia tunteita. Joensuulaiset varastivat kotiedun itselleen selkein 5−3-voittolukemin.

Isäntäjoukkue Ketterän pelistä näki, että joukkue pelaa ensimmäisiä Mestiksen pudotuspelejään. Tasaviisikoin imatralaiset olivat jopa niskan päällä, mutta alivoimapelaaminen ja hermokontrolli vaativat vielä paljon petrattavaa.

Viidestä maalistaan kolme Jokipojat teki ylivoimalla: Oula Uski iski kaksi ensimmäistä maalia ja Mika Koivisto vastasi kolmannesta.

− Oli kiihkeä kamppailu. Joukkue oli taisteleva, puolusti aika ajoin mallikkaasti ja oli tehokas maalipaikoissa, summasi Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis ottelun päätyttyä.

Vielä toisessa erässä Ketterä oli hyvin pelissä mukana. Toinen erä päättyikin 2−2-lukemiin, kun Joona Jääskeläinen ja Tomi Iso-Mustajärvi taituroivat joukkueensa tasoihin.

Isäntien hermot olivat melkoisella koetuksella, ja Ketterä keräsikin illan aikana kasaan 110 jäähyminuuttia. Ottelun neljästä pelirangaistuksesta kolme tuli imatralaisille: Erno Ripatti, Sameli Ventelä ja päävalmentaja Maso Lehtonen passitettiin kaikki suihkun puolelle.

Ripatti otti Jokipoikien Eppu Rissasen kanssa yhteen nyrkein, ja Ventelä taklasi kiekotonta Oskari Lehtistä kostomielessä. Lehtinen ei enää palannut peliin.

− Tuolla Lehtinen makaa polvi sökönä. Kovaa sai pelata, mutta tuollaiset törkimykset pitäisi ottaa pois. Odottelen mielenkiinnolla, miten kurinpito reagoi, Varis tuhahti.

Lehtosta lehdistötilaisuudessa paikannut kakkosvalmentaja Pauli Levokari löysi puolestaan ymmärrystä omiaan kohtaan. Muun muassa Ripatin purkaus sai ymmärrystä osakseen.

− Pitää puolustaa Ripattia. Jos kaveri rupeaa haastamaan ja haastamaan, niin siihen pitää vastata. Ei siinä muuta, hän totesi.

Kokenut pudotuspelipoppoo Jokipojat osasi hyödyntää Ketterän lyhyen pinnan ja hermostuneen pelin. Koiviston ylivoimamaalin lisäksi Joonas Larinmaa osui siirretyn rangaistuksen aikana ja Miro Väänänen iski tyhjään maaliin.

Vaikka Ketterä saikin aikaiseksi vielä kolmannen täysosumansa, ei se aloittanut sen kummempaa kiriä. Jokipojat otti ensimmäisen kiinnityksensä ja riisti kotiedun Ketterältä loppulukemin 5−3.

− Lyhyesti ja ytimekkäästi: Jokipojat oli parempi erikoistilanteissa. Tämä on maalintekopeli, ja he tekivät enemmän, Levokari summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle