Jokipojat kaatoi huolimattoman Ketterän - "Se on kaikilla tuolla kopissa ryhtiliikkeen paikka"

MESTIS / Raportti
Niemi oli jälleen Jokipoikien voiton avaintekijöitä.
Kuva © Sami Kemppainen
Jokipojat upotti huolimattomasti pelanneen Ketterän toisen erän alussa kahdella nopealla osumalla. Päätöserän rummutuksestaan huolimatta Ketterä ei kyennyt enää nousemaan pistetaistoon mukaan, vaan kolme sarjapistettä matkasi Joensuuhun 4−1-numeroin.

Ketterä ja Jokipojat kamppailivat avauserässä tasaisissa merkeissä. Peli aaltoili päästä päähän, mutta aivan huippupaikoilla erässä ei päästy juhlimaan. 

Erän ainoasta osumasta vastasi kauden avausmaalinsa iskenyt Jokipoikien puolustaja Eppu Rissanen, jonka siniviivalaukaus yllätti Ketterä-vahti Santeri Lipiäisen.

Osuman jälkeen tuomaristo palaveerasi pitkään keskenään sekä molempien valmentajien kanssa, sillä Ketterällä oli jäällä aloitustilanteessa vain neljä kenttäpelaajaa viiden sijaan. Päätös pysyi kuitenkin muuttumattomana.

Kotijoukkueen Joona Jääskeläinen kilautti vielä erän loppupuolella ylivoimapyörityksen päätteeksi tolppaan, mutta sen lähemmäs tasoitusta imatralaisryhmä ei päässyt avauserässä.

− Meiltä vahva vieraspeli. Tiedettiin, että kotijoukkueelta tulee vahva prässi ja me oltiin hyviä siinä alussa. Joku vaikea hetki pelissä oli, mutta puolustettiin vahvasti, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis kommentoi.

Jokipojat aloitti toisen erän vahvasti, kun se rokotti kahdesti reiluun kahteen minuuttiin imatralaisjoukkuetta puolustuspään virheistä. 2−0-maalista vastasi Mika Koivisto ja Oula Uski viimeisteli 3−0-osuman, johon Koivisto nappasi syötön.

Peli tasoittui erän edetessä ja Ketterälläkin oli omat hetkensä tulla peliin mukaan, mutta vahvasti puolustanut joensuulaisryhmä maalivahti Timo Niemen johdolla piti maalisarakkeen nollassa. Vierailijoille aukesi muutamia tilaisuuksia myös erän loppupuolella Ketterän huolimattoman syöttöpelaamisen vuoksi, mutta enempää maaleja erässä ei kuitenkaan nähty.

Päätöserässä Ketterä haki hanakasti kavennusta ja hallitsi erää, mutta laukaukset lähtivät turhan usein ilman maskia kohti Niemeä, ja olivat helppoja poimittavia joensuulaisvahdille. Joensuulaisvierailijat puolestaan kurittivat imatralaisryhmää alivoimalla, kun Tuukka Rajamäen laukaus painui verkon perukoille.

− Taisi olla minun jääkiekkohistoriassani ensimmäinen kerta nähdä sellainen laukaisukartta, jossa ei tullut yhtään vetoa ykkös- kakkos- ja kolmosalueelta avauserässä. Se kertoo siitä sisusta, miten me puolustettiin tänään. Tietysti me oltiin kiekonkin kanssa hyviä, kun saatiin maaleja ja tärkeät kolme pistettä, Varis totesi.

Ottelussa kaikkiaan 36 laukausta pysäyttäneen Niemen nollapeli murskaantui puoli minuuttia ennen loppusummeria, kun Jesse Juntheikki karvasi kiekon keskialueella ja napautti läpiajosta 4−1-kavennusmaalin, joka jäi kuitenkin laihaksi lohduksi Jokipoikien korjatessa täyden pistepotin.

− Jokipojille hatunnosto heidän puolustuspelaamisestaan ja Niemi oli maalissa loistava. Ne olivat tänään heidän voiton avaimet. Me ei tänään päästy hakkaamaan sektorista irtokiekkoja, mitä sinne tuli. Me oltiin myös luvattoman huonoja tänään. Meidän avauspelaaminen oli heikkoa, varmaan Ketterän C-nuorista löytyy pakki, joka pistää kiekkoa paremmin lapaan kuin meidän pakit tänään. Se oli ihan helvetin vaikeaa, manasi Ketterä-käskijä Matias Lehtonen.

− Ihan hyvää pörräämistä hyökkäyksessä, mutta vähän tehotonta. Kyllä se lähtee siitä kiekon syöttämisestä. En usko, että taito on kenelläkään kadonnut mihinkään, mutta hallille on tultu sillä mielellä, että ollaan hemmetin hyviä pelaajia ja pystytään vetämään 95 prosentilla peliä. Tuossa on lopputulos.

Lehtonen myös vaati koko joukkueelta selkeää ryhtiliikettä tulevissa otteluissa.

− Kopissa tällä hetkellä mietitään, mitä valmistautuminen vaatii tällä tasolla, että pystyy pelaamaan hyvää jääkiekkoa. Monella pelaajalla on tuolla ryhtiliikkeen paikka ja valmennuksen täytyy ottaa vastuuta kanssa. Se on kaikilla tuolla kopissa ryhtiliikkeen paikka. Täytyy vain tehdä asioita paremmin, tämä ei vain riitä, Lehtonen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle