"Hyvää taistelua ja tiivistä puolustamista" - Jokipojat nollasi tylysti Ketterän

MESTIS / Raportti
Roni Viirlas iski ottelussa tehot 1+1.
Kuva © Timo Savela
Jokipojat oli tyly vierailija Mestiksen puolivälierien kolmannessa ottelussa Imatralla. Jäähyjen värittämässä ottelussa joensuulaisvierailija nollasi jämäkällä pelaamisellaan vaisun imatralaisryhmän ja nappasi kolmannen voittonsa ottelusarjasta 3-0-lukemin.

Avauserä oli todella rikkonainen, sillä siinä jaettiin viisi kahden minuutin rangaistusta. Ketterä pääsi yrittämään maalintekoa peräti neljästi ylivoimalla, mutta ylivoimapelaaminen oli todella vaisua, eikä joukkue saanut kunnon tilanteita juurikaan aikaan.

Erän ainoasta osumasta vastasikin vierailija Jokipojat erän puolivälin jälkeen. Juuri jäähyltä päässyt puolustaja Roni Viirlas painoi pelin imatralaispäätyyn ja löysi toiselta laidalta syötöllään Eppu Rissasen, jonka laukaus painui Juhana Ahon selän taakse.

Ketterä oli toisen erän alussa terävänä, mutta imatralaisryhmän jäähyt käänsivät peliä erän edetessä Jokipojille. Aho imatralaisveräjällä sai venyä useampaan otteeseen parhaimpaansa ja piti 15 torjunnallaan Ketterän pelissä mukana.

Aho osoitti taitojaan myös Timo Hiltusen iskemässä 2-0-osumassa. Ketterä-vahti torjui ensimmäisen laukauksen ja venytti vielä mailankärjen ensimmäisen irtokiekon tielle. Jälkimmäisestä jatkotilanteesta Hiltunen lopulta onnistui tökkäämään kiekon maaliin.

Ketterä oli ottelussa kokonaisuutena muutamia pirteämpiä hetkiä lukuun ottamatta vaisu, eikä se päätöserässäkään saanut minkäänlaista kiriä aikaan. Jokipojat hallitsi kiekkoa ja pysäytti vahvalla puolustuspelaamisellaan imatralaisisännän muutamat hyökkäykset tylysti.

− Taas kerran oli vauhdikas ja värikäs kamppailu. Meilläkin oli vaikeita hetkiä, mutta pystyttiin ne sitkeästi tappamaan. Ennen kaikkea hatunnosto alivoimalle, edelleen tulee liikaa rangaistuksia. Kaikki kolme peliä olleet rikkonaisia, minkä vuoksi on ollut paljon erikoistilannepelaamista ja siinä ollaan oltu hyviä. Hyvää taistelua ja tiivistä puolustamista, siinä epistola meidän osalta tänään, Jokipoikien valmentaja Ville Väänänen kommentoi.

Ottelun loppuhetkillä tunteetkin hieman lämpenivät aiempien otteluiden tapaan. Ensin Janne Kettunen taklasi kovalla vauhdilla Jokipoikien kultakypärä Oskari Lehtistä selkään ja sai 2+10-minuutin rangaistuksen. Hetkeä myöhemmin imatralaisryhmän Jesse Juntheikki huitoi Eetu Rissasta laidan läheisyydessä ulosajon arvoisesti. Tilanteen jälkimainingeista Ketterän Joona Jääskeläinen hankki itselleen vielä käytösrangaistuksen.

Avausmaalin alustanut Viirlas roiskaisi siniviivalta 3-0-loppulukemat yhdeksän sekuntia ennen loppusummeria. Joensuulaispuolustajan laukaus meni maaliin lopulta Ketterä-puolustaja Risto Mattilan käden kautta.

− Ihan tarpeeksi ylivoimaa ja paikkoja saatiin. Jos et yhtään tee, niin et voi oikein voittaakaan, summasi Ketterä-luotsi Matias Lehtonen lyhyesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle