Ahosilta KalPan voiton arkkitehti

Veitsi kurkulla pelanneelle KJT:lle kelpasi ottelusta ainoastaan voitto. Vieraat roikkuivat sitkeästi mukana aina kolmannen erän puoliväliin saakka, jolloin Vesa Reinikainen varmisti ylivoimamaalillaan pisteet KalPalle. Näin ollen KJT jatkaa kevään pelejään karsintasarjassa. KalPan runkosarjasijoitukseksi varmistui vastaavasti neljäs sija.

KJT:n kohtalonottelu sai vieraiden kannalta shokeeraavan alun, kun KalPan Marko Ahosilta siirsi Saku Kekäläisen alustuksesta kotijoukkueen johtoon ainoastaan 22 sekunnin pelin jälkeen. Maalin jälkeen peli pyöri pääasiassa KJT:n kenttäpäädyssä KalPan hakiessa ahnaasti toista osumaa. Kotijoukkueen painostuksen alla KJT:n Mikko Sairanen otti ajassa 7.37 jäähyn kiinnipitämisestä ja KalPan 2-0 johto näytti roikkuvan ilmassa. Toisin kuitenkin kävi. Vieraat iskivät pelin yllättäen tasoihin KalPan ylivoiman aikana. Matti Lievonen heitti KalPan puolustuksen hukkaaman kiekon oivaltavasti b-pisteen kaarelle Jaska Vilenille, joka laukoi kiekon rystyltä ohi KalPan maalissa torjuneen Juha Kauhasen.

Pekkarinen näyttää maalinteon mallia

KalPa kuittasi hetkeä ennen erän puoliväliä. Pitkään jatkuneen tehottoman myllytyksen päätteeksi KalPa-ikoni Veli-Pekka Pekkarinen laukoi hyökkäyssiniseltä kotijoukkueen johtoon komealla KJT:n maalin ylänurkkaan suuntautuneella laukauksella. Kotiyleisön harmiksi KalPan johtoasema kesti tasan kolme ja puoliminuuttia. KJT:n Jani Taanonen toi vieraat tasoihin ylivoimalla. Taanonen laukoi siniviivan jälkeen löysän laukauksen kohti kotijoukkueen maalia ja lopulta kiekko livahti helpon näköisesti ohi Juha Kauhasen.

Suomalainen kiekkosateessa

Toinen erä oli selkeää kotijoukkueen hallintaa. KalPa pommitti KJT:n Jaakko Suomalaisen maalia peräti 15 kertaa vieraiden laukoessa vastaavasti Kauhasta kohti ainoastaan seitsemän kertaa. KalPan johtomaali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 26.28. Mikko Honkanen laukoi kiekon b-pisteeltä KJT:n Suomalaisen haarojen välistä verkkoon. Lisää seurasi Kalpan ylivoiman aikana kolmisen minuuttia ennen erän päätöstä. Vesa Reinikainen siirsi näppärästi kiekon maalin takaa tekopaikkaan hiipineelle Saku Kekäläiselle joka survoi kiekon verkon perukoille ja KalPan ratkaisevan tuntuiseen 4-2 johtoon.

Tuomarit täysin kuutamolla

Toisessa erässä korostui ottelun onneton tuomarointi. Varsinkin päätuomari Kimmo Nilsen oli totaalisesti hukassa. Linja heitteli laidasta laitaan ja lukematon määrä selviä jäähynarvoisia tilanteita jäi puolin ja toisin viheltämättä. Kokonaisuutena ottelussa törkein viheltämättä jäänyt tilanne kävi KalPan Simo Vidgrenin kohdalle. Vidgren loukkaantui selvästä päähän kohdistuneesta taklauksesta, joka jäi Nilseniltä viheltämättä.

Ahosilta ratkaisijan roolissa

Kolmas erä oli todellista maalijuhlaa. Ensin Jani Taanonen iski illan toisen henkilökohtaisen KJT:n kolmannen osuman ja toi vieraat maalin päähän. KJT:n takaa-ajo loppui kuitenkin Pekka Nöyräsen ajassa 48.29 ottamaan jäähyyn. KalPa sai ylivoimansa toimimaan työn ja tuskan kautta lopulta mallikkaasti ja Marko Ahosilta löysi huikealla oivalluksella maalin edestä Vesa Reinikaisen, joka ohjasi ottelun voittomaaliksi jääneen 5-3 osuman. Ahosilta väläytti hetkeä myöhemmin taitopotentiaaliaan lisää. Mailataiteilija karkasi Juho Kurosen avauksesta läpiajoon ja taituroi kiekon maailmanluokan rystynostolla KJT:n maalin kattoon.

Forssin kenttä KJT:n valopilkkuja

Pari minuuttia Ahosillan maalin jälkeen KJT:ta pystyssä pitänyt Tuomas Forssin, Jaska Vilenin ja Miikka Lindholmin muodostama kenttä juoni vieraille lohtua kavennuksen muodossa, Lindholmin toimiessa viimeistelijänä. Forssin johtama kentällinen oli ainoa KJT:n hyökkäyspelin koostumuksista joka sai painettua kolmannessa erässä pelin KalPan kenttäpäätyyn. Vilen, Fors ja Lindholm pelasivatkin loppuvaiheessa joka toista vaihtoa. Siitä huolimatta KalPa onnistui viimeistelemään ennen ottelun päätöstä vielä kolme osumaa. KalPan seitsemännen osuman viimeisteli Antti Riekkisen syötöstä Jarno Niinimäki, kahdeksannen Ville Luoman alustuksesta Sami Simonen ja yhdeksännen vain hetkeä ennen päätössummeria Luoman ja Simosen syötöistä komeiden harhautusten päätteeksi Samuli Suhonen.

Tähdet, tähdet

KalPa

KalPasta löytyi ratkaisijoita varsin laajalta rintamalla. Peräti 15 pelaajaa ylti tehopisteille. Toisaalta liiankin aktiivinen hyökkäyspeli kostautui puolustuspäässä. Vaikka Juha Kauhasella ei ollutkaan paras päivänsä, niin osavastuu neljästä omiin kolahtaneesta maalista lankeaa myös löysästi puolustaneille kenttäpelaajille. Playoffeissa vastaavalla puolustusasenteella ei mennä pitkälle.

Marko Ahosilta

Alusti ottelun voittomaalin ja taituroi itse kaksi muuta komeaa osumaa. Lupauksia herättävä peli playoffeja ajatellen.

Antti Hintikka

Pelaa rohkeaa kiekollista peliä ja on noussut KalPan peräpään liideriksi Samuli Suhosen rinnalle.

Aki Keinänen

A-junioreista nostetun laiturin onnistunut debyyttiottelu Mestiksessä. Avauserässä hermoilua, maila tärisi käsissä ja syötöt karkailivat vastustajille. Jatkossa hienoja väläytyksiä ja kolmannessa erässä muutama loistava yksilösuoritus, oli lähellä tehdä uransa ensimmäisen Mestismaalin. Pehmeät maalintekijän kädet ja poikkeuksellisen hyvä pelikäsitys. Jos kehitys jatkuu samaa tahtia, niin kaikki on mahdollista.

KJT

Jaska Vilen

Komea tasoitusmaali avauserässä. Loi kenttänsä kanssa jatkuvasti vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille.