Luostarisen kobrakäsi iski K-Vantaan kanveesiin

Mestiksen tv-ottelussa Kuopiossa oli ainekset kunnon draamaan, kun sarjajohtaja K-Vantaa ja neljännnellä sijalla sarjassa majaileva KalPa iskivät yhteen. Ottelua todisti paikanpäällä kauden ennätysyleisö, 1549 maksanutta katsojaa. Otteluruuhkassa tarpovien joukkueiden taisto kääntyi kuopiolaisille maalivahti Ari Luostarisen täydellisen illan ansiosta. K-Vantaa ei löytänyt ajoissa aseita KalPan maalia muurin lailla vartioineen Luostarisen ohittamiseen.

Avauserässä nähtiin kokolailla rikkonaista kiekkoilua. Ilmeisesti molemmat joukkueet olivat vielä sokaistuneita televisiokameroiden loisteesta. Jäähyjen sävyttämä erä oli hienokseltaan KalPan hallintaa. Kuopiolaisten vahva alivoimapelaaminen korostui erän alkupuolella otetun jäähyn aikana. Sami Simonen karvasi alivoimalla aggressiivisesti pelivälineen K-Vantaan puolustukselta ja Mikko Honkonen pääsi yrittämään avausosumaa varsinaisesta miljoonan euron paikasta. Vantaan maalilla torjunut Joni Hallikainen veti kuitenkin tilanteessa vielä tällä kertaa pidemmän korren.

Ajassa 6.27 oli KalPan ylivoimapelin vuoro. Ensin vieraiden Ari-Pekka Pajuluoma otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta ja muutama minuutti myöhemmin K-Vantaan fyysisestä pelotteesta vastaava tavarajunan kokoinen Pasi Nielikäinen polvitaklauksesta. KalPa onnistui ylivoimalla hieman vastustajiaan paremmin, paras paikka siunaantui puolustaja Juha Alastalolle, jonka tulinen siniviiva laukaus pyöri hetken aikaa K-Vantaan maaliviivalla.

Voimalaituri Väänänen iskee

Toisessa erässä jatkettiin erikoistilanteiden tiellä. K-Vantaa otti erässä peräti kuusi kahdenminuutin rangaistusta, KalPan selvitessä kolmella kakkosella. Molempien joukkueiden ylivoimamyllyt jauhoivat pitkään ja hartaasti, mutta tuloksetta. Ottelun avausmaali nähtiin muutamia sekunteja KalPan Ville Luoman jäähyn päättymisen jälkeen ajassa 37.19. Omalta puolustusalueelta lähetetty purkukiekko tavoitti hyökkäys-siniviivan tuntumassa kaarrelleen Tuomo Litmasen. Vastakkaisella laidalla noussut Jani Väänänen sai Litmaselta oivallisen poikittais-syötön ja pääsi upottamaan ottelun voittomaalin K-Vantaan Joni Hallikaisen selän taakse.

Hermokontrolli kateissa

Maalin jälkimainingeissa muutamilta vantaalaisvieraista katosi se kuuluisa Aurinkokuningas Juhani Tammisen lanseeraama hermokontrolli. Ensin boksiin lähti väkivaltaisuudesta Petteri Linnonmaa ja hetkeä myöhemmin kakkosta ja kymmenen minuutin käytösrangaistusta passitettiin istumaan tuomarille syntyjä syviä jupissut Heikki Löfman. Varsin jäähyrikkaan erän päätteeksi tekojaan miettimään lähtivät vielä KalPan Antti Riekkinen ja K-Vantaan Joonas Rönnberg. Vieraiden turhautumisen takana oli osaltaan KalPan Ari Luostarisen taianomainen maalivahtipeli. KalPan maalilla seissyt Luostarinen liimasi vantaalaisten laukomat kiekot kerta toisensa jälkeen loistavalla varmuudella.

Riekkisen kaukoveto pilasi Hallikaisen illan

Päätöserästä odotettiin todellista hegemoniataistoa. Sitä ei kuitenkaan koskaan nähty. KalPalaiset paiskasivat vantaalaisten veneen lopullisesti upottaneen kiven jo parin minuutin pelin jälkeen. Antti Riekkisen kaukolaukaus livahti melkoisen helposti Joni Hallikaisen vartioimaan maaliin. Osuma pilasi siihen asti lähes virkaveljensä Ari Luostarisen tasoisia otteita ajoittain esittäneen Hallikaisen illan.

Loppuerä noudatti tuttua juonikuviota kissa ja hiiri leikistä. KalPa pyrki tiivistämään keskialueen tukkoon ja heitteli jatkuvalla syötöllä purkukiekkoja keskialueelle. Vantaalaiset vastaavasti hakivat vimmatusti kavennusta. Parhaat tilanteet juoni K-Vantaan parhaana palkittu liukasliikkeinen Hannu Väisänen, joka järjesteli ketjukavereilleen maukkaita paikkoja liukuhihnalta. Kotiyleisön onneksi erässä 11 kertaa torjunut Ari Luostarinen oli ottelussa ohittamaton.

Kauppi osoitti pelimiehen elkeitä

Ajassa 54.54 K-Vantaan valmentaja Jarmo Kauppi osoitti olevansa pelimies. Vantaan maalinsuulla seissyt Joni Hallikainen luisteli aikalisän jälkeen aitioon ja laatikkoon hyppäsi tilalle kuudes kenttäpelaaja. Vantaalaiset ehtivät hakea tasoitusta nelisenminuuttia, kunnes Jani Väänänen vapautti illan toisella osumallaan kotiyleisön piinasta viimeistelemällä loppulukemat 3-0 tyhjänä ammottavaan K-Vantaan maaliin.

Tähdet, tähdet

K-Vantaa

#18 Hannu Väisänen

Mestiksen maajoukkueeseen nousseella hyökkääjällä riitti liikettä ja ennen kaikkea oikeanlaista asennetta.
Taitava kiekollisena ja kaupanpäälle vielä esimerkillinen joukkuepelaaja.

#33 Jonni Kiiski

Tuore Mestiksen maajoukkueen raamikas puolustaja pelasi vahvaa peruspeliä ja esitti hyökkäyspäässä muutamia teräviä laukauksia.

Valmentaja Jarmo Kauppi

Miksi tälläistä ei nähdä useammin? Osoitti olevansa mies paikallaan vetämällä riskillä veskarin muutamien sekuntien sijasta ajoissa pois ja näin muodostui tilaisuus todelliselle loppukirille. Hallikainen luisteli aitioon peräti neljäksi minuutiksi. Kaiken lisäksi halliin kokoontunut kiekkokansa sai samalla kokea draamaa koko rahalla.

KalPa

#1 Ari Luostarinen

”Aapon” illan kuvaamiseen riittää yksi sana. Maaginen.

#68 Mikko Honkonen

Mainio peliäly. Kesken kauden mukaan tullut laituri on päässyt uskomattoman nopeasti mukaan Mestiksen vauhtiin.
Tärkeä osa KalPan ottelussa ehdottomasti parasta kentällistä, ketjukavereinaan Sami Simonen ja Tatu Miettinen.

#18 Jani Väänänen

Liikenopeus yhä puutteellista, mutta korvaa paljon oikealla sijoittumisella.
Saanut alkukaudesta kadoksissa ollutta itseluottamustaan takaisin, siitä osoituksena kylmäpäinen ottelun voittomaaliksi jäänyt avausosuma.