Simosella neljän pisteen ilta

KalPan neljäskin kotiottelu päättyi kotijoukkueen juhlaan. Tällä kertaa Niiralan montussa taipui Hyvinkään Ahmat selkein numeroin 5-1 (2-0,2-0,1-1). Kuopiolaisten hyökkäystä johti kapteeni Sami Simonen, jonka pistesaldoksi kirjattiin 2+2. Joukkueitten suurin ero löytyi kuitenkin maalitolppien välistä, sillä ottelun lähes puoliksi pelanneet Patrick Machreich ja Joonas Lindberg jäivät selkeästi huippupelin pelanneen Juha Kauhasen varjoon.

Ottelun ensimmäiset vaihdot KalPa oli kuin unessa. Ahmat sai aggressiivisella karvauksellaan kammettua kiekot KalPalta ennen oman siniviivan ylitystä. Ahmojen kova karvaus ei tuottanut maaleja, mutta minuutin kohdalla KalPan Pekka Parviaiselle vihellettiin kakkonen estämisestä. Ylivoima jäi Ahmoilta kuitenkin hyödyntämättä. Lähimmäksi ylivoimamaalia pääsi Jukka Penttisen syötöstä yksin läpi päässyt Juha-Pekka Loikas, jonka harhautus päättyi Kauhasen torjumaan lusikkapuolen nostoon.

Jäähyn jälkeen sai kotijoukkue otetta pelistä ja jatkossa mentiinkin tasaisesti kovalla vauhdilla päästä päähän saamaatta kuitenkaan mitään valmista aikaiseksi. Lopulta ajassa 9.54 onnistui KalPa yllättämään Ahma-vahti Patrick Machreichin, jonka pudottaman kiekon Sami Salonen pääsi tuikkaamaan maalinedustilanteesta verkon perukoille. Erän puolen välin jälkeen joukkueet pääsivät pelaamaan lähes perätysten kaksi minuuttia ylivoimaa, mutta kummankin joukkueen ylivoimapeli osoittautui kehnoksi. Jäähyjen jälkeen jatkettiin vauhdikkaasti päästä päähän sahaamista. Juuri ennen erätaukoa Ahmojen Marko From kampitti KalPan Jarno Niinimäen Ahma-maalin takana ja KalPa pääsi näin pelaamaan toisen kerran ylivoimaa. Tällä kertaa ylivoima tuottikin tulosta jo 12 sekunnin jälkeen. Maalin viimeisteli Sami Simonen laittamalla Machreichin torjunnasta pudonneen kiekon ohi itävaltalaisvahdin juuri ennen taukosummerin soimista.

Machreich vaihtoon

Toisen erän alkuminuuteilla Ahmojen Machreich näytti parempaa osaamistaan torjuessaan muutaman vaarallisen KalPa-paikan. Erän alun paras maalitilanne tuli kuitenkin Ahmojen Jani Tuomiselle, joka polki "heittämällä" ohi KalPan pakkiparin onnistumatta kuitenkaan ohittamaan KalPan maalissa pelannutta Juha Kauhasta. Noin viiden minuutin pelin jälkeen pääsi KalPa kolmannen kerran pelaamaan ylivoimaa Markus Juvakosken ottaessa kaksiminuuttisen kampituksesta. Jäähyä edelsi KalPan ykkösketjun Marko Ahosilta - Antti Riekkinen - Saku Kekäläinen vahva pyöritys Ahma-maalilla. Ylivoiman viime sekunneilla KalPa onnistui maalinteossa kolmannen kerran. Maali syntyi samalla kaavalla kuin edellisetkin. Tällä kertaa Machreich pudotti Samuli Suhosen siniviivalaukauksen eteensä, jonka Marko Ahosilta pääsi veivaamaan ohi Ahma-vahdin. Tässä vaiheessa Ahmat vaihtoi maalivahdikseen nuoren Joonas Lindbergin.

Erän edetessä KalPa sai yrittää ylivoimaa vielä kahdesti ja Ahmat kerran. Maaleja ylivoimat eivät kuitenkaan tuottaneet vaikka muutaman otteeseen kumpikin joukkue sai pakkopelikuvionsa mallikkaasti toimimaankin. Paras paikka siunaantui KalPan jälkimmäisen ylivoiman aikana Marko Ahosillalle. Ahosilta sai Antti Riekkiseltä maalin takaa syötön, mutta onnistui ampumaan karkeasti yli eteen avautuneesta tyhjästä maalista. Erän viime hetkillä ensimmäisen erän "viltissä" ollut Tuomo Litmanen vei KalPan jo neljän maalin johtoon upealla yksilösuorituksellaan.

Ahmat avaa maalitilinsä

Kolmannen erän alussa Ahmat sai vihdoin kuparisensa rikki. Osuman ohjasi maaliin Miikka Jäske, jolle syötön tarjoili Turo Virta. Hetkeä myöhemmin oli KalPalla paikka siirtyä taas neljän maalin johtoon, mutta Lindberg onnistui torjumaan Jyrki Tirkkosen ja Marko Ahosillan lähentelyn. Kolmannen erän alkupuoliskolla nähtiin muitakin hyviä maalintekopaikkoja kummankin joukkueen keskittyessä lähinnä hyökkäyspeliin.

KalPan viides maali näki päivänvalon ajassa 51.19, jolloin Sami Simonen laukoi nousunsa päätteeksi kiekon ohi Lindbergin. Ahmojen ykkösketju Miikka Jäske - Juha-Pekka Loikas - Jukka Penttinen loi vielä erän loppupuolella muutaman vaarallisen tilanteen Kauhasen maalille. Ensin Jäske ja Loikas pääsivät 2-1 -hyökkäykseen, jonka päätteeksi Loikas tarjoili Jäskelle paikan, jonka Kauhanen kuitenkin hoiti. Muutamaa minuuttia myöhemmin oli Jäske yksin karkumatkalla, mutta Ahma-hyökkääjän viimeistely ontui ja Kauhanen veti tälläkin kertaa pidemmän korren. Erän viimeiset minuutit eivät lisämaaleja tuoneet, joten loppunumerot merkattiin kotijoukkueelle 5-1.

Lopuksi

KalPa otti jo kauden neljännen kotivoittonsa yhtä monessa ottelussa. Suurinumeroiset voittolukemat eivät tosin kerro aivan täyttä totuutta, sillä myös Ahmat sai luotua vaarallisia tilanteita Kauhasen vartioimalle maalille. Tästä käynee todisteena Kauhasen 32 torjuntaa, mikä on viisi enemmän kuin mihin vierasjoukkueen maalivahdit yhdessä joutuivat venymään.

KalPan parhaimmistoa ottelussa olivat Ahmojen valmentajankin kehuma maalivahti Juha Kauhanen ja viime otteluissa kovaan vauhtiin päässyt kaksikko Sami Simonen ja Sami Salonen. Ottelussa neljä tehopistettä haalinut Simonen yli kaksinkertaisti kerralla kauden pistesaldonsa. Kalpalaisista ottelun joutui jättämään kesken nivusensa loukanneet Jarno Niinimäki ja Sami Salonen. Salonen pelannee kuitenkin jo lauantain Jukurit-pelissä.

Edellisen pelin tehoketju Jäske - Loikas - Penttinen oli hyvinkääläisten paras kolmikko, josta ensiksi mainittu onnistuikin viimeistelemään Ahmojen ainokaisen ja loi muutenkin hyviä paikkoja itselleen ja ketjukavereilleen. Ahmoista on tuon ketjun lisäksi vaikea nimetä muita onnistujia. Merkillepantavaa oli kuitenkin Ahma-joukkueen kova yritys, jota valmentaja Janne Tormonenkin kehui. Ottelun maalissa aloittanut Patrick Machreich pudotteli kiekkoja kolmen maalin arvoisesti ennen vaihtoaitioon siirtymistään. Maaleja ei tosin voi pistää täysin itävaltalaisvahdin piikiin, sillä osasyyllisiä osumiin olivat myös lepsusti maalinedustalla pelanneet Ahma-puolustajat. Hiukan ennen ottelun puoltaväliä maalille luistellut Joonas Lindberg onnistui torjuntatöissä asteen verran Machreichia paremmin.