TUTO nousi sillasta - "Me emme pystyneet parantamaan peliämme"

TUTOn Petteri Nummelinin ilta koostui tehoista 1+1.
TUTO kukisti tiukassa ottelussa Kiekko-Vantaan Tikkurilassa maalein 3-1. Otteluvoitot välieräsarjassa ovat nyt Kiekko-Vantaalle samoin lukemin 3-1. Seuraavan kerran vantaalaisilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

TUTO nousi selästä voittamalla maanantaina Tikkurilan Urheilupuistossa Kiekko-Vantaan numeroin 3-1. Voitollaan TUTO kavensi välieräsarjan 1-3:een, ja ratkaisua saadaan jännittää lähiaikoina.

Ottelun alku oli vahvaa Kiekko-Vantaan hallintaa, mutta pian varovaisen alun jälkeen turkulaisetkin pääsivät pelirytmiin mukaan. TUTOn päävalmentaja Miika Elomo peluutti Petteri Nummelinia kolmosketjun vasempana hyökkääjänä yhdessä Juha Virtasen ja Markus Nurmen kanssa.

Kun ensimmäistä erää oli pelattu tovin verran, puntit alkoivat tasaantua. Kiekko-Vantaan vauhdikas alku kostautui armotta, kun Mikko Laine teki osuman Hannu Kurun syötöstä, ja tilanteeksi tuli 1-0.

Ottelusta puuttui avauserässä pudotuspelille ominaiset rymistelyt ja tunteiden tuuletukset. Kummatkin joukkueet selvästi hakivat oikeita asetelmia trillerimäistä päätöstä.

− Jälleen hyvä ja vauhdikas pudotuspeli. Pelissä oli fyysisyyttä, mutta meille vain parasta, että saimme nyt kiinnityksen, kommentoi Elomo.

TUTOn Tomi Wilenius istui pelikieltoa sarjan alussa, mutta pelaamattomuus ei näkynyt miehen otteissa. Ensimmäisen erän selkeästi paras tilanne syntyi, kun Wilenius pääsi läpiajoon, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto torjui.

Lohipaidoilta loppuivat keinot

Toinen erä alkoi TUTOn jäähyllä, kun varakapteeni Kristian Tuohilampi otti rangaistuksen kiinnipitämisestä. Kiekko-Vantaa oli jotenkin neuvoton kiekon kanssa, ja TUTO pyrki viemään ja ohjaamaan kiekollisen pelin kulmiin, mistä taas vantaalaiset olivat heikkoja ratkaisemaan.

Rangaistukset koituivat Kiekko-Vantaan haaksirikoksi. Ajassa 23.05 kotijoukkueen Patrik Moisio otti koukkaamisesta kohtalokkaat kaksi minuuttia jäähyä. TUTO ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Tuukka Pulliaisen rannelaukaus upposi lohipaitojen verkkoon. Syöttäjiksi 2-0-maaliin merkittiin Nummelin ja Kalle Valtola.

Jos TUTO hallitsi alkuerää puolessa välissä ottelua, Kiekko-Vantaa alkoi näyttää piristymisen merkkejä. Se pääsi helpommin ylittämään keskialueen, mutta laukaukset suuntautuivat minne sattui.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli realistinen.

− TUTO on pystynyt parantamaan peliä peli peliltä. Me emme pystyneet parantamaan. Positiivista oli kuitenkin kolmannen erän taistelu, Mälkiä totesi.

Ottelusta ei puuttunut yritystä, mutta ratkaisut maalin saamiseksi olivat vähissä. Pelin ilme oli selvillä hyvin varhaisessa vaiheessa, kun meno äityi pelailuksi, jossa kiekkoa lyötiin päätyyn ja luisteltiin perään.

Kiekko-Vantaan Iiro Sulinilla oli toisen erän paras paikka kaventaa ottelu, mutta Karolus Kaarlehto oli erittäin vakuuttava maalinsa suulla. Kaiken kaikkiaan ottelua hallitsivat turkulaiset. Aiempiin sarjan otteluihin verrattuna TUTO tuli otteluun paremmalla jalalla ja olivat otteissaan enemmän romuluisempia kuin lohipaidat.

TUTOn 3-0-osuma syntyi ylivoimalla ajassa 39.22, kun Nummelin sai kiekon b-pisteiden väliin, josta kokenut kehäkettu laukaisi matalan laukauksen Kauttoa kohti. Kiekko livahti Kauton jalkojen välistä.

Yksi maali ei riittänyt

Kolmas erä oli vauhdikasta peliä, mutta peli muuttui sellaiseksi, että kiekko pyöri kulmissa, kun sen olisi pitänyt ohjata maalinedustalle ja parempiin maalintekotilaisuuksiin.

Kiekko-Vantaan peli oli suurin piirtein naulattu jo kiinni, kun Lasse Uusivirta laukaisi epäonnekseen tolppaan. Lohipaidat olivat lyötyjä, eikä heiltä löytynyt avaimia rikkoa hyvin pelannut turkulaisryhmä.

Kiekko-Vantaan kuparisen rikkoi puolustaja Lassi Raitanen, jonka tarkka rannelaukaus yllätti Kaarlehdon. Tilanteeksi tuli 1-3. Maaliin syöttäjiksi merkittiin Niklas Andersson ja Pekka Niemimaa.

Kiekko-Vantaa otti maalivahdin pois maalilta ajassa 57.04, ja myöhemmin myös aikalisän ajassa 59.02.