Kiekko-Vantaa taipui TUTOlle kotikaukalossa - "Teimme liikaa kiekkovirheitä"

MESTIS / Raportti
Miro Mäkinen iski keskiviikkona tehopisteet 1+1.
Kuva © Timo Savela
Turun TUTO otti toisen kiinnityksen välieriin voittamalla Tikkurilassa Kiekko-Vantaan niukasti 3−2. Ottelusarjan tilanne kolmen ottelun jälkeen on turkulaisille 2−1.

TUTO otti toisen kiinnityksen välieriin voittamalla Tikkurilan Urheilupuistossa Kiekko-Vantaan niukasti 3−2 (1−1, 1−1,0−1). Näin ollen voitot puolivälieräsarjassa ovat turkulaisille 2−1.

Kumpikaan joukkue ei lähtenyt kainostelemaan ottelun käynnistyttyä. Molemmat pääsivät helposti ja nopeasti ylös omasta päädystä, ja ottelu soljui eteenpäin vauhdikkaana ja tilanteiden täyttämänä.

− Toinen kiinnitys. Ei sen kummempaa, ja sarja jatkunee samaan tapaan tiukkana, totesi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

Kiekko-Vantaalla oli mainio maalintekopaikka heti alkuun, kun Joona Harjama sai kiekon maalinkulmalle, mutta vahvan iltapuhteen torjunut TUTO-maalivahti Karolus Kaarlehto otti kiekon kiinni.

Ensimmäisen erän vanhetessa lohipaidat pitivät enemmän kiekkoa, mutta vantaalaisia vaivasi lievähkö tehottomuus. Ajassa 11.24 TUTOn Nico Friman sai kahden ja kymmenen minuutin rangaistukset selästä taklaamisesta. Sitä seuranneella ylivoimalla vantaalaiset eivät saaneet mitään aikaan.

TUTOn tehokkuus Kiekko-Vantaan surma

Sen sijaan TUTO sai hyvin pelatusta alivoimasta lisäpuhtia, mikä johti siihen, että vauhtia ei ainakaan puuttunut. TUTO siirtyi 1−0-johtoon, kun Aki Kangasmäki ampui paluukiekosta pikkumustan verkon perukoille.

Hetkeä myöhemmin Kiekko-Vantaa otti rangaistuksen, kun Juuso Perttilä joutui jäähyaitioon kampituksesta. Lohipaidat pelasivat vakuuttavaa alivoimaa, minkä kruunasi Miro Mäkisen iskemä tasoitusmaali 1−1:een.

− Tiukkaa vääntöä puolin ja toisin. Harmittaa tietysti muutamat kiekkovirheet, ja TUTO on niissä todella hyvä. Kovaa taistelua oli, voittoja haetaan, kommentoi Kiekko-Vantaan pääluotsi Pasi Arvonen.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa aloitti vauhdikkaasti. Kun erää oli pelattu kolmisen minuuttia, TUTO siirtyi 2−1-johtoon siirretyn rangaistuksen aikana. Kalle Valtolan kova laukaus yllätti Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kauton.

Kun TUTOlle tuomittiin jäähy, ei Kiekko-Vantaan ylivoima toiminut. Otteisiin tuli tietynlaista pelailun makua. Vauhti nousi hetkessä päätähuimaavaksi, mutta kummatkin maalivahdit pelasivat hyvän ottelun.

Vantaalaisten Julius Rantaeskola tasoitti ottelun 2−2:een, kun ottelusta oli pelattu puolet. Syöttäjiksi merkittiin Mäkinen ja Robert Arrak. Vaikka Kaarlehto päästi selkänsä taakse kaksi osumaa, oli hän keskiviikkona hyvällä pelituulella.

Kolmannessa erässä ottelun voittomaalin ampui Timi Lahtinen, joka kurottautui maalin edessä kiekkoon, väisti puolustuksen taklaukset ja viimeisteli tyhjään maaliin. Joukkueet ottivat muutamat rangaistukset, mutta enempää osumia ei Tikkurilassa nähty, eikä lohipaitojen ajassa 57.38 ottama aikalisä tuottanut toivottua tulosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle