Kiekko-Vantaa otti toisen kiinnityksen finaaleihin - TUTO sortui jäähyihin

Julius Rantaeskola upotti TUTOn kahdella osumallaan.

Kiekko-Vantaa otti toisen kiinnityksen Mestiksen finaaleihin voittamalla Turun TUTOn Tikkurilassa maalein 4-3. Vantaalaisten sankariksi nousi Julius Rantaeskola, joka merkkautti itselleen kaksi maalia. Samoille tehoille pääsivät myös kapteeni Toni Leinonen ja Atte Mäkinen syöttämällä kumpikin kaksi osumaa.

TUTO pääsi helposti Kiekko-Vantaan puolustusalueelle, mutta sen pitemmälle eivät turkulaiset päässeet avauserässä. Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa, kun Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään ylivoimalla. Hannu Kuru otti rangaistuksen kampituksesta, ja lohipaitojen Nico Nurmikanta ampui kiekon maaliin.

TUTOn peli kaatui pitkälti jäähyihin. Kiekko-Vantaan kaikki maalit tulivat ylivoimapelistä. Huomioitavaa oli, että kaukalossa pelasivat hyvin latautuneet joukkueet, minkä johdosta kummatkin sortuivat pelaamaan ylikierroksilla.

Ensimmäisen erän jälkipuolella lohipaidat pääsi tehokkaasti turkulaisten ihon alle, kun TUTO otti neljä rangaistusta vantaalaisten yhtä vastaan.

Toinen erä TUTOn pyöritystä

Toinen erä alkoi TUTOn vahvalla pyörityksellä, kun peliä käytiiin periaatteessa yksinomaan vantaalaisten puolustusalueella. Kauan eivät turkulaiset päässeet juhlimaan, kun lohipaidat teki 2-0-johtomaalin. Rantaeskolan ensimmäisen maalin syntyaika oli 25.18.

TUTO kavensi ottelun 2-1:een, kun Kuru ampui kiekon maaliin Aki Keinäisen ja Tuukka Pulliaisen syötöistä. Jos vantaalaiset hallitsivat hienokseltaan ottelun tapahtumia, TUTO pääsi peliin mukaan.

Kiekko-Vantaa oli pakotettu kokeilemaan kaukolaukauksia, sillä vastustajan maalivahti Karolus Kaarlehto torjui suhteellisen hyvin.

Kolmas erä oli jäähyjen siivittämä. TUTO nousi tasoihin 2-2:een ajassa 42.28 Keinäsen maalilla. Syöttöpisteen saalisti Tuukka Pulliainen. TUTOlla oli heti osumansa jälkeen toinenkin tilaisuus, mutta Tomi Wilenius ampui päin Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kauttoa.

Hetki tämän jälkeen molemmat joukkueet ottivat rangaistukset, mutta ylivoimapeli etenkin TUTOn puolelta ei onnistunut lainkaan.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä 11 minuuttia, Kiekko-Vantaa sai aikaan hässäkän maalinedustalle ja kiekko lipui maaliin. Tuomaristo lähti tarkastamaan tilannetta ja hylkäsi osuman potkumaalina.

Hetkeä myöhemmin lohipaitojen Frank Gymer joutui avojäällä turkulaisten taklauksen kohteeksi, mutta tilanteesta selvittiin pelkällä säikähdyksellä. Kiekko-Vantaa siirtyi 3-2-johtoon, kun Rantaeskola iski ottelun toisen maalinsa. Maali oli komea lämäri b-pisteen kaaren paikkeilta.

Pelaajat väsyneitä

Kauan eivät turkulaiset tappioasemassa olleet, sillä he tasoittivat ottelun3-3:een, kun peliaikaa oli jäljellä 25 sekuntia. Ensimmäisen jatkoerän aikana molemmat joukkueet lähtivät pelaamaan voitosta, eikä minkäänlaista peruuttelua ollut havaittavissa. TUTO hallitsi ensimmäistä jatkoerää, ja lähimpänä voittoa se kävi, kun Kalle Moisio ampui kiekon ylärimaan.

Tapahtuma tarkastettiin videolta – ei maalia. Toisessa jatkoerässä Kiekko-Vantaan Iiro Sulin oli lähimpänä maalia, mutta viuhuva lyöntilaukaus singahti ohi maalista. Lohipaidat hallitsivat kaukalon tapahtumia, ja TUTOlla oli mahdollisuuksia vain aika ajoin.

Kolmannessa jatkoerässä kummallakin joukkueella oli hyviä mahdollisuuksia. Pitkäksi venynyt ottelu näkyi joukkueissa, ja mutta pelitempo säilyi yllättävän hyvin mukana pelissä.

Neljännessä jatkoerässä Leinonen pääsi yrittämään läheltä, mutta ampui päin Kaarlehtoa. Ottelu ratkesi viidennessä jatkoerässä, kun ajassa 157.54 Joonas Hyttinen nosti kiekon maaliin maalinedusruuhkasta Lassi Raitasen ja Pekka Niemimaan syötöistä.