Kiekko-Vantaa kukisti TUTOn - "Tämä oli meille hyvä opetus"

Niklas Andersson kiitti saamastaan peliajasta ja iski kaksi maalia.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa Kiekko-Vantaa voitti TUTOn lukemin 5-2. Otteluita vilttiketjussa istunut Niklas Andersson sai vastuuta ja iski oitis kaksi maalia.

Kiekko-Vantaa kukisti TUTOn keskiviikon Mestis-kierroksen ottelussa Tikkurilan Urheilupuistossa maalein 5-2 (0-0, 3-0, 2-2). Kotijoukkueen vahva toinen erä takasi kolme sarjapistettä lohipaidoille.

Kiekko-Vantaan sankareina pelasivat Niklas Andersson ja hyvin torjunut maalivahti Aaro Peltonen. Andersson istui vielä muutama ottelu sitten vilttiketjussa, mutta nousi ottelun ratkaisijaksi saatuaan enemmän vastuuta.

Kiekko-Vantaa vauhdilla peliin

TUTO sai ottelun ensimmäisen vaarallisen tilanteen, kun Kiekko-Vantaan puolustajat nukkuivat omalla alueella. Kiekko-Vantaa sai myös tilaisuutensa heti alkuun, mutta turkulaiset olivat piirun verran lähempänä maalintekoa.

TUTOn Tomi Wilenius pääsi kokeilemaan Peltosen reaktioita, mutta hänen laukauksensa osui tolppaan. Ottelun ensimmäinen erä oli vauhdikas ja tilanteita syntyi molemmillekin joukkueille. Kiekko-Vantaalla oli tiivis iltapuhde, sillä turkulaiset pääsivät läpi ottelun melko helposti keskialueen yli vantaalaisten päätyyn.

TUTOn pääluotsi Miika Elomo oli pettynyt.

− Meiltä hyvä ensimmäinen erä, mutta Kiekko-Vantaa pelasi hyvin. Toisessa päästimme halpoja maaleja. Välillä viisikko varasti ja helposti helähti meidän päässä, Elomo sanoi.

− Tämä oli hyvä opetus meille, vaikka olemmekin voittaneet, Elomo jatkoi.

Kiekko-Vantaalla oli useita maalintekotilaisuuksia, mutta TUTOn puolustus pelasi mukiinmenevän ottelun. Kiekko-Vantaan Frank Gymer laukoi, mutta ei päässyt tolppaa pitemmälle.

Kiekko-Vantaa ratkaisi toisessa erässä

Toisessa erässä TUTO sai parhaan tilaisuutensa, kun Aki Keinänen pääsi yrittämään lyöntilaukausta, mutta Peltonen torjui. Ajassa 21.24 TUTOn Jere Karlsson otti kampituksesta rangaistuksen. Pian tämän jälkeen TUTO joutui kahden miehen vajaalle, kun Kristian Tuohilampi otti jäähyn korkeasta mailasta.

Seuranneella ylivoimalla lohipaitojen Julius Rantaeskola iski kiekon maaliin, kun kapteeni Toni Leinonen ja Nico Nurmikanta syöttivät hienosti, ja tilanne oli kotijoukkueelle 1-0.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli silminnähden iloinen.

− Täytyy olla tyytyväinen voittoon ja kolmeen pisteeseen TUTOa vastaan. Lirissä olimme, mutta taistelimme hyvin. Toinen erä oli meidän parastamme ja pelasimme fiksua peliä, Mälkiä kommentoi.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan erä. Tilanteeksi 2-0 iski ennakkoluulottomasti pelannut Andersson Lassi Raitasen ja Peltosen syötöistä. Kiekko-Vantaa periaatteessa ratkaisi ottelusta kolme pistettä, kun vielä erän viime sekunneilla Joonas Hyttinen osui laukauksellaan, ja peli oli 3-0. Erää oli jäljellä maalin syntyessä kuusi sekuntia.

TUTOn mahdollisuudet olivat kaukana

TUTO ei pystynyt murtamaan Kiekko-Vantaan puolustusta, vaan turkulaiset joutuivat turvautumaan kaukolaukauksiin ja kovaan taklauspeliin. Lohipaidat siivosivat vakuuttavasti maalintekosektorin niin, että maalin edessä ei ollut tilaa ja jokainen pelaaja taisteli kiekon tielle.

TUTO nousi muutamassa minuutissa tilanteeseen 1-3, kun Tuohilampi iski Mikko Laineen ja Timi Lahtisen syötöistä komean maalin. Kiekko-Vantaa antoi turkulaisille mahdollisuuden nousta pelissä tasoihin, kun Gymer ja Iiro Sulin ottivat rangaistukset, ja Kiekko-Vantaa joutui pelaamaan kahden miehen vajaalla runsaan minuutin.

Kolmannen erän puolenvälin tienoolla Keinänen pääsi reiluun läpiajoon, mutta konkarin yritys tehdä maali oli varsin pliisu. Näytti, että TUTOn paukut olivat kuluneet melkoisen sirkusmaisen toisen erän jälkeen.

TUTO taisteli ja nousi maalin päähän tilanteeseen 3-2, kun Lahtinen laukoi pikkumustan verkkoon. Ottelun ratkaisi lopulta Andersson, kun TUTOn maalivahti Kristian Järvinen empi vastaantulossaan, ja Kiekko-Vantaan sankari ampui armotta kiekon tyhjiin.

Ottelun viimeisen maalin teki ensimmäisen ottelunsa Kiekko-Vantaassa pelannut Patrik Moisio, kun TUTO otti maalivahdin pois. Moisio pääsi läpiajoon, ja hänet kahvattiin nurin, joten tuomaristo vihelsi tilanteessa maalin Kiekko-Vantaalle. Näin Kiekko-Vantaa voitti lopulta 5-2.