Kiekko-Vantaa kampesi arvokkaan voiton TUTOsta

MESTIS / Raportti
Joona Harjama iski TUTOa vastaan kaksi maalia.
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaa otti arvokkaan voiton Turun TUTOsta.

Kiekko-Vantaa kampesi tiukan ja tärkeän voiton TUTOsta keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa. Ottelu päättyi vantaalaisten voittoon lukemin 3-1 (0-0, 1-0, 2-1). Ottelu alkoi juhlallisesti, sillä lohipaitojen kapteeni Toni Leinonen sai kuukauden pelaajan palkinnon.

Kiekko-Vantaa lähti otteluun ilman ykkösketjun laituri Julius Rantaeskolaa, joka kärsi loukkaantumisesta. Molemmat joukkueet tunnustelivat alkuminuuteilla, ja varsinainen taistelu käynnistyi, kun kotijoukkueen Patrik Moisio otti kiinnipitämisestä kahden minuutin ja käytösrangaistuksen kymmenen minuutin jäähyt.

TUTOlla kiekko poltti lavoissa, eikä se saanut aikaan mitenkään mairittelevia tilanteita. Kumpikin joukkue pelasi kelvotonta ylivoimapeliä, eikä ottelun ensimmäisessä erässä päästy vielä maalin makuun.

TUTOn päävalmentaja Miika Elomo harmitteli ottelun tulosta.

− Peli oli hyvää. Molemmat puolustivat pirun hyvin. Paikkoja oli molemmilla vähän, ja peli muistutti hyvää pudotuspeliottelua. Tämä oli jo lähellä jatkopelejä, Elomo totesi.

Maalivahdit hyvin hereillä

Kummatkin maalivahdit pelasivat hyvän ja ehjän ottelun. Jani Kautto oli pitää TUTOn nollassa, mutta viime hetkillä turkulaiset iskivät kavennusmaalin. TUTOn maalilla pelasi Rasmus Rinne, eikä hän mahtanut lohipaitojen maaleille oikein mitään.

TUTOlla oli mahdollisuus siirtyä 1-0-johtoon, kun Kalle Valtola pääsi ampumaan hyvästä paikasta, ja Kautto torjui. Turkulaiset pääsivät Kiekko-Vantaan puolustusalueelle helposti muutamilla syötöillä, mutta varsinaiset maalintekopaikat olivat kortilla.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä oli hyvällä tuulella.

− Vireystila oli hyvä molemmilla. Ensimmäinen erä oli vaikea, mutta hieno homma, että saimme raavittua pisteet, Mälkiä kommentoi.

Kiekko-Vantaalle tarjottiin johtomaalin ainekset, kun TUTOn kakkosketjun sentteri Juho Virtanen otti rangaistuksen korkeasta mailasta. Sitä seuranneella ylivoimalla Kiekko-Vantaan ykkösylivoimakentällinen pelasi mallikkaasti suoraan syötöstä -paikan, mutta Rinne kesti.

Peli muuttui hetkessä miekkailuksi

Toisessa erässä TUTOn Aki Keinäselle siunaantui tuhannen taalan paikka, mutta konkari ei pystynyt ohittamaan Kauttoa. Ottelun ensimmäisen maalin teki Joona Harjama, joka merkkautti ottelussa kaksi maalia. Kiekko-Vantaa siirtyi 1-0-johtoon ajassa 32.46 Frank Gymerin syötöstä.

Erä alkoi turkulaisten painostuksella. He saivat pitkiä pyörityksiä kulmissa, mutta laukaukset lähtivät turhan kaukaa tai olivat vain sinne päin -laukauksia. TUTO ei saanut miehiä maalille, vaan peli pysyi turvallisesti poissa maalintekosektorilta.

Erän vanhetessa lohipaidat pääsivät peliin vauhdikkaasti mukaan. Turkulaisten hermot joutuivat koetukselle usein tilanteiden jälkeen, kun he turhautuivat epäonnistumisten vuoksi.

Jäähyjen rikastama päätös erä

TUTO lähti kolmanteen erään huonoilla syötöillä. Useimmiten syötöt olivat liian vaikeita tai Kiekko-Vantaa tukki keskialueen, eivätkä turkulaiset päässeet enää niin helpolla hyökkäysalueelle.

Ajassa 49.12 Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen iski tilanteeksi 2-0. Maalin syöttivät Paavo Ylipaino ja Joel Lehtinen, joka kärsi alkukaudesta alavartalovammasta. Tuomaristo vihelsi jäähyjä runsain mitoin, kun Kiekko-Vantaa sai kolme ja TUTO samoin kolme rangaistusta.

Moisiolla oli mahdollisuus tehdä vantaalaisille alivoimamaalin, mutta Rinne torjui. Kun ottelua oli jäljellä pari minuuttia, iski TUTO neljällä neljää vastaan. Hannu Kuru laukoi maalinedusruuhkasta maalin, kun sai syötön Aleksi Rutaselta ja Olli-Pekka Heinimäeltä.

Loppunumeroiksi lohipaitojen hyväksi laukoi puoli minuuttia turkulaisten kavennuksen jälkeen Harjama illan toisellaan. Maalin syöttäjäksi merkittiin Atte Mäkinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle