JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

SaPKo on Mestiksen mestari – maalikuningas Tanus survoi ratkaisun

MESTIS / Raportti
SaPKo pääsi tuulettamaan mestaruutta.

SaPKon sankariksi neljännessä finaalissa nousi Jonatan Tanus, jonka ylivoimaosuma toi savonlinnalaisille odotetun mestaruuden. Tanus pääsi survomaan kyseenalaisen voittomaalin ajassa 65.45, kun päätylaidoista kimmonnut kiekko jäi pyörimään Jani Kauton varusteisiin.

Vantaalaiset jäivät protestoimaan osumaa, mutta syyttä − SaPKo aloitti mestaruusjuhlansa tuomarien osoitettua maalia. Tanuksen maali oli samalla illan ainoa.

− Ihan huikea joukkue. Olimme kärsivällisiä, kun tiesimme, että Vantaalla on viimeinen mahdollisuus hakea voitto. Pystyimme puolustamaan hyvin, ja maalissa Juhana Aholta aivan huikea peli. Totta kai ylivoimalla ratkotaan pelit, ja saatiin hieno yv-maali, SaPKo-valmentaja Pasi Räsänen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

− Ei tarvinnut nitroja. Tuomari näytti heti, että se on maali.

Maanantain ottelu oli tasaisempi kuin aiemmat finaalikohtaamiset. Varsinkin toisessa erässä kotijoukkue K-Vantaalle siunaantui tukku paikkoja.

Vantaalaisleirissä tunnelmat olivat apeammat.

− Ei alkuun saatu parasta itestämme irti. Kaksi ekaa peliä meni ihan ohi meiltä, vantaalaisvalmentaja Simo Mälkiä sanoi Ylelle.

Lisää tunnelmia Tikkurilasta ja SaPKon mestaruusjuhlista illan mittaan Jatkoajassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle