Kiekko-Vantaa kukisti uneliaan SaPKon - "Tuli ihmeellinen musta hetki"

MESTIS / Raportti
Miro Mäkinen nautiskeli keskiviikkona kaksi maalia. (Arkistokuva)
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa tykitti Tikkurilassa keskiviikon Mestis-kierroksella SaPKon nurin maalein 6−2. Uneliaalla SaPKolla ei ollut lopulta paljonkaan mahdollisuutta vantaalaisia vastaan.

Viime kauden finalistit Kiekko-Vantaa ja SaPKo kohtasivat Tikkurilassa keskiviikon Mestis-kierroksella. Hyvinkin uneliaalta vaikuttanut pässilauma ei mahtanut mitään Kiekko-Vantaan kovassa käsittelyssä. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 6−2 (1−0, 3−2, 2−0).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, ja Kiekko-Vantaa sai heti alussa hyvän paikan maalintekoon, kun Joonas Hyttinen laukoi kaukaa ja Juuso Perttilä yritti pomppukiekosta, mutta SaPKon maalivahti Roope Urpolahti torjui.

Avauserä oli lohipaitojen hallintaa. Savonlinnalaiset eivät saaneet kiekkoa haltuunsa eivätkä päässeet vaarallisiin hyökkäyksiin. Ajassa 5.24 Jussi Pelto-Arvo siirsi kiekon maaliin maalinkulmalta ja tilanteeksi tuli 1−0. Syötöt antoivat Juha Tarkkanen ja Erik Embrich.

− Kotijoukkue oli erittäin sitoutunut ja puolusti hyvin. Saimme toisessa erässä peliä käyntiin, mutta tuli ihmeellinen musta hetki. Saimme kuitenkin viimeiseen erään parempaa kiekkoa, mutta Kiekko-Vantaa oli erittäin hyvä joukkue, totesi SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

Maalin tultua Räsänen otti aikalisä, mikä oli miltei toimiva, kun savonlinnalaiset pääsivät seuraavassa vaihdossa kolmella yhtä vastaan -tilanteeseen. Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto torjui mainiosti tuolloin kuin myös koko ottelussa.

Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuus tehdä toinen osuma, kun Toni Leinonen ja Miro Mäkinen pääsivät läpi SaPKon puolustuksen. Laukausta ei koskaan tullut Leinosen syötön lipuessa Mäkisen ohi.

Toisessa erässä nähtiin peräti viisi maalia. Erä kirjattiin vantaalaisille 3−2, eivätkä ottelun voimasuhteet muuttuneet: Kiekko-Vantaa pyöritti ja SaPKo yritti pysyä perässä.

Kiekko-Vantaalla maali-iloittelua

SaPKo harjoitti kovaa karvausta. Se tuli kiinni Kiekko-Vantaan puolustukseen kuin yleinen syyttäjä peräti kolmella pelaajalla. Kiekko-Vantaa ei tuosta kuitenkaan ollut moksiskaan, vaan keksi aina jonkin ratkaisun.

− Saimme hyvän alun. Nyt oli parasta, mitä kotona ollaan esitetty. Oli tasaisempi vääntö kuin tulostaulu osoittaa. Maalit vapauttivat, mutta maalivahtia pitää kiittää, koska heillä oli niin monta hyvää yritystä, virkkoi Kiekko-Vantaan pääluotsi Pasi Arvonen.

SaPKo tuli tasoihin toisen erän puolivälin tuntumassa. Matias Pulli laukoi tarkasti etuylänurkkaan Kauton olkapään yli. Hetkeä myöhemmin Kiekko-Vantaan Alex Levänen sai kiekon kasvoihinsa, ja hänet talutettiin pois kaukalosta.

Ottelussa seurasi SaPKon huono jakso, kun Kiekko-Vantaa iski peräjälkeen kolme maalia, ja ottelu oli yhtäkkiä 4−1. Vantaalaisten maaleista vastasivat Mäkinen, Sakari Turtiainen ja Janne Kivilahti.

Molemmat joukkueet pääsivät helposti yli keskialueen, mutta viimeistelyt jäivät uupumaan. Kolmas erä oli SaPKon pyöritystä, mutta sitä vaivasi tehottomuus. Pelkkä kova yritys ei riittänyt, sillä Kiekko-Vantaan puolustus pelasi kelpo ottelun.

Lopulta Kiekko-Vantaa iski kolmannessa erässä kaksi osumaa. Maalintekijöiksi löydettiin Joona Tolvanen ja illan toisella maalillaan Mäkinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle