Kiekko-Vantaa ei pysynyt SaPKon kyydissä

SaPKon Mikko Lahtela irvisteli perjantaina Tikkurilassa ja teki 1+1.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaan viimeinen kotiottelu runkosarjassa SaPKoa vastaan päättyi tylysti savolaisten voittoon maalein 3-1 (0-0, 2-1, 1-0). SaPKo varmisteli neljättä sijaansa samalla, kun lohipaidat ajautuivat pieneen ahdinkoon.

Kiekko-Vantaa ei ollut perjantaina Tikkurilassa koko höyryllä pelissä mukana, vaan joutui tyytymään kolmen pisteen menetykseen SaPKoa vastaan. Savonlinnalaiset veivät ottelun vähämaalisesti 3-1.

SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen kiitteli joukkuettaan ja oli luottavainen tulevaan, pudotuspeleihin.

− Peli oli erittäin tasainen vääntö. Kiekko-Vantaalla taisi olla enemmän maalintekopaikkoja, mutta puolustimme sitkeästi. Saimme 1-0-johdon, mikä vapautti meidän tekemistämme. Viimeinen erä oli kovaa, niin kuin tulevat ottelutkin, kun pudotuspeleihin lähdetään, Räsänen totesi.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä näki omiensa pelaamisessa tappiosta lukuun ottamatta hyviä puolia.

− Tiukkaa on taistelu pisteistä. Edelleen me taistelimme ja pelasimme hyvin. Tällä hetkellä voi sanoa, että pitää pystyä pelaamaan voittavaa jääkiekkoa. Varsinkaan toiseen erään en ole tyytyväinen, sillä otimme muutaman jäähyn ja menetimme keskialueella kiekkoja. Lisäksi tuli muutama jäähy, Mälkiä kommentoi.

Pelin tärkeys näkyi ensimmäisessä erässä

Kiekko-Vantaan ja SaPKon välistä Mestis-ottelua todisti 710-päinen katsojajoukko. Kiekko-Vantaan suhteellisen hyvä tilanne houkutteli paikalle tämän kauden ennätysyleisön.

SaPKo sai ottelun alkuun heti rangaistuksen, kun Joonas Hyttinen otti kampituksesta kahden minuutin jäähyn. Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuus siirtyä 1-0-johtoon, mutta ylivoimapeli tökki vantaalaisilla niin totuttuun tapaansa, eikä maalia syntynyt.

Kiekko-Vantaa sai toisen mahdollisuuden ylivoimalla, kun SaPKon Kai Lehtinen otti huitomisesta rangaistuksen ajassa 11.04. Lohipaidat saivat kehiteltyä pientä ylivoimapeliä ja koettivat saada maalia ohjauksella. Idea oli mainio, mutta toteutus liian vaikeaa.

Runsaan minuutin kuluttua tuosta Kiekko-Vantaan Janne Öfverström ja SaPKon Casimir Jurgens pääsivät toistensa ihon alle ja alkoivat perjantai-illan tanssit. Kummallekin sankarille jäähyt väkivaltaisuudesta.

SaPKolla oli erän vaarallisin tilanne, kun Viljami Wacklin syötti ottelun hyvin pelanneelle Patrik Virralle. SaPKon johtomaali oli lähellä, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto pelasi ensimmäiseen erään nollat.

Kolme maalia neljään minuuttiin

Jos ensimmäinen erä oli tietynlaista voimien mittelöä ja pelailemisen makuista, oli ottelun toinen erä varsinaista maali-iloittelua. Erä päättyi SaPKolle numeroin 2-1, kun ensin SaPKon Mikko Lahtela viimeisteli kuparisen rikki kultakypärä Janne Kumpulaisen ja Tomi Wileniuksen syötöistä.

Runsaan minuutin kuluttua tästä SaPKon Otto Nieminen vei savonlinnalaiset 2-0-johtoon Lahtelan ja Lehtisen esityöstä. Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen teki ottelusta tiukan sivaltamalla numerot 2-1:een.

Kiekko-Vantaan puolustaja Lasse Uusivirta pelasti yhden yksinläpitilanteen synnyn heittäytymällä kiekon eteen. Kiekko-Vantaa taisteli, mutta se ei löytänyt keinoja rikkoa SaPKon mainiosti pelannutta puolustusta.

Kiekko-Vantaan loppukiri ei ollut mikään kiri, sillä ajassa 59.34 pidetty aikalisä ja Kauton ottaminen pois kaukalosta ei tuottanut minkäänlaista tulosta. Päinvastoin, SaPKo viimeisteli loppunumerot 3-1 ampumalla keskialueelta pikkumustan tyhjään verkkoon. Maalintekijäksi merkittiin Juuso Forsström. Esityön teki Paavo Ylipaino.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina, kun SaPKo isännöi Jokipoikia ja Kiekko-Vantaa matkustaa Keuruulle KeuPan vieraaksi.