Perttilän hattutemppu upotti RoKin - "Annoimme liikaa lahjoja"

Juuso Perttilä iski hattutempun RoKia vastaan.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa voitti keskiviikkona RoKin Tikkurilassa numeroin 4-1. Rovaniemeläiset menivät johtoon, mutta vantaalaiset käänsivät nopeasti ottelun hallinnan itselleen.

Kiekko-Vantaa voitti RoKin keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa maalein 4−1. Kotijoukkueen Juuso Perttilä ratkaisi ottelun lohipaidoille tekemällä kolme maalia. RoKi meni johtoon ensimmäisessä erässä, mutta hävisi seuraavat erät 2−0, joten tärkeät kolme sarjapistettä jäivät Vantaalle.

Kiekko-Vantaa pyöritti peliä ottelun alusta saakka, vaikka rovaniemeläiset iskivätkin johtonumerot 0−1:een, kun Antti Järvelä laukoi lohipaitojen maalivahti Jani Kauton jalkojen välistä pikkumustan maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Jarkko Harjula ja Eemeli Heikkinen.

Lohipaidoilla oli avauserässä muutamia maukkaita maalintekopaikkoja. Muun muassa Joonas Hyttisellä oli tuhannen taalan paikka tasoittaa ottelu, mutta Paavo Hölsä RoKin maalissa pelasi ennakkoluulottomasti ja varmasti.

RoKi tukki viisaasti Kiekko-Vantaan nousut maalin eteen ja antoi vantaalaisten pyörittää kiekkoa kulmissa, missä se pyörikin sitten urakalla. RoKin ensimmäinen hyökkäyksen poikanen tuli noin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Helpohkon maalin päästänyt Kautto torjui kuitenkin varmasti, eikä RoKilla ollut mahdollisuuksia enää maalintekoon.

− Ylivoimaan en ole tyytyväinen. Meillä on ollut huonoja tapoja viime peleissä. Annamme liikaa lahjoja, mikä tekee pelistä vaikeaa. Olimme vaisuja tänään, totesi RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen.

Kiekko-Vantaan paras ketju oli Joona Harjama-Janne Kivilahti-Perttilä -koostumus. Ketju oli pitelemätön, ja se oli voiton takeena tekemässä kaikki vantaalaisten maalit. Viikoksi sopimuksen tehnyt Tuomas Huhtanen oli myös lähellä tehdä maalin heti ensimmäiseen otteluunsa lohipaidoissa, mutta laukaus sujahti ohi maalin.

RoKi vailla tehoja

RoKi pääsi aloittamaan toisen erän ylivoimalla. Huhtasen huitomisesta saamaa jäähyä oli jäljellä runsaat puolitoista minuuttia. Rovaniemeläiset eivät saaneet kuitenkaan mitään vaarallista aikaan, ja Kiekko-Vantaa pääsi enemmän peliin mukaan.

Kotijoukkueen Jussi Pelto-Arvolla oli herkullinen paikka tasoittaa ottelu heti erän alkuun, mutta kuti tyhjästä maalista sujahti Hölsän patjoihin. Kivilahti ampui hetkeä myöhemmin kiekon tolppaan, mutta tasoitus tuli vasta ajassa 27:37. Syöttäjiksi kirjattiin Harjama ja Otto-Eemeli Linke.

Ottelun 2−1:een laukoi Perttilä, kun joukkueet olivat pelanneet pitkän tovin rangaistuksien rasittamana. Kiekko-Vantaa istui kaksi ja RoKi kertaalleen samaan hengenvetoon.

− Olen iloinen peli-ilmeeseen. Katsomme, keitä kuuluu kokoonpanoon, kun on tullut taas lisää mustelmia, niin kuin pitääkin, virkkoi Kiekko-Vantaan pääkäskijä Pasi Arvonen.

Kiekko-Vantaa tukki keskialueen mainiosti, eikä RoKi oivaltanut keinoa, millä murtautua vantaalaisten kenttäpuoliskolle. Näin rovaniemeläiset yrittivät puolustajien kautta tuoda kiekko hyökkäysalueelle, mikä tosin ei toiminut ollenkaan. Kiekko-Vantaan puolustus oli vahva, ja liike kantoi mukavasti nopeilla hyökkäyksillä.

RoKi otti jäähyn heti kolmannen erän alkuun. Mika Partasella oli tilaisuus tasoittaa, mutta kuten keltapaidoilla oli illan aikana tapana, yritys epäonnistui. RoKin Harjulalla oli paras paikka, mutta vantaalaiset tulivat kolmanteen erään latautuneina ja rutinoituneina. Tilanteeksi 3−1:een sinetöi Perttilä yksin läpi -tilanteesta.

Kiekko-Vantaan alivoimat olivat myrkkyä RoKille. Lohipaitojen tehokaksikko Perttilä-Harjama pelasi jokaisessa alivoimakentällisessä. Ottelun kolmas erä oli Kiekko-Vantaan juhlaa. RoKi otti aikalisän ajassa 59:05, ja maalivahdin pois saman tien. Harjama sai kiekon keskiviivalla ja laukoi loppunumeroiksi 4−1.