Kiekko-Vantaan rutiini liikaa Peliitoille - "Palaveeraaminen kannatti"

MESTIS / Raportti
Janne Kivilahti iski kaksi maalia keskiviikkona Peliittoja vastaan.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaan rutiiini oli liikaa Heinolan Peliitoille. Kotijoukkueen Janne Kivilahti iski kaksi maalia, mitkä ratkaisivat tärkeät sarjapisteet lohipaidoille. Etenkin toinen erä oli ratkaiseva, sillä siinä vantaalaiset tekivät neljä maalia, ja ottelu oli sillä selvä.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa Kiekko-Vantaa oli tyly isäntä Heinolan Peliitoille. Sarjajumbo kärsi selvähkön tappion lukemin 5−2 (0−1, 4−0, 1−1).

Kiekko-Vantaan sankariksi nousi Janne Kivilahti, joka tehtaili kaksi maalia. Ottelun alkuun kumpikin joukkue haki tulevan ottelun suuntaviivoja, ja peli risteili puolelta toiselle. Kiekko-Vantaa aloitti vahvasti ja sai aikaan parhaimmat maalipaikat ensimmäisessä erässä.

Kiekko-Vantaa ilmoittautui peliin mukaan, kun Juuso Perttilä syötti Miro Mäkiselle. Mäkinen pääsi yrittämään lähes tyhjään maaliin, mutta Pelittojen maalivahti Sami Suni venyi torjuntaan.

− Elämme henkisesti vaikeita aikoja. Olemme pitäneet palavereja ja katsoneet paljon videoita. Olimme innokkaita hyökkäyspäässä, mutta meni taas viimeinen erä puristamiseksi. Henkinen pelkotila oli merkittävä, kun vastustaja otti maalivahdin pois. Siitä tuli roiskimista. Palaveeraaminen kannatti, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen.

Peliittojen ensimmäinen edes kelvollinen tilaisuus tuli viitisen minuutin pelin jälkeen. Ajassa 13.56 Peliitat otti rangaistuksen, ja jäähyaitioon komennettiin Lauri Heino kampituksesta. Kiekko-Vantaan ylivoimapeli yski, eikä se saanut edes pakkopeliä käyntiin.

Peliitat ylivoimalla johtoon

Kiekko-Vantaan Joona Harjaman ottama jäähy kostautui, kun Peliitat iski ottelun ensimmäisen osuman ylivoimalla siirtyen 1−0-johtoon. Erään mahtui myös hetkeä myöhemmin Peliittojen tilaisuus kohentaa johtoaan, mutta Sakke Hämäläisen yritys epäonnistui.

Toiseen erään lähdettäessä Peliitat otti hetkeksi ottelun hallinnan, mutta pian vantaalaiset ottivat ohjakset käsiinsä. Lohipaidat takoivat erässä neljä maalia, eivätkä päästäneet yhtään.

Lohipaidat tasoittivat ottelun 1−1:een maalinedustalta paluukiekosta. Kivilahti viimeisteli Harjaman ja Toni Leinosen syötöistä. Maalin jälkeen Kivilahti pääsi yrittämään uudelleen, mutta laukaus osui tolppaan.

Kiekko-Vantaa meni 2−1-johtoon Julius Rantaeskolan laukauksella. Syöttäjinä Harjama ja Juha Tarkkanen. Maali oli ylivoimalla tehty. Peliittojen yritykset olivat heppoisia. Suurin osa hyökkäyksistä päättyi kaukaa ammuttuun laukaukseen maalivahdin logoon.

Erän lopulla Kivilahti iski illan toisen maalinsa, ja kun Miro Mäkinen tehtaili lukemat 4−1:een, oli ottelu lähestulkoon naputettu. Osumien jälkeen Peliittojen päävalmentaja Santeri Heiskanen otti maalivahdin pois kuutisen minuuttia ennen päätössummeria. Tempaus kannatti, sillä heinolalaiset saivat kuin saivatkin maalin aikaan. Loppupuolella Heiskanen vaihtoi maalinsuulle Sami Väliharjun.

Päätöserässä näkyivät joukkueiden erot fyysisessä pelissä. Kiekko-Vantaa oli parempi kaksinkamppailuissa ja taklauksissa. Peliitat taisteli kiivaasti, mutta Perttilän maali 5−2:een jäi loppulukemiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle