Kiekko-Vantaa jyräsi toisen erän maaleilla voittoon Peliitoista

Kiekko-Vantaan Simo Konttinen on tehnyt kahdessa ottelussa kolme maalia.
Lauantain Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kotijoukkue Kiekko-Vantaa voitti Heinolan Peliitat maalein 5-3. Otteluvoitot näiden kahden välisistä otteluista ovat nyt 2-1 heinolalaisille.

Kiekko-Vantaa vahvisti lauantaina asemiaan Mestiksen keskikastissa voittamalla Tikkurilassa Heinolan Peliitat lukemin 5-3 (1-0, 4-2, 0-1). Ottelu oli ohi periaatteessa jo kahden erän jälkeen, kun vantaalaiset tekivät neljä maalia, ja kolmanteen erään joukkue lähti vain varmistelemaan tulosta.

Ottelun parhaita pelaajia olivat Kiekko-Vantaan piskuinen hyökkääjä Teemu Mielonen ja loukkaantumisesta kärsinyt Simo Konttinen, joka viimeisteli perjantaina uransa ensimmäisen ja toisen Mestis-osumansa. Lauantaina mies kirjautti tehopisteet 1+1. Mielonen syötti kaksi maalia. Julius Rantaeskola iski niin ikään 1+1.

Kiekko-Vantaa lähti otteluun ennakkoluulottomasti

Kiekko-Vantaa oli ensimmäisessä erässä paremmin hereillä ja sen hyökkäykset vyöryivät kovalla voimalla kohti Peliittojen puolustusaluetta. Lohipaidat pääsi hyökkäämään nopeasti ja erityisesti puolustajat kunnostautuivat kiekon ylöstuojina useammassa ketjussa.

Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen oli silminnähden pettynyt.

− Hyvin tulimme peliin. Kaikki olivat tekemässä aktiivisesti ja tekemässä mitä osataan. Mutta meidän maalivahtipeli ei riittänyt ollenkaan, ei koko viikkona. Se oli meidän heikoin osa-alue. Tästä lähdemme sitten rakentamaan, Tuomainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Peliitat pääsi ottelun alun jähmeyden jälkeen parempiin tilanteisiin, mutta lohipaidat puolustivat koko viisikkona. Peliittojen oli keksittävä jokin muu ratkaisu läpäistä vantaalaisten hyvä viisikkopuolustaminen. Niinpä valkopaidat joutuivat yrittämään kaukolaukauksia, mutta maalinsuulla toimi jälleen hyvän pelin pelannut Aaro Peltonen.

Peliittojen parhaimpia ketjuja oli Juuso Perttilä-Niko Kivelä-Henri Fomin -vitja. Usein juuri tämä kyseinen kentällinen viiletti kaukalossa Kiekko-Vantaan puolustuksen keskustassa.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä antoi tunnustusta joukkueelleen.

− Peliitat tuli hyvin peliin. He pistivät puolustuksemme testiin, mikä onnistui meiltä hyvin. Puolustimme hyvin ja ottelu ratkesi varmasti toisen erän maaleihin. Nyt äijää menee luukulle ja sitä kiekkoa toimitetaan maalille, kommentoi Mälkiä.

Kiekko-Vantaan sankari Mielonen otti ensimmäisen erän loppupuolella jäähyn kiinnipitämisestä, ja Peliitat pääsi yrittämään ylivoimapelin tehokkuutta. Heinolalaiset taistelivat ja hakkasivat kiekkoa kohti maalia, minkä jälkeen tuomaristo vihelsi asiasta videotarkastuksen. Maalia ei hyväksytty, ja hetkeä myöhemmin vantaalaisten Rantaeskola rokotti alivoimalla tilanteeksi 1-0.

Hieno toinen erä

Toinen erä oli vahvasti Kiekko-Vantaan erä. Se voitti erän 4-2. Peliitat nousi tasoihin minuutin pelin jälkeen, kun Henri Ruotsalainen iski kiekon maaliin Markus Hämäläisen ja Eetu-Ville Arkiomaan syötöistä. Laukaus upposi aivan ylänurkkaan.

Seuraava maali 2-1:een syntyi jälleen erikoistilanteessa, kun kapteeni Toni Leinonen siirsi ylivoimalla lohipaidat johtoon suoraan syötöstä -laukauksella. Maalin syöttivät Rantaeskola ja Nico Nurmikanta.

Ottelun toinenkin videotarkistus tuli Peliittojen toimesta. Kiekko ajautui maalinedustalle, mistä kiekko jalkojen kosketuksien jälkeen lipui maaliin. Tuomaristo osoitti kädellään maalin merkiksi, ja tilanne oli tasan 2-2.

Toiseen erään mahtui vielä joukko rangaistuksia, mutta lisää erikoistilannemaaleja ei syntynyt. Peliitoilla oli tilaisuutensa viiden minuutin pelin jälkeen tehdä johto-osuma, mutta maalinteko ei tällä kerralla maistunut. Se pääsi jauhamaan viidellä kolmea vastaan, mutta Peltonen venyi hienoihin torjuntoihin.

Kiekko-Vantaan maalinteosta toisessa erässä kunnostautuivat Lassi Raitanen, Konttinen ja Joona Harjama.

Kolmas erä varmistelua

Kiekko-Vantaa lähti kolmanteen erään tilanteessa, missä se johti ottelua 5-2. Se pyrki ajamaan edelleen ahkerasti miestä maalin eteen, mutta täydet höyryt oli pelattu jo toisessa erässä. Muun muassa Leinosella oli mahdollisuus lisätä johtoasemaa, kun hän pääsi avopaikkaan, mutta rystylaukauksessa ei ollut voimaa.

Joukkueet esittivät laadukkaita hyökkäysyrityksiä, mitkä sitten yrityksiksi myös jäivät. Puolin ja toisin luisteltiin päästä päähän, mutta todellinen taistelu oli jo käyty. Puolessa välissä erää Konttinen otti rangaistuksen, mutta Kiekko-Vantaa pelasi hyvää alivoimaa, kuten koko pelissä aiemmin.

Loppunumeroiksi 5-3:een iski Peliittojen Johan Elfvengren. Maalin syöttivät Fomin ja Perttilä.