Kiekko-Vantaa kaatoi vakuuttavasti sarjakärjen - KeuPan taistelu ei tuottanut tulosta

MESTIS / Raportti
Erik Embrich laukoi vantaalaiset 1−0-johtoon.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa kukisti kotonaan Tikkurilassa sarjakärki KeuPan. Vantaalaisten vauhdikkaat otteet siivittivät kotijoukkueen tärkeisiin kolmeen pisteeseen.

Perjantain Mestis-kierroksella kohtasivat Tikkurilassa sarjakärki KeuPa ja toisena oleva Kiekko-Vantaa. Lohipaidat viilettivät vahvaan 4−1-voittoon. Vantaalaiset ottivat kiinni keuruulaisten johtoa tärkeillä kolmella pisteellä. Eroa on nyt viisi pistettä keskisuomalaisten hyväksi.

Keuruulaiset aloittivat ottelun vahvasti ja olivat joukkueista aktiivisempi, ja se tehtaili laadukkaita maalintekopaikkoja. Ensimmäiseen viiteen minuuttiin vantaalaisilla oli vain muutama tilaisuus, kun taas KeuPa osoitti heti ottelun alkuun olevansa valmis otteluun.

− Vauhdikas peli. Tulimme hyvin peliin, ja meilläkin oli tilaisuudet. Saimme hallintaa ja hyviä pyörityksiä. Kaverin ylivoima oli hyvää, KeuPan päävalmentaja Mikko Heiskanen kertasi.

Alkuun lukeutui yksi KeuPan parhaimmista mahdollisuuksista, kun Ville Tiitinen ampui siniviivalta kovan laukauksen, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto pelasi vakuuttavan ottelun.

Pikkuhiljaa lohipaidat saivat juonesta kiinni, ja pyörittivät kauan peliä KeuPan puolustusalueella. Kiekko-Vantaan ensimmäinen maali syntyi erän puolivälissä. Kotijoukkue pääsi kiekkoon käsiksi, eikä Erik Embrich epäröinyt viimeistellessään 1−0-johdon. Emrich sai mainion syötön Janne Kivilahdelta ja Joonas Hyttiseltä.

Kolmas erä selvästi lohipaidoille

Toiseen erään vantaalaiset lähtivät rummuttamaan peliä KeuPan alueella. Keuruulaisilla oli vaikeuksia päästä omasta päädystä hyökkäyksiin, kun lohipaidat karvasivat korkealta ja kovaa.

KeuPalla oli tuhannen taalan paikka erän alkuun, mutta Kautto pysäytti läheltä tulleet kaksi laukausta. Hetkeä myöhemmin Joonas Niemelälle avautui suora yhteys tyhjään verkkoon, mutta laukaus sujahti maalin ohi.

Jos Kiekko-Vantaa hallitsi aavistuksen ottelua ensimmäisessä erässä, KeuPa pääsi peliin mukaan toisessa. Keuruulaiset saivat pontta pukukopista, mutta lohipaidat olivat sitkeitä ja kestäviä. Molemmat saivat aikaan lukuisia ylivoimahyökkäyksiä, ja peli aaltoili, mutta osumia erässä ei syntynyt.

Kolmannessa erässä KeuPa oli pinteessä. Se yritti saada peliään kulkemaan, mutta vantaalaiset olivat hereillä ja tekivät erässä kolme maalia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle