JYP-Akatemia pesi kasvojaan vantaalaisten kustannuksella

Riku Tiainen taiteili jyväskyläläisille perjantaina kaksi maalia.
Keskiviikkona selkeästi TUTOn jalkoihin jäänyt JYP-Akatemia palasi voittokantaan, kun se kaatoi perjantaina vieraskaukalossa K-Vantaan lukemin 3-4.

Kotijoukkue K-Vantaa sai otteluun lentävän lähdön, kun vieraiden Aleksi Luhtalammen aikainen jäähy kostautui jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Ylivoimamaalin viimeisteli Nico Nurmikanta.

Avauserän maalisaldo jäi yhteen, mutta pelin loput kaksi erää olivat tiukkaa maalintekokilpailua. Toisessa erässä jyväskyläläiset nousivat tasoihin ja johtoon Riku Tiaisen ja Aleksi Luhtalammen maaleilla.

K-Vantaan ylivoimapeli oli perjantaina tehokasta, sillä joukkueen kaikki kolme maalia syntyivät hurrikaanipaitaisen pelaajan kuluttaessa jäähypenkkiä. Vielä ennen toista erätaukoa Julius Rantaeskola laukoi pelin tasoihin.

Ottelun päätöserässä vantaalaiset kapusivat jälleen kuskin paikalle illan kolmannen tehopisteensä kirjauttaneen Toni Leinosen maalilla. Kolmannen pisteensä ottelussa nappasi myös jokaisen vantaalaismaalin syöttänyt puolustaja Lasse Uusivirta.

Vantaalaisjohtoa kesti kuitenkin tällä kertaa vain reilun minuutin verran, kun Tiainen upotti kiekon toista kertaa ottelussa Aaro Peltosen selän taakse.

Kotijoukkue hallitsi kolmatta erää selkeästi, mistä kertovat myös maalivahtien torjunnat, Peltonen yksi - Markus Ruusu 13. Hallintaansa lohipaidat eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään, vaan Arttu Likolan alle neljä minuuttia ennen päätössummeria taiteilema ylivoimamaali takasi kolme pistettä JYP-Akatemialle.