Varsan voimat eivät riittäneet

Kiekko-Vantaan Jani Kautto sai torjuntatöistä tarpeekseen jo reilun seitsemän minuutin jälkeen. Isännät nousivat kolmesta takaiskusta huolimatta mukaan taisteluun.
Kiekko-Vantaan taistelu pudotuspelipaikasta sai jälleen uuden kolauksen, kun sarjakärki Jukurit kaapi vieraspisteet mukaansa lukemin 3-5 (0-3, 2-0, 1-2). Isännät nousivat kolmen maalin takaa mikkeliläisten rinnalle, mutta puhti ei riittänyt viemään lohipaitoja voittoon saakka.

Kiekko-Vantaa ja Jukurit lähtivät illan taistoon tappiot rasitteinaan. Isäntien pistekaipuu oli tavallistakin suurempi, sillä joukkueella oli mahdollisuus kivuta pois putoamisviivan alaisuudesta. Ailahtelevasti läpi tammikuun pelanneet mikkeliläiset vierailijat tarjosivat tähän ennakkoon mainion mahdollisuuden.

Katastrofaalinen alku ei luvannut kotijoukkueen osalta suuria. Ryhmä kuitenkin kasasi itsensä ja ryhtyi tosissaan tappelemaan pisteistä nousten kolmen maalin takaa tasoihin. Kolmannessa erässä ratkaisu jäi kuitenkin uupumaan. Vantaalaiset yksinkertaisesti lopahtivat Jukureiden puristuksessa.

- Kolmannessa erässä näkyi kokemattomuus, se oli minusta ihan tasainen, hyvä erä, mutta kaveri pystyi junttaamaan ratkaisun ajan myötä. Kyllähän tässä vähän tuntuu siltä, että hevosella on hevosen voimat ja varsalla varsan voimat. Me ollaan tällä hetkellä se varsa, lohipaitojen päävalmentaja Pekka Kangasalusta sanaili.

Jukurit osoitti ottelun alussa ja lopussa miksi joukkue sarjakärjessä viilettää. Erityisesti aloitus oli murhaava. Keltapaidat hyökkäsivät suoraviivaisen tehokkaasti ja latoivat alle kymmeneen minuuttiin vastustamattomasti kolme osumaa tauluun.

Henrik Koiviston iskemän kolmannen maalin jälkeen Kangasalusta oli jo joutunut iskemään pöytään koko niksikirjansa aikalisän ja maalivahdinvaihdon ohella.

Jani Kauton tilalle luistellut Joonas Korpisalo ei enää avauserässä joutunut antautumaan, mutta juuri muuta hyvää ei vantaalaisten käteen avauserästä jäänyt.

Me eletään raskasta aikaa. Ensimmäinen erä, en tiedä mistä johtui oli äärimmäisen tahmea. Toki kaveri oli hyvä ja valmistautunut selkeästi paremmin. Siinä on yksi asia, mihin pitää nyt kiinnittää huomiota, mietteliäs Kangasalusta pohdiskeli.

Kuskin paikka vaihtuu

Sekavissa merkeissä alkanut toinen erä siivitti ottelun uusiin säveliin. Ylivoimalle päässeet isännät saivatkin maistaa avausmaalin makeutta heti erän alkuun. Aleksi Mustonen sai mailansa Joni Haverisen viivalaukauksen väliin ja Anders Bernand Jukureiden maalilla jäi voimattomaksi.

Ote siirtyi osuman jälkeen valtavasti lisää liikettä jalkoihinsa saaneiden lohipaitojen haltuun. Hurjassa vireessä viime aikoina kiekkoillut Aleksi Rekonen toi erän puolivälissä K-Vantaan jo maalin päähän.

Keltapaitojen hätä ei tähän loppunut, vaan Jukurit joutui jatkuvasti rikkomaan kotijoukkueen paineistaessa. K-Vantaa ei kuitenkaan onnistunut erän lopun kolmella ylivoimalla tasoitusta iskemään.

Toisessa erässä meillä vähän vaihdot venyivät, jouduttiin puolustamaan pitkiä vaihtoja omissa ja jouduttiin jäähykierteeseen. Oli muutama huono vaihto, olisi voinut vaihtaa aiemmin ja saada tuoretta verta kentälle. Hävittiin tilanteita, jouduttiin rikkomaan ja sitä kautta Kiekko-Vantaa sai maalit, Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen manaili.

Lohpaitojen rypistys sai palkintonsa heti päätöserän alkuun. Petteri Lindbohmin laukaus sai aikaan sekavan ruuhkan Jukureiden veräjälle, jonka jälkimainingeista puolustaja itse kykeni viimeistelemään tasoituksen.

- Se, että tullaan sarjajohtajaa vastaan luo uskoa tulevaan. Pojat taistelevat hyvin, tekivät hyviä asioita ja löytyi energia pelaamiseen, Kangasalusta kiitteli joukkojaan.

Heti maalin jälkeen Jiri Veistola oli jo viedä kotijoukkueen johtoon, mutta Bernard onnistui niukasti pitämään pelin tasalukemissa.

Lohipaitojen löpö loppui

Varjojen mailla pitkään vaeltaneet vierailijat iskivät kuitenkin erän puolivälissä lopullisesti kiinni voittoon. Iivo Hokkanen oli irtokiekossa terävänä ja Korpisalo joutui nöyrtymään ensimmäisen kerran. Vantaalaisten hyökkäyspeli jähmettyi osuman jälkeen avauserän kantimiin ja todellinen kirivaihde jäi siten uupumaan.

Lopullisen ratkaisun iski viitisen minuuttia ennen loppua Jukurit ja Rony Ahonen, jonka kanuuna lauloi railakkaasti vieraspisteiden arvoisesti.

Kolmanteen erään pitää olla tyytyväinen, tasoitus tuli siinä, mutta kuitenkin pelattiin kypsästi loppu ja saatiin tehtyä hienot maalit siinä. Meille tämä oli tärkeä voitto, Pikkarainen tähdensi.

- Meillä on ollut pidempi pätkä pelillisesti ja tuloksellisesti vaikeaa, joten on tärkeää että tulee onnistumisia, Jukurit-luotsi muistutti.

Jukurit jatkaa pistetavoitteluaan perjantaina ja lauantaina otteluilla KooKoota vastaan. Vantaalaisilla taas on samoina päivinä edessään äärimäisen tärkeät kuuden pisteen kamppailut HCK:n kanssa.

- Mahdollisuudet on vielä olemassa ja tartutaan siihen kiinni, Kangasalusta painotti viikonlopun pelejä silmällä pitäen.