Kiekko-Vantaa taisteli jatkoerävoiton Jukureista

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola ratkaisi ottelun jatkoerässä.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa kavensi otteluvoitot 1-3:een, kun se löi Mikkelin Jukurit Tikkurilassa maanantaina lukemin 4-3 ensimmäisellä jatkoerällä. Jukurien Roope Ranta ja Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen olivat ottelun hahmoja tehtailemalla kaksi tehopistettä mieheen.

Kiekko-Vantaa kavensi otteluvoitot Jukureita vastaan 3-1:een, kun maanantaina Tikkurilassa vantaalaiset voittivat mikkeliläiset ensimmäisellä jatkoerällä lukemin 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 1-0).

Jukurit pelasi ensimmäiset kaksi erää mallikkaasti, mutta sen jalat alkoivat painaa toisen erän lopussa. Kiekko-Vantaa pelasi kolmannen erän vahvasti ja tasoitti ottelun 3-3:een, kun peliä oli jäljellä enää nelisen minuuttia. Ottelun hahmoiksi nousivat Jukurien Roope Ranta tehopisteillä 2+0 ja Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen ja Janne Juutinen tehoilla 1+1.

Mikkelin Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen oli pettynyt.

− Kova fyysinen taistelupeli. Jos maalit ovat tullakseen, niin kyllä ne jostain tulevat. Jokaisesta maalista jäi jotain hampaankoloon, Pennanen totesi.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä hehkutti voittoa.

− Iso teema oli se, että meidän pitää pelata sarjan paras peli. Tietysti virheistä maalit tulevat, kuten Rannalle kaksi tilaisuutta, mistä hän teki. Lähdimme peliin hyvin, Mälkiä kommentoi.

 Jukurit lähti otteluun varovaisesti

Vierasjoukkue Jukurit lähti otteluun pienellä viiveellä, sillä Kiekko-Vantaa aloitti vauhdilla, ja Jukurien ensimmäinen kelvollinen maalintekopaikka tuli vasta kahdeksan minuutin pelin jälkeen.

Ottelun kannalta merkittäväksi tilanteeksi osoittautui Kiekko-Vantaan avausmaali, kun Jukurien Pentti Nöyränen otti kahden minuutin jäähyn laitataklauksesta. Lohipaidat hyödynsivät tilanteen ja joukkueen kapteeni Toni Leinonen huudatti 870-päistä katsojajoukkoa iskemällä ylivoimalla 1-0-johtomaalin. Syöttäjinä Nico Friman ja Lassi Raitanen.

Jukurit ei kuitenkaan lannistunut maalista, vaan se hyökkäsi entistä hanakammin. Vantaalaispuolustuksen käsittämättömän harhasyötön jälkeen mikkeliläisten Ranta kiitti tilaisuudesta ja laukoi kiekon ylänurkkaan, ja peli oli 1-1.

Ottelun toinen ylivoimamaali näki päivänvalon, kun Joel Lehtinen otti lohipaidoille jäähyn kampituksesta. Illan toisen maalinsa iski Ranta, joka sai mainiot syötöt Teemu Suhoselta ja Teemu Turuselta. Ja valotaululla luvut 1-2.

Toinen erä tasaista puurtamista

Joukkueet tulivat toiseen erään latautuneina. Kolmisen minuutin pelin jälkeen Kiekko-Vantaa otti rangaistuksen huitomisesta. Jäähyaitioon komennettiin Lasse Uusivirta. Kun jäähy oli kärsitty, iski Jukurit välittömästi. 1-3:een laukoi komealla kudilla Niko Laakkonen syöttäjinään Oula Palve ja Marko Kauppinen.

Kiekko-Vantaan Juutinen piti vantaalaiset pelissä mukana, kun hän ampui pienestä kulmasta kavennuksen 2-3:een. Syöttäjänä Mielonen. Tämän jälkeen ottelussa alkoi tasainen vaihe, missä kumpikin hyökkäsi puolin ja toisin.

Kotijoukkueen Pekka Niemimaa oli tasoittaa ottelun erän loppupuolella, mutta ohjaus lipui hiuksenhienosti ohi Jukurit-maalin. Joukkueet pelasivat pitkän tovin ilman katkoja, mutta vantaalaisilla oli paremmat maalintekopaikat. Jukurit heittelivät pitkiä kiekkoja.

Kiekko-Vantaa väänsi tasoituksen

Kolmas erä alkoi Jukurien hyvällä karvauksella, ja Kiekko-Vantaan hyökkäykset tyrehtyivät tuon tuosta. Kolmisen minuutin pelin jälkeen Jukurit otti rangaistuksen, kun Suhonen sai jäähyn korkeasta mailasta. Kiekko-Vantaa turmeli ylivoimansa, ja Jukurit sai hyvän mahdollisuuden alivoimalla, kun Jaakko Turtiainen pääsi yksin läpi, mutta ei onnistunut.

Kiekko-Vantaa voitti ottelussa usein aloituksia. Ne olivat tärkeitä etenkin omassa päädyssä, eikä Jukurit päässyt pyörittämään peliä kulmissa ja maalinedustalta. Toisaalta mikkeliläisten puolustus toimi hyvin, se karvasi korkealta ja puolustuksessa riitti jalkoja pitää kiekkoa pelissä.

Kolmannen erän puolivälissä Kiekko-Vantaa sai hyvän tilanteen, kun Aleksi Järvinen löysi maalilta Jere Laineen, jonka ohjaus meni kuitenkin ohi maalista. Viimeiset viisi minuuttia olivat Kiekko-Vantaan taistelun tulosta. Jukurien Eetu Koski sai paikan ratkaista ottelu, mutta ei käyttänyt sitä hyväkseen. Paria minuuttia myöhemmin Kiekko-Vantaan Mielonen viimeisteli 3-3-tasoituksen Juutisen syötöstä.

Jatkoerää hallitsi Kiekko-Vantaa, joka ratkaisi ottelun Julius Rantaeskolan hienolla yksilösuorituksella. Maalin syöttivät Miro Karjalainen ja Niemimaa.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat Mikkelissä keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle