Kiekko-Vantaa ei antanut armoa Jokipojille − "Meidän pelimme levisi"

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaan Frank Gymer teki voittomaalin.
Kiekko-Vantaa otti keskiviikkona ensimmäisen kiinnityksen Mestiksen välieräpaikkaan, kun se kaatoi kotonaan Tikkurilan Urheilupuistossa Joensuun Jokipojat maalein 3−1 (0−0, 0−1, 3−0).

Lohipaidat lähtivät otteluun kovalla karvauksella, ja Jokipojilla oli vaikeuksia saada avaukset perille, kun vantaalaiset karvasivat jopa kolmella pelaajalla. Jokipojat joutui avaamaan peliään viivelähdöillä, mutta sekin oli haastavaa.

Ottelu oli ensi hetkiltä lähtien vauhdikasta ja viihdyttävää Mestis-kiekkoa. Kiekko-Vantaa hallitsi aavistuksen, mutta joensuulaiset pyristelivät pelissä mukana muun muassa kovalla taklauspelillä.

Kun ensimmäistä erää oli pelattu viitisen minuuttia, sai lohipaitojen Frank Gymer mainion maalintekopaikan, mutta jokerilaina ampui kiekon tolpasta ohi Samuel Jukurin vartioiman jokipoikamaalin. Erän loppupuolella Gymer pääsi yrittämään uudelleen, mutta tuosta ei vielä maalia herunut.

Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis oli pettynyt.

− Yksi asia meni pieleen, se oli johtoaseman pitäminen. Meidän pelimme levisi, totesi Varis.

Jokipojilla vaikeuksia toisessa erässä

Kiekko-Vantaa aloitti toisen erän alivoimalla, kun Patrik Moisio otti kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Erikoistilannetta kesti runsaan minuutin, mutta lohipaidat eivät saaneet aikaan kelvollista pyöritystä.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä oli realistinen.

− Marginaalit ovat pienet. Olimme kärsivällisiä ja saimme kolmessa erässä hyvän voiton, Mälkiä virkkoi.

Läpi ottelun vantaalaisten laukaukset olivat viuhuvia ja menivät kaukaa maalista yli, kuten myös osittain joensuulaistenkin. Jokipoikien parhaimmistoa oli ykkösvitja ja etenkin puolustaja Joel Olkkonen, joka hienolla nousullaan purjehti läpi vantaalaisten puolustuksen − vain maalinteko puuttui.

Jokipojat siirtyi ottelussa 1−0-johtoon, kun Matti Koistinen ampui kaukaa korkealle. Kiekko osui lohipaitojen maalivahti Jani Kauton olkapäähän, josta se putosi maaliin. Osuma syntyi ylivoimalla, kun Kiekko-Vantaan Lasse Uusivirta istui kahta minuuttia kiinnipitämisestä.

Kiekko-Vantaa nousi tasoihin ja ohi

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta hyvää peliä. Se pääsi yrittämään ylivoimalla, kun Jokipojat sai toisen erän viimeisellä minuutilla rangaistuksen. Jäähylle joutui Joona Manninen, ja Kiekko-Vantaa pelasi hyvää ylivoimapeliä.

Vantaalaiset hyödynsivät ylivoiman niin, että Atte Mäkinen iski ottelun tasoihin 1−1:een Julius Rantaeskolan ja Uusivirran maukkaista syötöistä. Jokipoikien Teemu Holttinen pääsi parin minuutin pelin jälkeen läpi, mutta osui laukauksellaan Kauton rintamuksille.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaa-merkkinen, mutta joensuulaisetkin saivat tilaisuutensa, mutta tällä kertaa viimeistely ei toiminut. Hyvin koko ottelun pelannut Gymer jatkoi hyvää iltapuhdettaan iskemällä vantaalaiset 2−1-johtoon.

Ajassa 58.57 Jokipojat otti aikalisän, mutta se ei tuottanut tulosta, vaan Joel Lehtinen laukoi tyhjään maaliin keskialueelta. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat perjantaina Joensuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle