Kiekko-Vantaalle maukas voitto - IPK:n loppukiri ei auttanut

MESTIS / Raportti
Juuso Perttilällä on tehopisteitä neljän ottelun jälkeen 4+3.
Kuva © Antti Varonen
Kiekko-Vantaa kairasi maukkaan voiton Iisalmen Peli-Karhuja vastaan lauantaina Tikkurilassa. Mukavasti sarjan aloittanut IPK joutui taipumaan viime hetken maaleilla.

Kiekko-Vantaa tahkosi lauantain Mestis-kierroksella 4−3-voiton Iisalmen Peli-Karhuista. Vierailijat olivat ensi hetkistä saakka altavastaajan asemassa, eikä sen peli näyttänyt käynnistyvän ollenkaan. Ensimmäisessä erässä peliä hallitsi Kiekko-Vantaa, vaikka iisalmelaiset veivätkin sen numeroin 0−1.

Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskolalla oli hyvä maalintekopaikka heti ottelun alussa, mutta yksin vierailijoiden maalivahti Aleksi Autio selvitti tilanteen. Lohipaidat pääsivät helposti hyökkäysalueelle keskialueen nopealla pelillä. IPK sai erän puolen välin tienoilla mahtavan avopaikan, mutta Jani Kautto venyi haamutorjuntaan.

IPK:n avausmaali syntyi kauniin kuvion päätteeksi, kun Henri Kivioja iski pikkumustan verkon perukoille. Syöttöpisteet Aleksi Hämäläiselle ja Janne Koposelle. Peliaikaa oli jäljellä maalin tullessa parisen minuuttia. Loppuajan erästä Kiekko-Vantaa pyöritti peliä kuin ylivoimalla, mutta vastustajan maalipuiden välissä läpi ottelun hyvin torjunut Autio koppasi yritykset.

− Olen pettynyt joukkueeseen, vaikka voitto tulikin. Meillä oli jonkinlainen käsijarru päällä, virkkoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen.

Leinonen pelasi paluuottelussaan hyvin

Kiekko-Vantaan parhaimmistoon lukeutui eittämättä ketju Toni Leinonen-Miro Mäkinen-Rantaeskola. Kentällisellä oli lukuisia hyviä sovelluksia, mutta viime kaudella seuraennätyksen maaleissa rikkonut Rantaeskola ei saanut kutia kohdalleen.

Toinen erä oli eristä kaikkein tasaisin. IPK oli liikkeellä aivan toisenlaisella tunteella ja jaloilla kuin oli ensimmäisessä. Huomattavaa ottelussa oli se, että pelin fyysisyys oli tipotiessään. Lukuun ottamatta muutamaa poikkeusta ottelussa ei taklattu eikä myöskään sikailtu.

− Tiesimme, että keskialueen puolustus tulee nopeasti vastaan. Kiekko-Vantaa pelasi hyvin. Olemme harjoitelleet kontrollilähtöjä, mutta saa nähdä opitaanko, totesi IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen

Kivilahti ratkaisi paluukiekosta

Peli-Karhut sai hyvän vaiheen päälle, mutta vantaalaiset selvisivät juuri ja juuri. Ottelun kannalta merkittävin asia tapahtui ajassa 30.55, kun IPK:n Koponen otti koukkaamisesta jäähyn. Runsas minuutti tästä IPK sai toisen jäähyn peräjälkeen. Topi Piipponen komennettiin jäähylle samasta syystä.

Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään viidellä kolmea vastaan yli minuutin, mutta maali ei vain suostunut tulemaan. Hetkeä myöhemmin Kiekko-Vantaa äityi luunkovaksi, kun Jussi Pelto-Arvo ja Juuso Perttilä iskivät maalit viidessätoista sekunnissa. Näin tilanne muuttui tappioasemasta 2−1-johtoon. IPK teki tasoitusmaalin 2−2:een pari minuuttia erän päätöksestä. Maalintekijänä toimi Pasi Kouvalainen, syöttäjinä Hämäläinen ja Piipponen.

Kolmas erä oli jo huomattavasti hitaampi tempoista, kuin oli toinen ollut. Kiekko-Vantaalla oli mahdollisuus heti erän alussa mennä johtoon, kun Janne Kivilahti syötti hienosti Pelto-Arvolle, mutta Autio kesti. Hetkeä myöhemmin vantaalaisten Nico Nurmikanta sai viivalle kiekon, haki sihdin tarkaksi ja laukoi lyöntilaukauksella tilanteeksi 3−2 Kiekko-Vantaalle.

IPK nousi vielä tasoihin, kun Janne Katosalmi laukoi kaukolaukauksella tilanteen tasoihin 3−3:een. Pari minuuttia tästä Kiekko-Vantaa onnistui tekemään voittomaalin. Lohipaitojen Kivilahti iski paluukiekosta voiton tuoneen kovan laukauksen B-pisteiden välistä. IPK:n aikalisä ja maalivahdin pois ottaminen eivät auttaneet. Kolme sarjapistettä jäivät Tikkurilaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle