Hokki vei tärkeät pisteet - Kiekko-Vantaan kotiputki katkesi

Hokin maalivahti Sami Väliharju oli hyvällä pelituulella perjantaina.
Kuva © Sami Kemppainen
Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtasivat keskikastin Kiekko-Vantaa ja tyvipään Kajaanin Hokki. Tasaisen ottelun voittoon taisteli Hokki numeroin 3-2 ja voitti vantaalaiset ensimmäisen kerran tällä kaudella.

Tikkurilassa nähtiin Mestiksen perjantain kierroksella tasaväkinen kamppailu Kiekko-Vantaan ja Hokin välillä. Kajaanilaiset veivät tärkeät kolme pistettä mukanaan, kun he kukistivat vantaalaiset lukemin 3-2 (2-1, 0-1, 1-0). Näin Kiekko-Vantaan kahdeksan ottelun kotivoittoputki katkesi.

Ottelun ratkaisun avaimet olivat Hokin hyvässä ensimmäisessä erässä, kun kajaanilaisten luistin kulki mallikkaasti. Alkuun Hokin Samu Pyykkönen pääsi yrittämään lohipaitojen maalivahti Aaro Peltosen ohittamista, mutta tuloksetta. Laukaukset olivat avauserässä kortilla, ja kumpikin maalivahti pääsi esittelemään hienoja torjuntoja.

Kiekko-Vantaan peli oli alusta lähtien hyvässä vireessä. Ensimmäinen erä oli selvästi vantaalaisväritteinen, vaikka kotijoukkue hävisikin sen numeroin 1-2. Ottelun kuparisen rikkoi Hokin Pyykkönen, joka tällä kertaa pääsi ohittamaan Peltosen. Tilanne syntyi, kun lohipaidat menettivät kiekon oman maalinsa takana ja kun Timo Hiltunen sekä Pasi Kouvalainen syöttivät namupaikan.

Parin minuutin kuluttua edellisestä Hokin Riku Korhonen otti rangaistuksen kampituksesta, mutta Kiekko-Vantaa ei ollut tarkkana tilanteessa eikä se saanut aikaan mainittavaa pyöritystä tai edes hyviä yrityksiä. Lohipaidat eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan iskivät pelin tasoihin.

Pirteästi pelannut Teemu Mielonen sai kiekon maalinedustalle, mistä hänen oli helpohko työ ohjata kiekko rystyllä maalivahti Sami Väliharjun ohitse. Maalin syöttäjäksi merkittiin Joel Lehtinen, ja tilanne oli 1-1.

Avauserän lopussa, pari minuuttia ennen erätaukoa, Hokki tuli jälleen. Lukemiksi 1-2 teki Reko Tornberg Anton Ollikaisen hyvästä syötöstä. Osuma oli Tornbergille Mestis-uran ensimmäinen.

Kiekko-Vantaa taisteli kaikin keinoin

Kiekko-Vantaa pääsi lähtemään toiseen erään ylivoimalla, kun Hokin Matti Kaarlela otti koukkaamisesta rangaistuksen ensimmäisen erän päätteeksi. Lohipaidat eivät saaneet aikaan sen kummempaa ylivoimalla, vaan Hokin oli helppo pelata jäähy pois.

Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen piti ottelua kovatasoisena.

− Oli laadukas Mestis-peli. Tasaista oli ja onnistuimme lopulta kääntämään ottelun hyödyksemme. Koska meillä oli vain kymmenen hyökkääjää pelissä, se teki illasta haasteellisemman, kommentoi Laukkanen.

Hokki painosti, mutta vaikutti siltä, että ensimmäisen erän puhurin lailla kaukalossa liikkuneet kajaanilaiset olivat lopettaneet luistelunsa ja pelistä tuli seisahtunutta. Kiekko-Vantaa hallitsi kaksinkamppailuissa paremmin. Hokilla oli kuitenkin etuna varsin korkea ja tehokas karvaus.

Ottelun 2-2:een teki Kiekko-Vantaan Frank Gymer, joka sai hyvän syötön Joonas Hyttiseltä ja Juho Rautaselta. Gymer nousi muutamalla potkulla karkuun Hokin puolustuksesta ja harhautti Väliharjun hienolla yksilösuorituksella.

Näytti siltä, että vantaalaisten oli tehtävä kaksin verroin töitä maaliensa eteen, kun kajaanilaiset olivat tehokkaampia ja rutinoituneempia.

Kiekko-Vantaa tuhlasi paikkansa, Hokki käytti ne

Kolmas erä alkoi Kiekko-Vantaan puolustaja Iiro Sulinin koukkaamisjäähyllä, mutta Hokki ei päässyt koskaan oikein aloittamaan pakkopeliä. Niinpä kovan yrityksen seurauksena syntyi Hokki-jäähy. Kaarlelalle merkittiin rangaistus koukkaamisesta.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä näki tappiosta huolimatta valon pilkahduksia.

− Pelasimme hyvän ottelun, mutta tulokseen en ole tyytyväinen. Ottelu ratkesi lopulta meidän viimeiseen jäähyyn. Olemme pelanneet hyvät kotipelit, ja putket katkeavat, Mälkiä sanoi.

Hokki taisteli kaikin voimin, ja pian kaukalossa vallitsi varsinainen hurlumhei-kiekkoilu, missä kumpikin hyökkäsi vauhdilla ja sai sen yhden kerran mahdollisuuden ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla.

Hokki puolusti hyvin. Jos Hokki oli toisessa erässä jotenkin hitaampi, se piristyi varta vasten viimeisessä erässä. Alun vauhti tuli lopulta takaisin peliin, peli rauhottui, minkä jälkeen kymmenellä hyökkääjällä peliin lähtenyt Hokki ratkaisi ottelun. Vain kolmisen minuuttia ennen päätösvihellystä kajaanilaiset iskivät voittomaalin, kun Niklas Näppi ohitti Peltosen kolmannen kerran.

Ikävin tapahtuma perjantai-illassa oli Kiekko-Vantaan Niklas Anderssonin taklaus selästä Hokin puolustajaan ajassa 53.04. Andersson sai pelirangaistuksen, ja viiden minuutin rangaistuksen aikana syntyikin ottelun voittomaali.