Eksoottiset vieraat Etelä-Koreasta näpäyttivät Kiekko-Vantaata

MESTIS / Raportti
Puolustaja Nico Nurmikanta teki maalin joukkueen ensimmäisessä harjoitusottelussa.
Kiekko-Vantaa korkkasi harjoitusottelut käyntiin isännöimällä eteläkorealaista ammattilaisjoukkuetta High1:stä. Vikkelät korealaiset olivat pitelemättömiä ja voittivat maalein 4−3.

Eteläkorealainen joukkue High1 näpäytti Kiekko-Vantaata, kun se kukisti lohipaitojen ensimmäisessä harjoitusottelussa kotijoukkueen maalein 4−3. Viime kauden alkajaisiksi Kiekko-Vantaa matkusti Souliin, missä se kohtasi isäntäjoukkue High1:sen neljästi. Lohipaidat voittivat kaikki ottelut.

Viides kohtaaminen Tikkurilassa keskiviikkona oli vantaalaisille karvasta kalkkia, kun soulilaisten ketterät ja vikkelät hyökkääjät rynnivät maalintekoon neljästi. Kotijoukkueen kolme maalia eivät riittäneet voittoon.

Kiekko-Vantaan maalit tekivät Janne Kivilahti, Atte Mäkinen ja Nico Nurmikanta. Korealaisten maaleista vastasivat Michael Testwuide, Michael Swift ja Jeffrey Dimmen kahdesti.

− Olemme olleet puolitoista viikkoa yhdessä. Siihen nähden olen suhteellisen tyytyväinen. Valmennus oppi paljon pelaajista, ja näimme pelaajat ensimmäisen kerran tositoimissa, Kiekko-Vantaan pääluotsi Pasi Arvonen kommentoi.

− Ihan positiiviset tunnelmat, jos ei mene tuloksen taakse. Meidän aktiivisuutemme oli hyvää. Esimerkiksi erikoistilanteita emme ole edes harjoitelleet. Pojat tuossa ennen peliä kävivät keskenään jotain läpi, Arvonen sanoi.

Maali-iloittelua puolin ja toisin

High1 sai salama-alun, kun se rikkoi kuparisen 25 sekunnin pelin jälkeen. Maalin teki Testwuide, joka myöhemmin erän aikana sai kiekon kasvoihinsa ja luisteli suoraan verta sylkien pukukoppiin.

Kiekko-Vantaa hallitsi ottelun ensihetkiä. Se sai painetta korealaisten puolustukseen, jolla oli täysi työ toimittaa kiekkoa vantaalaisten päätyyn. Vantaalaiset saivat kiekkoja helposti hyökkäysalueelle, mutta olivat neuvottomia kiekon käsittelyssä.

High1-maalivahti Jason Bacashihua oli hyvällä pelituulella. Dallas Starsin kesän 2001 ensimmäisen kierroksen varaus torjui vakuuttavasti ja oli yksi korealaisten voiton avaimista.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaan loppukiri jäi liian lyhyeksi. Korealaiset pelasivat fiksusti kiekkoa pois omalta alueeltaan eivätkä antaneet vantaalaisten kovistella maalin suulla. Kun tilanne oli High1:lle 4−3 ja erä päättymässä, ottivat lohipaidat aikalisän ja maalivahti Jani Kauton pois maalista.

Kiekko-Vantaa ei saanut ylivoimalla kiekkoa maaliin, kuten eivät saaneet korealaisetkaan tyhjiin, joten lisämaaleja ei enää syntynyt. Kiekko-Vantaan uusista pelaajista hyvällä pelituulella olivat puolustajat Joona Tolvanen ja Sakari Turtiainen, joiden pelaaminen erityisesti hyökkäyssuuntaan oli merkittävää joukkueen kannalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle