Maali-iloittelua Tikkurilassa - Hermeksen toisen erän romahdus maksoi tärkeät pisteet

MESTIS / Raportti
Juuso Perttilä oli hyvällä pelituulella: kolme tehopistettä takasivat voiton.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa aiheutti harmaita hiuksia Hermekselle, joka oli lähtenyt matkaan varsin vähälukuisena. Pelaajapulmasta huolimatta Hermes näytti vaarallisuutensa, mutta tehottomuus vaivasi kautta rantain. Hermes romahti toisessa erässä, missä vantaalaiset iskivät lyhyessä ajassa neljän maalin johtoon.

Mestiksen lauantai-illan kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaa voitti Kokkolan Hermeksen lukemin 5−3 (1−1, 4−0, 0−2). Ottelun ratkaisu tuli toisessa erässä, kun Hermes romahti ja päästi neljä maalia. 

Kiekko-Vantaan viisikkopelaaminen tuli hyvin esille ottelun tuoksinnassa. Hermes oli ottelun alusta saakka pinteessä, yritti saada harvoja hyökkäyksiä, mutta lohipaidat hallitsivat peliä. Paremmat maalintekotilaisuudet tuli Kiekko-Vantaalle, ja peliä käytiin lähinnä yhteen maaliin, Hermeksen maaliin.

− Lähdimme pienellä määrällä pelaajia. Hyvin kuitenkin pärjättiin. Toisessa erässä pelirohkeus puuttui kokonaan. Sen jälkeen peli oli jo ohi. En kuitenkaan usko, että kukaan pelaaja haluaa varta vasten hävitä, kommentoi Hermeksen päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma.

Kiekko-Vantaa meni 1−0-johtoon Joel Pyykkösen laukauksella. Syöttäjiksi saatiin Ville Virtanen ja Joonas Hyttinen. Hermes sai pelijuonesta kiinni sen verran, että tasoitti ottelun 1−1:een tshekkihyökkääjä Radek Koblizekin hienolla laukauksella suoraan Samu Markkulan ja Saku Kivisen syötöistä.

Erän aikana myös Joonas Sammalmaalla oli hyvä tilaisuus tehdä maali, mutta tuolla kertaa Kiekko-Vantaan maalivahti Jani Kautto torjui. Toiseen erään lähdettiin sillä muutoksella, että maalivahti Samuel Jukuri vaihdettiin Leevi Laaksoon.

Kuudessa minuutissa neljä maalia

Pelaajat olivat asenteella pelissä. Pienet lauantain tanssit käytiin maalinedustoilla, mutta jäähyjä ei tuomaristo viheltänyt. Hermes näytti saavan otetta pelistä ja vaikutti siltä, että joukkue voisi kamppailla kolmesta sarjapisteestä tasaveroisesti Kiekko-Vantaan kanssa.

− Tämä oli henkisesti iso voitto. Saimme hyvän valmistautumisen. Pelasimme Jokereita vastaan, ja saimme tietää, mitä menestykseen vaaditaan. Tänään puolustuksemme kesti, ja pelaajat söivät kiekkoja, totesi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen

Kiekko-Vantaa selvisi säikähdyksellä, kun Hermes oli todella lähellä tehdä johto-osuma, mutta maalin siirtyminen pelasti vantaalaiset, eikä Hermes saanut maalia aikaan. Vantaalaisilla oli niin ikään läheltä piti -tilanteita. Mäkisen veljekset Atte ja Miro rakensivat paikan, mutta maalia ei tullut.

Erän toisella puoliskolla peli muuttui hetkellisesti melkoiseksi miekkailuksi. Hyökkäykset olivat nopeita ja taklaukset kovia. Kiekko-Vantaan huippuhetket alkoivat, kun joukkue viimeisteli kuudessa minuutissa neljä maalia. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 5−1.

Kaksi maalia tehnyt Mikko Virtanen kavensi ottelun 5−3:een, mikä jäikin sitten lopputulokseksi. Hermes ei keksinyt muuta, kuin ottaa maalivahti pois aikalisän kera, mutta tuloksia tämä siirto ei tuottanut.

» Lähetä palautetta toimitukselle