K-Laser palasi ryminällä voittojen tielle

Keskiviikkona Raksilassa kohtasi kaksi tappioputken syömää joukkuetta. Varmaa oli, että toisen risukasaan paistaisi aurinko. Kotijoukkue K-Laser tuli otteluun ryminällä ja sinetöi voiton ajassa 2:05. Joensuulaiset kärsivät lopulta 5-1 tappion (2-0, 3-0, 0-1).

K-Laser tuli otteluun voitto mielessä ja se näkyi. Ottelun vanhennuttua vajaat puolitoista minuuttia Oskari Hakomäki toi vahvalla yksilösuorituksella kiekon hyökkäyspäähän ja viimeisteli taiturointinsa maalilla. Vain reilu puoli minuuttia myöhemmin Tomi Pekkalan laukaisu meni ehkä hieman helponkin oloisesti sisään ja näin Jokipoikien Antti Härmä oli ohitettu jo toistamiseen.

Jokipojat ottivat aikalisän heti toisen maalin synnyttyä, mutta joukkue ei tästä enää toipunut.

– Meillä oli joukkue jo valmiiksi kipsissä ja kaksi ensimmäistä vetoa meni maaliin. Kyllä tässä syvissä vesissä on uitettu, Jokipoikien päävalmentaja Jukka Varmanen harmitteli ottelun päätyttyä.

– Tämä oli hyvä suoritus meiltä. Varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Puolustajat pelasivat tasaisesti ja tehtiin hyviä suoria hyökkäyksiä. Isona teemana meillä tänään oli nauttia pelaamisesta, K-Laserin päävalmentaja Mikko Manner sanoi tyytyväisenä joukkueensa peli-ilmeestä.

Oskari Hakomäki onnistui maalinteossa ensimmäisenä.

Antti Rautiolan näyttävä Mestis-paluu

K-Laserin riveissä näytti kaikki palikat olevan kohdillaan, kun Jokipoikien leiristä viestiytyi päinvastainen tunnelma. Joensuulaiset eivät kuitenkaan missään vaiheessa luovuttaneet ja joukkue taisteli viimeiseen asti.

Jokipoikien lähes ohittamattomaksi muuriksi koitui K-Laserin maalille paluun SM-liigakomennukselta tehnyt Antti Rautiola. Pitkän veskarin patjat ja räpylähanska löytyivät aina oikella ajalla esiin.

Toisessa erässä K-Laser kiri jo viiden maalin päähän. Pelin puolivälissä kotijoukkueen pirteästi esiintynyt nelosketju palkittiin uurastuksesta, kun Janne Niva teki maalin suoraan Jussi Nättisen aloitusvoitosta.

Kaksi seuraavaa maalia syntyi jälleen nopealla temmolla. Ensin Ville Rajala onnistui ylivoimalla ja tasan minuutti myöhemmin Tomi Peltonen viimeisteli jo 5-0-lukemiin ja samalla Härmän oli aika siirtyä Jokipoikien maalilta pois ja tilalle vaihdettiin Eemeli Sivonen.

”Kolmas erä kosmetiikkaa”

Jokipoikien ote piristyi välillä ja joukkue pääsi kokeilemaan muutamasta hyvästä paikasta maalia, mutta tänään ei joensuulaisilla ollut edes onni mukana.

– Ammattipelaajan pitää paitansa kantaa. Joensuulainen pelaaja yrittää ja haluaa. Meillä on muutama ongelmatapaus, mitä pitää miettiä. Yleinen ilme ei voi jatkua näin, Varmanen pohti joukkueen pelaajatilannetta.

Kolmas erä oli molempien valmentajien mukaan neppailua ja pelkkää kosmetiikkaa, eikä kumpikaan ollut järin tyytyväinen joukkueiden viimeiseen 20-minuuttiseen. K-Laserin peli perääntyi puolustamiseen. Jokipojat jatkoivat vimmatusti ja viimein yritys palkittiin, kun Teemu Heikkinen kaunisteli loppulukemia ottelun toiseksi viimeisellä peliminuutilla ja rikkoi näin Rautiolan mahdollisuuden nollapeliin.

Jokipoikien tappioputki kasvoi näin neljään otteluun. Molemmilla joukkueilla on kovat vastukset edessä, kun Mestiksen Revanssiviikonloppu pyörähtää perjantaina käyntiin. Kahden peräkkäisen ottelun kierroksella Jokipoikien vastustajana on Jukurit ja K-Laserin D Team.