Maalinteon riemua Jyväskylässä

Isäntien taisteluilme riitti kolmeen sarjapisteeseen.
Kuva © Jani Maukonen - jani.maukonen@jatkoaika.com
Jyväskylässä koettiin maalinteon juhlaa, kun Akatemia sai vieraakseen TUTOn. Ennakkoluulottomasti pelanneet isännät karkasivat toisessa erässä neljän maalin johtoon, eivätkä turkulaiset tästä enää toipuneet. Voiton myötä JYP-Akatemia jatkaa edelleen taistelua pudotuspelipaikasta.

Tammikuu on tarjonnut JYP-Akatemialle äärimmäisen kovia panoksia otteluihin. Ennen keskiviikkoillan taistoa joukkue majaili sarjataulukon tyvipäässä karsintapeikko niskassaan, mutta myös pudotuspelipaikka häämötti ainoastaan kolmen pisteen päässä. Nuorelle hurrikaanilaumalle on kuitenkin unohdettu kertoa, että näissä tilanteissa on perinteisesti pelattu varmistellen ja omia virheitä vältellen.

Joukkueet laittoivat ottelussa välittömästi maalintekotalkoot pystyyn ja reilun viiden minuutin pelin jälkeen tulostaululle oli isketty jo neljä maalia. TUTO siirtyi ottelun alussa kahdesti johtoon Aki Keinäsen ja Ville-Vesa Vainiolan maaleilla. Akatemia kuittasi kuitenkin nopeasti molemmat osumat Aleksi Salosen ja Miika Roineen onnistumisilla. Isännät onnistuivat siirtymään vielä erän lopussa ensimmäistä kertaa johtoon, kun Mikko Virtanen oli unohdettu yksin maalin edustalle.

TUTO:n päävalmentaja Juhani Tammiselta ei herunut kiitosta suojateilleen illan esityksestä.

- Olen alusta asti koittanut opettaa näille nuorukaisille, että tämä on nopea peli, jota ihmiset pelaavat yhdessä. 95 prosentin valmistautuminen johtaa 50 prosentin lopputulokseen ja tänään meiltä nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella 50 prosentin lopputulos.

Hurrikaani pyyhkäisi TUTOn yli

Toisen erän alkuun Akatemian slovakkivahvistus Daniel Stümpf pääsi livahtamaan läpiajoon kesken pienoisen TUTO-painostuksen iskien isäntien neljännen osuman. Tammisen äänekkäästä aikalisästä huolimatta Akatemia syttyi maalin jälkeen hurmokseen, ja toisessa erässä jäällä nähtiin yksi isäntien vakuuttavimmista esityksistä tällä kaudella.

- Joukkue oli tänään hyvin energinen. 60 minuuttia pelattiin tänään erittäin hyvällä ilmeellä, kiitteli päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi joukkueensa esitystä.

Toisessa erässä isäntien traktori oli viritetty äärimmilleen, eikä nuori joukkue sortunut hakemaan vauhtia edes ojan puolelta. Toiselle erätauolle siirryttiin Jaakko Jokisen ja Simon Kostnerin osumien myötä Akatemian neljän maalin johtoasemassa. Kotijoukkue onnistui kääntämään pelin suuntaa nopeasti ja loistavan liikkeen ansiosta TUTOn 60 minuutin paine loisti ottelussa poissaolollaan.

- Vastahyökkäyspelaaminen oli tänään isossa roolissa. Kaksi maalia päästettiin vain TUTOn tasoista joukkuetta vastaan, joten kyllähän silloin myös maalivahti- ja puolustuspelaaminen on onnistunut, analysoi Ahvenjärvi joukkueensa vahvaa ilmettä.

Työmoraalilla kiinni viimeiseen oljenkorteen

Kolmanteen erään turkulaiset pystyivät luomaan vielä muutaman vaarallisen maalipaikan, mutta Akatemian voittoa vierailijat eivät enää päässeet uhkaamaan. Isäntien otteista huokuikin selvästi, että pudotuspelipaikasta tullaan taistelemaan aina viimeiseen hengenvetoon asti.

- Johtoasemassa pelaaminen oli tänään erittäin laadukasta. Kaikki pelaajat olivat valmiita tekemään tänään sen työmäärän, mitä voittaminen vaatii. Työmoraali oli tänään äärimmäisen korkea, kiitteli Ahvenjärvi joukkueensa taisteluilmettä.

Äärimmäisen tärkeät kolme pistettä jäivät lopulta Jyväskylään lukemin 7-2, kun Valtteri Hietasen siniviivalaukaus livahti vielä ottelun lopussa helposti Simon Nielsenin selän taakse. TUTO oli voittanut joukkueiden kauden kaikki kolme edellistä kohtaamista, joten isäntien onnistuminen ei olisi voinut tulla jyväskyläläisten kannalta makeampaan saumaan.

Voittonsa ansiosta JYP-Akatemia nousi sarjataulukossa yhdeksänneksi. TUTO jatkaa Sportin tappion myötä edelleen sarjataulukon toisella sijalla. Jyväskyläläiset saavat perjantaina vieraakseen K-Vantaan ja TUTO pääsee testaamaan SaPKon nykyvireen.