Niemen nollapeli ja terävät vastahyökkäykset Peliittojen voiton takeena

Mikko Salmio pelasi tänään JYP-Akatemian riveissä.
Keskiviikkoillan Mestis kierroksella JYP-Akatemia sai vieraakseen Peliitat. Aiemmat kaksi kohtaamista on ollut joukkueiden välillä tasaisia vääntöjä ja niin oli myös tälläkin kertaa. Peliitat teki lopulta tarvittavat maalit ja otti voiton luvuin 3-0. Vieraiden maalilla ensimmäisen ottelunsa Peliitoissa pelannut Timo Niemi oli illan ykköstähti.

Peliitat ilmoitti eilen illalla, että joukkue on hankkinut Timo Niemen uudeksi maalivahdikseen. Niemi hyppäsikin Akatemiaa vastaan heti tolppien väliin ja pelasi mainion ottelun. Niemen johdolla Peliitat puolusti hyvin ja katkaisi tappioputkensa. Akatemian puolella debyytin puolestaan Mestis-tasolla teki Matias Mustonen.

− Todella iso voitto meille, meillä oli muutama tappio alla, Peliittojen päävalmentaja Marko Tuomainen iloitsi.

− Ja tottakai (Timo) Niemen hieno nollapeli siihen päälle.

Ottelu ei alkanut Akatemian kannalta ihan toivotulla tavalla, kun Kai Lehtinen otti 24 sekunnin jälkeen ottelun ensimmäisen jäähyn. Peliitat ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ylivoimaansa, sillä kotijoukkueen alivoimanelikko pelasi uhrautuvasti ja blokkasi laukauksia hyvällä prosentilla.

Peliitat pyrki karvaamaan aggressiivisesti läpi ottelun, jopa kahdella miehellä. Ajoittain ensimmäisessä erässä karvaus purikin, mutta Akatemia pääsi hyvin kiekottelemalla välillä omalta alueeltaan hyökkäyksiin.

Akatemia pyrki suorista hyökkäyksistä laukomaan suoraviivaisesti kohti maalia. Maaleja ei kuitenkaan ensimmäisessä erässä nähty, vaikka molemmille joukkueille siunaantuikin muutamat maalipaikat.

Toisessa erässä maali ja ote vieraille

Peliitat tuli toiseen erään hyvällä liikkeellään saaden paineen Akatemian puolustusalueelle. Maalipaikoille heinolaisjoukkue ei kuitenkaan päässyt, koska kotijoukkue puolusti omaa maalinedustaansa hyvin ja tiiviisti. Akatemialla oli oma etsikkoaikansa erän alussa, kun hurrikaaniryhmä pääsi ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt.

Peliitat pyrki läpi ottelun kääntämään peliä nopeasti kiekon riistäessään, joka aiheutti Akatemialle harmaita hiuksia. Vierasjoukkueen ensimmäinen maali tulikin juuri tällaisesta tilanteesta, kun Henri Ruotsalainen katkaisi keskialueella kotijoukkueen roiskaisun.

Eetu-Ville Arkiomaa nappasi kiekon ja syötti vierelleen Tuukka Rajamäelle, joka lopulta laukoi ranteella kiekon ohi Akatemian maalilla pelanneen Jose Kangaskorteen.

− Siinä emme olleet ihan hereillä, mistä se maali tuli. Se oli mielestäni tämän pelin käännekohta, Peliitat saivat energiat siitä, Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kommentoi.

Maalin jälkeen Peliitat laittoi isomman vaihteen silmään ja alkoivat saamaan pitkiä, vahvoja pyörityksiä Akatemian puolustusalueelle. Enimmäkseen peli pyöri kulmissa, mutta aggressiivinen karvauspelaaminen vieraiden osalta sai kuitenkin Akatemian avauspelaamisen sakkaamaan. Peliitat sai riistojen avulla luotua muutaman maalipaikan, mutta enempää osumia ei nähty.

− Tarkoitus oli puolustaa kärsivällisesti tärkeät hetket, joita varmasti tulee. Ne tulivat tuossa toisessa erässä, kun Peliitat saivat pitkiä hyökkäyspätkiä, Ahvenjärvi mietti.

Kotijoukkueen kiri ei ottanut tuulta alleen

Akatemia tuli kolmanteen erään pirteästi ja sai luotua pyörityksiä hienolaisjoukkueen puolustusalueelle. Kiri päättyi nopeasti, kun Peliitat iski toisen maalinsa.

Kiekon riiston jälkeen hienosti läpi ottelun pelannut Henri Fomin tuli laidasta sisään, hidasti peliä ja odotteli toisesta aallosta nousevaa Ruotsalaista, jolle syötti. Ruotsalainen ei paikastaan erehtynyt vaan vei joukkueensa kahden maalin johtoon tulisella rannelaukauksellaan.

− Hyökkäyspelissä meillä ei ole ollut isoa vikaa viime otteluissa, olemmee saaneet luotua paikkoja. Emme ole ihan kaikista paikoista saaneet tehtyä maalia mistä olisi pitänyt pystyä tekemään, Tuomainen kertoi.

− Tänään onnistuimme siinä.

Akatemian päävalmentaja Ahvenjärvi laittoi hyökkäysketjujaan uuteen uskoon Peliittojen toisen maalin jälkeen, mutta tulosta ei tullut. Heinolaisjoukkue puolusti läpi ottelun tiiviisti viisikkona ja sama jatkui ottelun loppuhetkillä. Lopulta Jaakko Lantta laittoi lopullisen niitin jyväskyläläisjoukkueen kirille laittaessaan kiekon omalta alueltaan tyhjään Akatemian maaliin.

− Olen nimenomaan tyytyväinen viisikkopuolustamiseen. Paransimme sitä mistä se on aiemmissa otteluissa jäänyt kiinni, eli puolustuspelaamisesta ja maalivahtipelaamisesta, Tuomainen myhäili.

Kaiken kaikkiaan Akatemia loi tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja voittaakseen ottelun. Hurrikaaniryhmä puolusti omaa maalinedustaansa tiiviisti ja pakotti vierasjoukkueen laukomaan kaukaa. Tämä tuotti tulosta toiseen erään asti, sen jälkeen Peliitat kontrolloi ottelua.

− Meidän kiekollinen pelaaminen oli mielestäni tänään riittävällä hyvää, loimme ihan riittävästi maalipaikkoja.

− Ei me ansaittu voittoa tuolla maalinteko himolla ja halulla, mikä meillä oli suhteessa vastustajaan, Ahvenjärvi päätti.