Välimaa hölmöili, Hotakainen namutteli − Akatemian liiga-avut voiton takeena

MESTIS / Raportti
Valtteri Hotakainen on viime vuosina viilettänyt enemmän liigan puolella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP-Akatemia ja LeKi pelasivat lauantai-iltana hieman hitaasti käynnistyneen ottelun. Kurittomuudesta kärsineet lempääläiset olivat lopulta melko selkeästi jäljessä häviten lukemin 5−2.

Molemmat joukkueet saivat ilouutisia kokoonpanonsa suhteen edellisiin otteluihin verrattuina. Joukkueiden tehohyökkääjät Arttu Likola ja Anton Levtchi palasivat Mestiksen kirkkaisiin valoihin. Molemmat herrat onnistuivat iskemään ottelussa yhden maalin.

Akatemian liiga-avut olivat muutenkin vahvasti näkyvillä, kun Valtteri Hotakainen, Niklas Friman ja Mikko Salmio napsivat pisteitä. Erityisesti Hotakaisen saldo 0+4 oli varsin komea 5−2 päättyneessä ottelussa.

− Viisi maalia tässä sarjassa on meille todella hieno saavutus, tyytyväinen Jukka Ahvenjärvi kertasi.

− Vastustaja oli yksioikoisesti parempi. Tämä oli viikon kolmas ottelu, ja meidän tankki alkoi olla tyhjä, Miikka Kuusela tuumi.

Sekava alku

Ottelun avauserä ei suurta kiekkojuhlaa tarjonnut. Molempien kiekollinen pelaaminen oli heikkoa, kun hyökkäykset katkesivat jatkuviin harhasyöttöihin ja paitsioihin.

Akatemia loi erässä pari hyvää tekopaikkaa, mutta jyväskyläläiset eivät onnistuneet niitä käyttämään. Pitkään näyttikin, että ensimmäistä erätaukoa lähdetään viettämään maalittomasta tilanteesta, mutta LeKi onnistui maalinteossa 16 sekuntia ennen eränloppua.

Akatemian puolustuspakka oli levällään ja Manu Honkanen pääsi lyömään kiekon tyhjään maaliin Miika Heikkilän oivaltavasta syötöstä.

Toisen erän avauskympille isännät tulivat huomattavasti pirteämmällä peli-ilmeellä. Paremmin kohdilleen osunut syöttötyöskentely antoi Akatemialle mahdollisuuden laadukkaampaan hyökkäyspelaamiseen, mikä piti LeKin puolustuksen kiireisenä.

− Olen erityisen tyytyväinen meidän pelin rytmittämiseen. Olimme kovia ja viisaita oikeissa hetkissä, Ahvenjärvi kiitteli.

Lempääläisten puolustukselle alkoikin sattua virheitä, joiden seurauksena ensin Akatemia tasoitti pelin ylivoimalla Aleksi Luhtalammen osumalla ja hieman myöhemmin siirtyi johtoon Frimanin läpiajo-osumalla. Erityisesti 2−1-maali oli osoitus rakenteellisesti hyvästä hyökkäyspelaamisesta.

Erän loppua kohden peliin tuli jälleen pieniä sekavuuden vivahteita. Kaukalossa nähtiin myös hieman lämpimiä tunteita, kun erityisesti Tommi Välimaalla tuntui jatkuvasti riittävän hoidettavia asioita jyväskyläläisten kanssa. Välimaa itsekin oli mukana tuhrimassa vieraiden hyviä maalipaikkoja.

Kolme minuuttia ennen erän loppua Likola kasvatti ohjurillaan Akatemian johdon kahteen maaliin.

LeKin kiri jäi vaisuksi

Päätöserässä ei juuri pelailua kummempaa viihdettä nähty. Erän alussa Taavi Tiala ehti viedä isännät jo 4−1-johtoon. LeKi sai muutamia puolittaisia maalipaikkoja aikaiseksi, mutta Akatemian pelaajat blokkasivat laukauksia uhrautuvasti. Lisäksi Akatemia-maalilla debytoinut Juho Olkinuora jatkoi varmoja otteitaan.

Viimeiset toiveet LeKin kiristä tappoi Välimaa, joka reilut viisi minuuttia ennen erän loppua huitoi itselleen ulosajon. Levtchin erän lopulla tekemä kavennus oli laiha lohtu lempääläisille. Joona Ervingin osuma tyhjään maaliin viimeisteli loppulukemat 5−2.

Summerin soitua saatiin vielä painit aikaiseksi, kun Akatemian maalille syntyi ottelua kuvastanut torikokous.

Joukkueet siirtyvät nyt joulutauolle. Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa 28.12, kun Akatemia matkaa KeuPan vieraaksi ja K-Vantaa isännöi LeKiä.

− Yksittäiseen otteluun en ole tyytyväinen, mutta silti joukkue on osoittanut luonnetta syksyn aikana, Kuusela kehaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle