BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Kapteenin johdolla kiinni Mestis-paikkaan

MESTIS / Raportti
D-Kiekko otti tiukan otteen Mestis-paikasta voittamalla keskiviikkoiltana kotonaan K-Laserin 4-3 (1-1, 2-0, 1-2). Heikkotasoisen mutta erittäin jännittävän pelin ratkaisutekijöiksi nousivat lopulta D-Kiekon kapteenin Pirkka Lahtisen komeat yksilösuoritukset – sekä kotijoukkueen kannalta suotuisasti pomppineet irtokiekot.

D-Kiekon kapteeni ja kakkossentteri Pirkka Lahtinen oli Suomi-sarjan jatkosarjassa joukkueen paras pistemies. Karsintasarjan kolmen ensimmäisen pelin jälkeen hänen saldonsa kuitenkin näytti pyöreitä nollia, vaikka sentterin johtama kakkosketju oli ollut joukkueen tehokkain.

Keskiviikkona Lahtinen palasi komeasti pistekantaan. Hän nousi D-Kiekko-K-Laser-ottelun suurimmaksi sankariksi iskemällä kotijoukkueelle kaksi maalia komeiden yksilösuoritusten päätteeksi.

Lahtinen väläytti ensimmäisen kerran osaamistaan toisen erän puolivälissä, kun tilanne oli D-Kiekolle 2-1. Hannu Päivärinta syötti kapteenille paikan nousta hyökkäysalueelle. Lahtinen kiersi näppärästi K-Laserin pakin, pääsi yksin K-Laserin maalivahtia Tuomas Kangasta vastaan ja ujutti kiekon tämän ohi verkkoon.

Kolmannen erän alkuminuuteilla syntyi ottelun voittomaaliksi jäänyt 4-2-osuma. Lahtinen pujottautui Laser-pakkien estelystä huolimatta kiekon kanssa Kankaan nenän eteen ja survoi kumilaatan Päivärinnan avustuksella yli maaliviivan.

- ”Öljy” Lahtinen osoitti taas kerran olevansa liukas pideltävä. Kapteeni näytti hienosti esimerkkiä, D-Kiekon valmentaja Jukka Ahvenjärvi myhäili.

Polttoaineemme on diesel

Lahtisen yksilösuoritukset olivat harvoja valopilkkuja muuten heikkotasoisessa pelissä. Molempien joukkueiden liike oli vaatimatonta, ja kiekollisessa pelissä nähtiin paljon harhasyöttöjä ja huonoja purkuja.

- Lauantain peliin verrattuna tänään oltiin liikkeellä aika dieselillä. Kaveri tarjosi meille pisteitä, mutta ei vain pystytty ottamaan niitä. Meidän joukkueen ilme oli etenkin alussa hyvä, mutta viimeinen puristus jäi puuttumaan, K-Laserin valmentaja Sami Heinula kommentoi.

- Ei saatu samanlaista liikettä päälle kuin aikaisemmissa peleissä, eikä kiekkokaan liikkunut riittävän nopeasti. Ei tarjottu syöttöä kämmenelle, kun olisi pitänyt, vaan siirrettiin rystylle ja haettiin vaikeampaa syöttöä, Jukka Ahvenjärvi valitteli.

D-Kiekon maalin suulle luisteli yllättäen Diskoksen A-juniorien ykkösmaalivahti Santtu Ahvenjärvi, kun Tommi Tervo oli yhä kuumeisena sivussa ja Ville Vähäsalolle eli tullut henkilökohtainen viime hetken este.

K-Laserin hyökkääjät testasivat A-nuorten II-divisioonasta tullutta veskaria laukomalla suhteellisen ahkerasti, mutta nuori D-vahti kesti. Ahvenjärvi torjui paljon eteensä ja kadotti usein kakkoskiekot näkyvistään, mutta laukausten eteen hän venyi kiitettävän usein. D-Kiekon puolustajat siivosivat paluukiekkoja uhrautuvaisesti kauemmas, ja toisinaan ne pomppivat osin onnellakin yli tai ohi K-Laserin hyökkääjien mailanlapojen.

- Tiedettiin, mikä on tilanne, ja tiedettiin, että olisi pitänyt ampua paljon. Jostain syystä se ei vain mennyt kypärään. Liian nättiä yritettiin. Kuitenkin ne ratkaisut usein syntyvät rumilla maaleilla, K-Laserin Heinula harmitteli.

- Santtu torjui A-nuorissa kauden lopussa kymmenen voittopeliä ja on ollut nyt kuukauden D-Kiekon mukana. Valmentajana täytyy sanoa, että kyllähän poika piti meitä hetkittäin pystyssä, isä-Ahvenjärvi kiitteli.

Vierailla vaarallisimmat paikat

Ottelun avausmaali syntyi jo avauserän neljännellä minuutilla, kun D-Kiekon ykköskentällisen pakit menettivät kiekon omalla puolustusalueella K-Laserin kokeneelle Marko Lapinkoskelle. Sentteri kiitti ja toimitti kiekon terävällä rannelaukauksella ohi Ahvenjärven.

D-Kiekon 1-1-tasoitus syntyi kymmenisen minuuttia myöhemmin. Heikki Huovinen ja Olli Hytönen voittivat hyökkäysalueen kulmapelin, ja Hytönen syötti Tuomo Laukkaselle vetopaikan b-pisteen yläkaarelle. Kolmosketjun sentterin komea rannelaukaus kilahti yläriman kautta maaliin.

Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen pelin hallinta siirtyi toisessa erässä hienokseltaan D-Kiekolle. 2-1-maaliin tarvittiin kuitenkin K-Laser-vahti Kankaan apua, sillä Olli Hytösen kaukalon kulman tienoilta ampuma rannelaukaus upposi oululaisveskarin taakse lähes nollakulmasta.

Vaikka K-Laser olikin välillä alakynnessä, se loi koko ottelussa enemmän todella vaarallisia maalipaikkoja kuin D-Kiekko. Jo ensimmäisessä erässä oululaisilla oli ollut pari 2-1-ylivoimahyökkäystä, ja Jani Raution jäähyn aikana pääsi Sami Eero yrittämään alivoimamaalia läpiajosta. Ahvenjärvi oli kuitenkin tilanteessa etevämpi.

Myös Lahtisen 3-1-osuman jälkeen Laser oli lähellä maalintekoa, kun D-Kiekon puolustaja oli ensin ohjata Raution poikkisyötön omaan maaliin ja heti perään Jari Rautakoski sai työnnettyä kiekon vanhanaikaisella aivan maaliviivalle. Rautakosken tilannetta tarkasteltiin videoltakin, mutta maaliin asti kiekon ei havaittu menneen.

Kolmannen erän alussa D-Kiekko tappoi minuutin ja 15 sekuntia kahden miehen alivoimaa, mutta yhden miehen ylivoimalla K-Laser onnistui. Antti Kallion suoran hyökkäyksen päätteeksi ampuma rannelaukaus siniviivan tuntumasta upposi hieman helpon näköisesti Ahvenjärven ohi ylänurkkaan.

Lahtisen 4-2-maalin jälkeen oululaiset tulivat vielä maalin päähän ylivoimalla. Jukka Pietilä tykitti siniviivan alta, kiekko kimposi Ahvenjärvi torjunnasta aivan maaliviivan tuntumaan, ja Matias Huikari sai sohittua sen D-Kiekon puolustajan estelyistä huolimatta verkkoon.

Kolmannen erän lopussa K-Laser haki vimmatusti tasoitusta, ja D-Kiekko puolestaan tyytyi purkamaan tilanteet keskialueelle. Vieraat olivat pariinkin otteeseen vähällä onnistua maalinteossa, mutta vaarallisimman paikan pelasti D-Kiekon ykköspuolustaja Juha Hanhikoski heittäytymällä kohti tyhjää maalia suuntautuneen laukauksen eteen.

Laser hengittää vielä

D-Kiekko nousi voittonsa ansiosta yhdeksään pisteeseen ja on yhdessä seuraavan vastustajansa Titaanien kanssa vahvasti kiinni Mestis-paikassa. K-Laserilla on eroa nousijan paikoille jo kuusi pistettä ja jäljellä kaksi ottelua.

- Olisin kyllä suonut meille pisteitä tästä ottelusta. Suomi-sarjassa niitä olisi näillä otteilla tullutkin, mutta karsinnat ovat ihan eri pelejä. Meidän tilanne sarjassa meni nyt aika vaikeaksi, mutta hengissä vielä ollaan, K-Laserin Sami Heinula tuumi.

D-Kiekon Jukka Ahvenjärveä huolestutti lähinnä joukkueen vaikea terveystilanne. Kuumeen vuoksi riveistä oli poissa neljä pelaajaa, ja muutama muu pelasi enemmän tai vähemmän kipeänä.

- Terveystilanteen suhteen mennään nyt riskirajoilla, ja se varmasti näkyi meidän pelaamisessa tänään. Nyt kuitenkin ryhdytään keskittymään perjantain peliin, yksi voitto tarvitaan vielä.

» Lähetä palautetta toimitukselle