Jukurit nousi lopussa voittoon

Jukurit avasi kauden täydellä pistepotilla.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Viime kaudella neljänneksi jäänyt Jukurit onnistui kaatamaan JYP-Akatemian kauden avanneessa vierasottelussa. Jani Savolaisen ja Rony Ahosen osumat viimeisellä kolmeminuuttisella riittivät nostamaan vierailijan niukkaan voittoon lukemin 3-4 (1-1, 1-1, 1-2).

Alun hermoilujen jälkeen neljänneksi viime kaudella jäänyt Jukurit onnistui kampeamaan itselleen täyden pistepotin kukistamalla kotijoukkue JYP-Akatemian lukemin 3-4. Kokoonpanohuolistaan kärsinyt vierailija operoi kolmella hyökkäysketjulla Jesse Rohtlan ja Toni Hyvärisen ollessa sivussa.

Ottelu eteni pitkään tasatahtiin ja maaleja iskettiin vuorotellen. Avauserän osumista vastasivat kotijoukkueen Joonas Sammalmaa ja mikkeliläisiltä nelisen minuuttia myöhemmin ottelun tasoihin tuonut Mikko Laine.

Puolen tunnin kohdalla Olli Suoraniemi vei JYP-Akatemian jälleen johtoon. Noin puolentoista minuutin päästä vierailijoiden pirteästi esiintynyt hyökkääjä Mika Partanen iski rangaistuslaukauksen kylmähermoisesti Samu Perhosen jalkovälistä ja tasoitti pelin 2-2:n.

Viimeinen kymmenminuuttinen tarjosi dramatiikkaa hieman alle 500-päiselle jyväskyläläisyleisölle. Pitkään tasatilanteessa edennyt kamppailu oli kääntyä jo kotijoukkueelle, kun Mikko Salmio ohitti Petteri Similän italialais-slovakialaisen tarjoilun saatuaan. Tähtipuolustaja Rony Ahonen tälläsi vierailijan tasoihin ajassa 57.11 ja hyökkääjä Jani Savolainen viimeisteli voiton noin puoltatoista minuuttia myöhemmin.

Jukurit onnistui petraamaan alun heikkoa ilmettään pitkin ottelua ja rutiini riitti lopulta täyteen saaliiseen asti. Molempien kausi jatkuu ylihuomenna perjantaina: JYP-Akatemia matkaa Savonlinnaan ja Jukurit puolestaan huippuotteluun KooKoon vieraaksi.