TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Lähde ratkaisi mestaruuden kiekkotrillerissä

MESTIS / Raportti
Jukurit pääsi nostamaan mestaruuspokaalia kotihallissaan.
Kuva © Mikko Rahikainen
Jukureiden ja KooKoon välinen viides finaaliottelu oli tasainen vääntö, joka venyi aina jatkoajalle saakka. Jatkoajalla ottelun sankariksi kohosi Nestori Lähde, joka pysäytti Kalevankankaan digitaalit aikaan 70.10 ja varmisti Jukureille Mestis-mestaruuden.

Jukurit lähti perjantain otteluun tilanteesta, jossa se johti ottelusarjaa KooKoota vastaan 3-1-voitoin.

Ottelun avauserässä Jukurit olikin hallitsevampi osapuoli ja pääsi useampaan otteeseen yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä.

Molemmat saivat erässä kaksi rangaistusta. Jukureiden ylivoima oli huomattavasti vierailijaa parempaa, mutta maalia ei syntynyt, vaikka Anthony Guttig pääsi kertaalleen ohjaamaan aivan avopaikasta.

Toisessa erässä pelin kuva pysyi täysin samana ja Jukurit oli vankasti kuskin paikalla. Mikkeliläisryhmä pelasi vahvaa fyysistä peliä ja sillä tavoin paineen kouvolalaispäätyyn.

Erän paras tilanne avautui Riku Pitkäselle, joka pääsi Oula Palven kanssa ylivoimahyökkäykseen erän lopulla. Palve tarjoili hyvän poikittaissyötön toiseen laitaan, mutta erittäin vahvan ottelun KooKoon maalilla pelannut Frederic Cloutier otti Pitkäsen vedosta varman kopin.

Cloutier oli läpi ottelun KooKoon tärkeimpiä pelaajia ja pysäytti kahdessa ensimmäisessä erässä useamman hyvän tilanteen.

Lähde nousi suureksi sankariksi

Kolmas erä sai KooKoon kannalta pahimman mahdollisen alun, kun Juuso Rajalan kyynärpää osui Mika Kujanpään kasvoihin ja hänet passitettiin istunnolle. Jäähyn aikana kiekko pomppi maaliraudoissa, mutta sen lähemmäksi maalia Jukurit ei ylivoimallaan päässyt.

Erä eteni Jukureiden hallinnassa aina ottelun viime minuuteille saakka, jolloin KooKoo heräsi. Joona Karevaaralla ja Markus Västilällä oli loistopaikat ratkaista ottelu, mutta jukurivahti Ronan Quemener oli ohittamaton.

Jatkoerässä peli aaltoili päästä toiseen, eikä kummallekaan aivan huippupaikkoja siunaantunut. Erä oli ehtinyt vanhentua reilut kymmenen minuuttia, kun ottelun ratkaisu näki päivänvalon.

Jukurit sai paineen KooKoon alueelle ja Palve toimitti kiekon maalille. Maalinedusruuhkassa kiekkoon ensimmäisenä pääsi Nestori Lähde, joka upotti ratkaisuosuman verkkoon ja niin Jukurit pääsi juhlimaan Mestiksen mestaruutta.

Mestis-mestaruus oli mikkeliläisjoukkueelle sen historian kuudes. Sen myötä Jukurit pääsee myös hakemaan paikkaa Liigaan kaudella 2016-2017.

» Lähetä palautetta toimitukselle