Maalit ratkaisevat

Jukurit voitti isänpäivän aaton rästiottelussa KJT:n lukemin 4-1 (1-1, 2-0, 1-0). Ottelu ratkesi kotijoukkueen tehokkaampaan viimeistelyyn tasakentällisin.

Sekavassa ottelussa hukattiin kaikki ylivoimat ja tukku muitakin hyviä maalipaikkoja, mutta Jukurit onnistui jälleen kotiluolassaan nakuttamaan selvään voittoon tarvittavat osumat. Ottelun taso ei missään vaiheessa häikäissyt, mutta Jukurit rankaisi KJT:n lepsuilusta, eikä toisen erän osumien jälkeen ollut voittajasta todellista epäselvyyttä. Vierailla oli monta tilaisuutta kääntää ottelu, mutta maukkaitakaan tilanteita ei pystytty käyttämään hyväkseen kotijoukkueen tavoin.

Tahmeasti liikkeelle

Ottelu alkoi Kalevankankaalla tapojen vastaisesti varsin verkkaisesti. Kumpaankaan päätyyn ei ensimmäisten minuuttien aikana kyetty rakentamaan kunnon tilanteita. Kolmen minuutin jälkeen ottelun pahapoika, vieraiden Patrik Lostedt istuu ensimmäistä ottelun neljästä jäähystään. Jukurien ylivoima on kuitenkin pehmeätä, eikä parin laukauksen lisäksi juuri mitään saada aikaiseksi ja maalivahti Jaakko Suomalainen pääsee helpolla.

Ottelun avausmaali nähdään ajassa 06:45, kun muuten hyvin pelannut jukuripuolustus nukahtaa hetkeksi. Pekka Nöyränen pääsee karvaamaan kiekon vieraille ja löytää maalin edessä odottelevan Jani Taanosen. Tilanteessa uinailevat jukuripakit eivät kykene estämään Taanosta, joka harhauttaa taidokkaasti Tommi Nikkilän ja siirtää kiekon maaliin.

Maalin jälkeen otteluun tulee lisää vauhtia ja paikkoja avautuu tasaisesti molempiin päätyihin. Jukureista Tero Koponen ja Olli Sipiläinen häärivätkin kohta vaarallisen näköisesti Suomalaisen maskin alla. Vieraiden kapteeni Jaska Vilen taas vie taidokkaasti kiekon keskialueella Petri Lehtoselta ja vapauttaa Miikka Linholmin hyvään paikkaan. Laukaus suuntutuu vieraiden harmiksi ohi ja kotiyleisön joukossa näkyy jo huolestumisen merkkejä. Lindholm hukkaa myös toisen paikan muutama minuutti myöhemmin Nikkilän oivan jalkatorjunnan ansiosta ja numerot säilyvät.

Tasoitus nähdään ajassa 11:32, kun Tuomo Jormakka napauttaa loistavan pystysyötön omalta siniseltä Niko Kantelisen lapaan. Taskurakettimainen Kantelinen karkaa KJT:n puolustajien välistä ja sivaltaa limpun tolppaan, josta se kimpoaa Suomalaisen patjojen kautta maaliin.
Erän lopulla vieraat pääsevät pari kertaa ylivoimalla yrittämään johto-osumaa, mutta esitys on kehnoa. Kiekon siirtely ei johda kunnon paikkoihin, kun laukauksetkin puuttuvat. Viimeisellä minuutilla Jussi Saarinen vielä syyllistyy typerään temppuun ottaessaan ylivoimalla hyökkäyspäässä jäähyn.

Minuutissa ratkaisu

Toisen erän alussa myös kotijoukkueen ylivoima osoittaa, ettei tänään ylivoimalla juhlita. KJT:llä on kuitenkin tilaisuutensa, kun Lindholm järjestää Ilppo Suutarille namupaikan. Pasi Järvisen huolimattomuudesta myös Tuomas Forss on nousta pahan tekoon Toni Mustosen tarkasta syötöstä. Tilanteissa Nikkilä kuitenkin torjuu helpot laukaukset varmasti. Ilkka Kallioisen jäähyn aikana Vilen ja Jussi Saarinen hukkaavat avopaikan maalinedustalla, mutta muutoin ylivoima ei edelleenkään näytä kummoiselta myöskään vierailla. Jukuritkaan eivät onnistu erän puolivälissä Lostedtin istunnon aikana, mutta tämän jälkeen nähdään pikainen ratkaisu.

Jukurit rankaisee taidokkaasti KJT:n puolustuksen lepsuilun ja Pasi Järvinen nousee röyhkeästi kohti Suomalaista. Järvinen kokeilee itse ensin, mutta vasta Teemu Sirenin yrittäessä kiekko löytää tiensä verkkoon. Vajaa minuutti äskeisen jälkeen ajassa 36:01 toisella yrittämällä onnistaa jälleen. Puolustaja Ville Hyrkäs nousee myös röyhkeästi hyökkäyksen kärjeksi ja laukaisee kohti Suomalaista, jonka torjunnan Kantelinen iskee verkkoon.

Erän lopulla Jukurit pelailee vielä ylivoimaa, mutta tänään tavanomaisen tehottomasti.

Jukurit puolustuskannalle

Kolmannessa erässä Jukurit hieman tiivistää peliään ja puolustaa mallikkaasti, eikä vieraille näin juurikaan avaudu paikkoja kavennukseen. Erän alussa Forssilla on tilaisuutensa, mutta Nikkilä torjuu maskillaan. Kuuden minuutin kohdalla nähdään harvinainen tapaus. Kotijoukkueen Esa Hämäläinen ottaa korkeasta mailasta kaksi peräkkäistä jäähyä, käyden välissä vain kahdeksan sekuntia jäällä. Tuomari Marko Kovanen vihelsi varsin siistin ottelun mallikkaasti, mutta nämä kakkoset kyllä putosivat turhan helposti. Vieraiden ylivoima ei kuitenkaan näytä käynnistyvän millään ja kotijoukkue purkaa toistuvasti. Pasi Järvisen avauksesta Jukureilla on jopa tilaisuutensa alivoimamaaliin, mutta Ville Kiiskinen ja Miro Laitinen eivät onnistu viimeistelyssä.

Erän vanhetessa vieraat nostavat karvaustaan ja tämä avaa kotijoukkueelle paikkoja. Samuli Piiroinen hukkaa muutaman tilaisuuden, mutta ajassa 56:55 vieraiden yltiöpäinen hyökkäys kostautuu lopullisesti. Hyrkäs, Laakso ja Lehtonen karkaavat ylivoimahyökkäykseen ja Petri Lehtonen iskee kauden ensimmäisen maalinsa tarkalla sijoituksella alakulmaan. Viimeisellä minuutilla Hämäläisen jäähyn aikana vieraat vielä yrittävät kuudella kenttäpelaajalla, mutta 4-1 -numerot jäävät voimaan.

Tahmea esitys

Ottelu ei missään vaiheessa noussut todelliseksi jännitysnäytelmäksi. KJT:n esitys oli ehkä odotettua vaisumpi, eikä puolivaloilla pelanneen kotijoukkueen tarvinnut käyttää suurimpia vaihteitaan. Jukurimaalissa Tommi Nikkilä oli jälleen varma ja torjui harvat KJT:n huippupaikat. Ottelussa oli toisessa erässä ainekset toisenlaiseenkin päätöserään, mutta vieraiden heikko ylivoimapeli teki Jukurien työn helpoksi. Päätöserässä Jukurit puolusti taidokkaasti, eikä KJT kyennyt enää lisäämään vauhtiaan.

Vieraiden valmentaja Seppo Repo oli syystäkin harmissaan.

- Olen syvästi pettynyt joukkueemme esitykseen. Toisessa erässä meillä oli tilaisuutemme, mutta emme kyenneet niitä hyödyntämään. Jukurit sen sijaan teki pari maalia minuutin aikana ja se oli siinä.

Kotijoukkueen valmentaja Pekka Lipiäinen oli tietenkin tyytyväinen.

- Olen todella tyytyväinen lopputulokseen tässä sekavassa ottelussa.

- Lähdimme alussa pitämään vauhtia neljällä kentällä, mutta se ei aivan onnistunut. Lopussa tiivistimme peliämme ja se auttoi.