Tarinan mestarit jäivät nollille − Jukurit marssi finaaliin

Jukureiden voiton takuumiehet saivat tuulettaa Jukureiden paikkaa Mestiksen finaaleissa.
Kuva © Antti Varonen
Mikkelin jäähallissa nähtiin keskiviikkoiltana varsin mielenkiintoinen kamppailu. Aiemmin vähämaalisena pysyneen otteluparin viidennessä ottelussa lukemat venähtivät jo 5-0:aan, kun Jukurit passitti keuruulaiset pronssiotteluun.

Jukureiden parempi viimeistely ja puolustuspelaaminen takasivat tällä kertaa jatkopaikan mikkeliläisille. KeuPa HT ei saanut hyvästä taistelustaan huolimatta hyvää kiriä aikaiseksi, vaan Jukurit poistui sarjasta voittajana otteluvoiton 4-1.

− Tämän pelin kuva oli se, että kummatkin joukkueet laittoivat kaikkensa likoon. Me yritettiin parhaamme, kuten jokaisessa pelissä, mutta vastustaja on hyvä, KeuPan päävalmentaja Ville Nieminen kehui.

Edellisen kamppailun voitosta sisuuntuneet keuruulaiset tulivat myös sarjan viidenteen peliin vahvasti. KeuPa HT olikin alussa Jukureita valmiimpi, mutta avauserän edetessä peli kääntyi mikkeliläisille.

− Meillä ensimmäiset vaihdot huonoja, mutta sen jälkeen päästiin peliin paremmin kiinni ja saatiin omaa hyökkäyspeliä sujumaan, jukurikäskijä Antti Pennanen aloitti.

Kotijoukkueen hyvä vaihe tuotti tulosta heti ensimmäisellä ylivoimalla, kun Teemu Suhonen laukoi kiekon maaliin mikkeliläisten mallikkaan pyörityksen päätteeksi.

Myöhemmin Jukurit jatkoi maalitehtailuaan, kun Eetu Koski siirsi pelivälineen verkkoon ohi KeuPa-vahti Antti Karjalaisen.

− Saatiin erän loppuun muutama hyvä maali, jotka vapauttivat meidän peliä, Pennanen analysoi.

KeuPa HT kilautteli tolppia, Jukurit venytti verkkoja

Toiseen erään vierailijat tulivat hyvällä sykkeellä. Keuruulaisten Eetu Koivistoinen kilautteli tolppaa heti erän alettua, mutta tätä lähemmäksi maalintekoa keuruulaiset eivät ottelussa päässeet.

KeuPa HT kuitenkin sisuuntuneesti hallitsi peliä ja pääsikin maalipaikoille. Jukureiden puolustuspelaaminen oli kuitenkin vaaditun tiivistä ja uhrautuvaa, mikä näkyi muun muassa Marko Kauppisen heittäytymisenä kiekon tielle.

− Toisen erän alussa meillä oli heikko hetki. Haluan nostaa esille sen KeuPan momentumin 2-0-tilanteessa, kun Kauppinen blokkasi kiekon. Se oli iso blokki, Pennanen kertoi.

Mikkeliläiset siirtyivät jo 4-0-johtoon, kun Jarno Pavén ja Teemu Henritius iskivät maalit Karjalaisen selän taakse. Keuruulaiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, sillä joukkue pääsi hetkeä myöhemmin ylivoimalle. Päävalmentaja Nieminen päätti yrittää kavennusta toden teolla kuudella neljää vastaan, kun Karjalainen käskettiin pois maalinsuulta.

Niemisen peliliike ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut tulosta, sillä Suhonen iski illan toisella osumallaan Jukurit jo viiden maalin karkumatkalle.

− Vastustaja pelasi juuri niillä aseilla, millä me yritimme päästä Jukureiden yli eli ahkeruudella, tiiviydellä ja uhrautumisella, Nieminen kommentoi.

"Pelasimme mahtavaa jääkiekkoa"

Kolmas erä ei katsojille ihmeitä tarjonnut. KeuPa ei kuitenkaan näyttänyt lopullisesti luovuttaneen, sillä Jukureiden maalilla kiekkoja pysäyttänyt Christian Heljanko joutui venymään muutamaan otteeseen hienoihin torjuntoihin.

− Kolmannessa erässä me puolustimme ja pelasimme pelin pois. Me ei päästetty yhtään 5-5-vastaan maalia tässä sarjassa ja se on kova juttu, Pennanen iloitsi.

− Tuossa viimeisessä erässä pelasimme tarinan mestareina aivan mahtavaa jääkiekkoa. Me ei luovutettu ja se on se juttu, millä me ollaan tultu näin pitkälle, päätti Nieminen.