Jukurit tyly isäntä ensimmäisessä välierässä

Jukurit juhli viidesti avauskohtaamisessa.
Kuva © Antti Varonen
Jukurit ja KeuPa kohtasivat välieräsarjan avauksessa Mikkelissä. Tiukka vääntö eteni 1-0-numeroissa päätöserään, jossa Jukurit oli tyly ja iski kiekon neljästi keuruulaisveräjään.

Jukurit tuli ottelun avauserään vauhdilla ja hallitsikin pitkälti sitä, osin kaikkiaan kolmen ylivoimansa ansiosta. Jukureiden aktiivinen karvaaminen aiheutti ongelmia keuruulaispuolustukselle ja Antti Karjalainen KeuPan maalilla sai venyä muutamaan loistotorjuntaan ensimmäisellä kymmenminuuttisella.

KeuPan tilanteet avauserässä jäivät vähiin, sillä Jukurit puolusti vahvasti keskialueella, eikä päästänyt keuruulaisryhmää hyökkäämään. Joukkueen parhaan paikan sai pirteästi esiintyneen ykkösketjun Eetu Koivistoinen, joka ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Christian Heljankoa maalinedustalta.

Pari minuuttia ennen erän päätöstä Jukurit sai hallinnastaan palkinnon, kun hyvän pyörityksen päätteeksi Joonas Kalliola ohjasi Oula Palven ja Joonas Sammalmaan esitöistä kiekon takakulmalta ohi Karjalaisen.

Jukureiden vahva ote jatkui myös toisessa erässä. Kotijoukkue aloitti ylivoimalla ja pääsi jatkamaan erikoistilannetta, kun Matias Kiiskinen lähti istumaan kampitusjäähyä. Keuruulaisjoukkue kuitenkin jatkoi sitkeää puolustamistaan ja Karjalainen viimeisenä lukkona piti lukemat vain 1-0:ssa.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla KeuPa pääsi paremmin peliin mukaan ja se sai painetta mikkeliläispäätyyn. Keuruulaisjoukkueen vahva jakso palkittiin ylivoimalla ja Koivistoisella oli erikoistilanteen päätteeksi loistava tilaisuus tasoittaa ottelu, mutta laukaus epäonnistui täysin.

− Ensimmäinen puoli tuntia meiltä hyvää peliä, oltaisiin voitu olla vähän tehokkaampiakin, mutta KeuPa puolusti hyvin ja hyvä maalivahti heillä, jukuriluotsi Antti Pennanen kertasi.

− Sen jälkeen tuli huono kymppi meiltä, sitä KeuPa vei kyllä ja se asia mihin äsken viittasin, niin siihen pitää saada laatua. Epätäydellisiä mekin ollaan, totesi Pennanen viitaten joukkueensa puolustuspeliin.

Jukurit tylynä päätöserässä

KeuPa jatkoi päätöserän alussa siitä, mihin toisen lopussa jäi. Se sai heti erän alkuun paineen mikkeliläispäätyyn, mutta ei onnistunut yllättämään varman ottelun pelannutta Heljankoa, vaan kiekot päätyivät maalin katolle.

Isännät puolestaan rokottivat tylysti, kun Kalliola iski Teemu Suhosen laukauksen irtokarat sisään ja vei Jukurit kahden maalin karkumatkalle. Pian maalinsa jälkeen Kalliola oli mukana ikävämmässä tilanteessa: hyökkääjä taklasi voimalla vierailijoiden Kiiskistä, jonka naama aukesi ja hänen pelinsä jäi kesken. Keuruulaisvaihtopenkin voimakkaista protestoinneista huolimatta tilanteesta ei tuomittu Kalliolalle rangaistusta.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella Jukurit lisäsi johtoaan jo 3-0:aan Timo Hiltusen iskettyä irtokiekosta maalin. KeuPa-luotsi Ville Nieminen lähti vielä hakemaan kavennusta ilman maalivahtiakin, mutta Jukurit kuittasi tästä neljännen maalin Jaakko Turtiaisen osuttua tyhjiin.

Viimeisillä minuuteilla Joonas Sammalmaa kaunisteli numeroiksi vielä 5-0 ja näin Jukurit nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

− Viimeinen kaksikymppiä meiltä hyvää peliä. Oltiin tehokkaita ja tylyjä, laitettiin peli pakettiin, Pennanen totesi.

Keuruulaiskäskijä Nieminen ei selkeästä tappiosta huolimatta ollut kovin pettynyt ja löysi selkeän syyn tappiolle.

− Oltiin vähän vajaita tänään. Meillä oli liian pitkä tauko, venyteltiin ja mietittiin liian pitkään. Ei päästy oikein siihen pudotuspelipeliin kiinni, Nieminen kertoi.

− Oltiin sen takia tänään ehkä vähän vajaita, mutta sillä tavalla nämä hommat menee, että David kerää pieniä kiviä taskuunsa millä heitellä sitten myöhemmässä vaiheessa.

Ottelusarjan toinen kamppailu pelataan perjantaina Keuruulla.