Jukurit askeleen lähempänä finaalipaikkaa − "Olemme tarinan mestareita"

MESTIS / Raportti
KeuPa kompastui Jukureiden useisiin blokkauksiin.
Kuva © Antti Varonen
Jukurit ja KeuPa jatkoivat kolmannessa kohtaamisessaan perjantailta tuttua linjaa, sillä ottelussa ei maaleilla mässäilty. Keuruulaiset iskivät sarjan ensimmäisen maalinsa, mutta kotijoukkue nappasi lopulta kolmannen kiinnityksen.

Kamppailu oli alusta alkaen tasaväkinen, ja joukkueet väänsivät jokaisen tilanteen loppuun asti. Jukurit sai läpi ottelun paljon hyökkäyksiä keuruulaisten alueelle, mutta vierailijoiden maalivahti Antti Karjalainen esti kotijoukkueen maali-ilottelun.

Ottelussa jaettiin paljon jäähyjä, joten hyviä ylivoimatilanteita nähtiin kumpaisessakin pääsyssä. Vahva maalivahtipeli piti ottelun vähämaalisena.

− Mahtava taistelu meiltä, laitoimme kaiken likoon. Voimme olla ylpeitä, että olemme yksi Suomen 20 parhaasta jääkiekkojoukkueesta. Osoitimme, että olemme ansainneet sen paikan, KeuPan päävalmentaja Ville Nieminen ylisti joukkueensa taistelua.

KeuPa pääsi yrittämään ylivoimamaalia heti ottelun alussa, mutta Christian Heljanko torjui kaikki Niemisen suojattien yritykset. Peli alkoikin pian kääntyä Jukureille, joka pääsi nopeasti keskialueen yli ja keuruulaisten maalille.

− Huono lähtö peliin, meni pakottamiseksi itse kullakin, Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen analysoi.

Ensimmäinen erä oli tiukkaa laitavääntöä. Isännät saivat kiinni kolmannesta kiinnityksestä, kun Roope Ranta iski joukkueensa johtoon yksilösuorituksen päätteeksi.

"Tuolla taistelulla ansaitsisi joskus enemmän"

Altavastaajan asemassa olleet keuruulaiset taistelivat ottelussa jokaisesta kiekosta, mutta pelin hallinta säilyi paljon laukoneella jukurijoukkueella. Vierailijat turhautuivat tilanteeseen, mikä johti toisessa erässä useisiin hanskaamisiin maalien edustalla.

− Tuolla taistelulla ansaitsisi joskus enemmän. Joskus kaikki on vastaan ja on vastatuuli, Nieminen tuumi.

− Onneksi saha on meidän kädessämme. Seuraavassa ottelussa tuulta päin!

Peli oli paljon KeuPan päädyssä, mutta keuruulaiset pääsivät monesti vastahyökkäyksiin. Työnteko kannatti lopulta toisen erän loppupuolella, kun Eetu Koivistoinen tasoitti pelin ylivoimalla.

− 1−0-tilanteen jälkeen tolpat kolisivat. Toisen erän lopussa meille meni kiusallinen maali, Pennanen harmitteli.

Koivistoisen maali oli keuruulaisten ensimmäinen välieräsarjassa Jukureita vastaan. Osuma oli kuitenkin laiha lohtu, sillä isäntien Joonas Kalliola vei kolmannen erän alussa joukkueensa 2−1-johtoon.

KeuPa yltyi maalin jälkeen melkoiseen Duracell-pupuvaiheeseen. Vääntäminen ei kuitenkaan tuonut vierailijoita tasoihin, joten isännät nappasivat kolmannen kiinnityksen finaalipaikkaan.

− Kaikkein eniten lämmittävät tämän joukkueen sydän ja sielu. 14 blokattua laukausta tänään, se on kova juttu, Jukureiden Pennanen kehui.

Jukureilla on maanantaina mahdollisuus katkaista sarja, kun Keuruulla pelataan sarjan neljäs ottelu. Nieminen ei ole selkää seinää vasten –asetelmasta kuitenkaan moksiskaan.

− Heittäytymisestä meillä ei ole pulaa, mutta maalinteosta meillä on vahva kuva. Täältä me tulemme vielä, koska olemme tarinan mestareita, hän uhosi.

» Lähetä palautetta toimitukselle