Rutiini ratkaisi

Jukurit oli jälleen vastustajaansa päätöserässä selvästi vahvempi ja vei pisteet tällä kertaa KalPalta lukemin 4-2 (0-2, 1-0, 3-0). Voitollaan Jukurit säilytti karkumatkansa runkosarjan kärjessä, kun pelaamatta on viisi kierrosta.

Savon derby tarjosi jälleen vauhdikasta ja jännittävää kiekkoviihdettä koko rahan edestä. Jukurit jatkoi KalPan kustannuksella vahvaa kevätvirettään nappaamalla jo seitsemännen perättäisen voiton. Helpolla eivät pisteet kuitenkaan tulleet, sillä kaksi ensimmäistä erää olivat kotijoukkueelta vaikeita, kun kiekkoa ei hyvistäkään paikoista meinattu Juha Kauhasen taakse saada. Jukurien sitkeä yritys kuitenkin palkittiin jälleen päätöserässä, kun tasaisten otteluiden kääntämiseen rutinoitunut kotijoukkue lisäsi vauhtia ja kuopiolaiset jäivät asemalle.

KalPa on jo käytännössä varmistanut kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mutta vieraat tulivat silti todella kovalla sykkeellä hakemaan voittoa Mikkelistä. Ottelu alkoikin vieraiden juhlinnalla, mutta pelin vanhetessa liike takkusi ja päätöserässä KalPaa vietiin. Vieraiden harmiksi Jukurivahti Tommi Nikkilä paransi peliään ottelun aikana ja jäähyboxin ovi aukeni tänään turhan tiheään.

KalPan salama-alku

Ottelu lähti vauhdikkaasti liikkeelle, eikä kumpikaan lähtenyt passailemaan. Kotijoukkue sai heti ensimmäisessä vaihdossa vahvan otteen ja Mikko Hakkaraisen johtama ykköskenttä oli juonia kiekon maaliin. Kotijoukkueen painostus tuotti kuitenkin tylyn tuomion, kun KalPa pääsi ensimmäistä kertaa hyökkäämään Jukurien huolimattoman kiekottelun seurauksena. Henri Huohvanainen nousi vahvasti läpi kentän ja Nikkilän torjunnasta kimmonneen kiekon toimitti Sami Simonen verkon perille.

KalPa sai avausmaalista lisää virtaa ja kentällä pidettiinkin varsinaiset luistelukilpailut. Muutama minuutti myöhemmin Marko Ahosillalla oli tilaisuutensa lisätä vieraiden johtoa maalin edustan laukauksilla. Ajassa 04:46 kiekko oli sitten jälleen kotijoukkueen maalissa. Tällä kertaa kotijoukkueen puolustus lepsuili ja Simo Vidgren pääsi Jukuripuolustuksen estelyistä huolimatta ampumaan B-pisteeltä komean kudin alakulmaan ohi Nikkilän. Ex-Jukuri Jani Väänäsellä oli pian tilaisuutensa lisätä johtoa, kun Jukurien Ville Hyrkäs kompuroi alimpana miehenä. Väänäsen helpon kudin Nikkilä kuitenkin poimi varmasti.

Erän lopulla molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimapelinsä toimivuutta, mutta kehnoin tuloksin. Paras tilanne oli Jukurien Samuli Piiroisella, joka Vidgrenin jäähyn aikana oli päästä tälläämään avopaikasta, maalin edestä, mutta sutikin vain lumet kiekon päältä.

Tehottomuutta

Toiseen erään kotijoukkue tuli todella vahvasti ja peli pyöri lähes herkeämättä Kauhasen silmikon alla. Ajassa 26:10 painostus tuotti tuloksen, kun Tommi Kovasen oivasta syötöstä Olli Sipiläinen karkasi KalPan puolustajien välistä ja ampui kiekon B-pisteeltä aivan maalin yläkulmaan.

Erän puolivälissä kotijoukkueen Matti Kuusisto tuomittiin ansaitusti jäähylle puolittain läpiajossa olleen Matti Tiihosen koukkaamisesta ja KalPa pääsi jälleen peliin mukaan. Tuomo Litmasella oli tilaisuutensa lisätä vieraiden johtoa läpiajosta, mutta hänen laukauksensa suuntautui ohi maalin. Kotijoukkueen tilaisuus tuli heti perään, kun Tuomo Jormakka löysi Piiroisen maalin kulmalta, mutta ohjaus lipui tolppaan. Erän lopussa kotijoukkue pääsi vielä kahdesti ylivoimalle, mutta tehottomuus vaivasi hyvissäkin tilanteissa ja numerot säilyivät.

Jukurit kirii ohi

Jännitystä riitti siis päätöserään lähdettäessä, mutta erän vanhetessa ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Erän alussa KalPalle vielä tarjottiin tilaisuutta ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu maaliin ja joukkue syyllistyi joukkuerangaistukseen pelatessaan hetken kuudella. Tämän jälkeen ote siirtyi lopullisesti kotijoukkueelle, joka myös hyödynsi tarjotun mahdollisuuden.

KalPan valmentaja Mika Pieniniemi päätti ottaa aikalisän jo ajassa 49:30. Pieniniemi varmasti yritti herätellä hieman ahdinkoon joutunutta joukkuettaan taistelemaan tosissaan sarjapisteiden puolesta. Eivät tainneet valmentajan teesit tehota, sillä Jukurit rokotti jo seuraavassa vaihdossa. Tatu Miettiselle sattui emämunaus oman päätyviivan tuntumassa, kun hän vaarattoman näköisessä tilanteessa kompuroi ja menetti kiekon Marko Tauriaiselle. Miettisen epäonni maksoi tasoitusmaalin, jonka Hyrkäs lopulta iski tyhjiin Kauhasen heittäytymisen jälkeen.

Jukurit jatkoi vyörytystään, jopa Hakkaraisen jäähyn aikana. Petri Lehtonen ja Antti Laakso karkasivat 2-1 -hyökkäykseen ja Laakso niittasi alivoimalla kiekon reppuun Antti Hintikan estelyistä huolimatta. Simosen jäähyn aikana Jukureilla oli tilaisuus lisätä johtoaan, kun Piiroinen antoi loistavan syötön täydessä vauhdissa kiitäneelle Tero Koposelle. Kauhanen kuitenkin torjui taidokkaasti Koposen läpiajon.

Viimeisellä minuutilla loistavasti pelannut Piiroinen antoi vielä yhden namupassin KalPan pelatessa ilman maalivahtia. Tuomo Jormakan oli helppo työ nostaa kiekko tyhjiin ja päättää vieraiden takaa-ajo.

Runkosarjan voitto Mikkeliin?

Jukurit oli jälleen todella vahva päätöserässä, kuten muutamassa aiemmassakin kotiottelussa. KalPa tarjosi kahden ensimmäisen erän aikana tasokkaan vastuksen ja Kalevankankaan jäällä nähtiinkin paikoin kauden vauhdikkainta kiekkoa. KalPa pelasi tänään rohkeata kiekkoa ja karvasi aggressiivisesti ylhäältä. Puolet ottelusta tämä tepsikin Jukureita vastaan hyvin, mutta viimeisellä erätauolla kotijoukkueen käskijä Risto Dufva sekoitti sellaiset lääkkeet, joilla KalPan tiivis keskialue saatiin auki.

Voitollaan Jukurit nousi runkosarjassa jo 61 pisteeseen, joka on neljä enemmän, kuin yhden ottelun enemmän pelannut KooKoo. Jukureille riittää runkosarjan voittoon viimeisestä viidestä pelistä neljä pistettä, jonka luulisi vahvassa vireessä olevalle joukkueelle olevan suupala.

Jukurit kohtaa lauantaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan vahvasti pudotuspelipaikkaa hakevan TuTon. KalPa taas saa vieraakseen Niiralan monttuun Sportin Vaasasta.