Jukurit vakuuttavalla esityksellä voittoon

Andreas Bernard oli tänään ohittamaton.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Viikon mittainen tauko ei näkynyt Jukureiden otteissa tänään muulla kuin positiivisella tavalla. Semifinaalien ensimmäisessä ottelussa joukkue nappasi voiton Jokipojista varmoilla otteilla lukemin 2-0 (0-0, 2-0, 0-0).

Pudotuspeliottelulle tyypilliseen tapaan ottelu käynnistyi hyvin varovaisissa ja tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat erän alusta alkaen tiiviisti ja tästä johtuen ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Jos ensimmäinen erä oli varovaista tunnustelua, niin toiseen erään Jukurit tuli erittäin kovalla ryminällä. Pelikellon edetessä kolmetoista sekuntia eteenpäin, oli kiekko ensimmäisen kerran vierasjoukkue Jokipoikien maalissa.

Jukureiden Rony Ahonen laukoi siniviivan jälkeen kiekon kohti maalia, josta kultakypärää tänään kantanut Turo Asplund ohjasi kiekon taidokkaasti ohi Jokipoikien maalivahdin Timo Niemen

Toinen erä oli selvästi Jukureiden hallintaa tilastojenkin valossa. Jukureiden maalilla tänään torjuneelle Andreas Bernardille kirjattiin vain kolme torjuntaa, kun virkaveli Niemi ahkeroi toisessa päädyssä kolmentoista torjunnan verran.

Partasen Show

Illan komeimmasta yksilösuorituksesta vastasi hienoa tulokaskautta Mestiksessä pelaava Jukureiden Mika Partanen. Partanen lähti nostamaan hyökkäystä keskialueelta ja polkaisi ohi puolustaja Martins Jakovlevsin. Jakovlevs rimpuili Partasen mukana, mutta ahdisteluista huolimatta Partanen ujutti ottelun viimeisen osuman yhdellä kädellä maaliin.

Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen joukkueen ehjään suoritukseen.

- Tyytyväinen täytyy olla meidän jämäkkään esitykseen. Pelattiin kolme tasapainoista erää ja toinen erä tietysti oli meidän paras tänään.  Luotiin iso määrä maalipaikkoja, oltiin fyysisiä ja tehtiin kaksi maalia, Pikkarainen kehui.

Päätöserässä Jukurit keskittyi puolustamaan joukkueen johtoasemaa ja tämä antoikin Jokipojille enemmän otetta ottelusta. Jukureiden tiivis puolustaminen ja nollapelin pelannut Bernard eivät antaneet Jokipojille tänään mahdollisuutta maalintekoon.

Ottelun viime minuuteilla pelaajien tunteita kuumensivat Oula Uskin laitataklaus Jesse Rohtlaan. Pahalta näyttäneestä tilanteesta selvittiin kuitenkin ilman vammoja. Vielä päätösvihellyksen jälkeenkin, kaikkien pelaajien ollessa kentällä, käytiin kiivaasti sananvaihtoa puolin ja toisin, mutta tuomarit saivat pidettyä tilanteen hallinnassa.

Jokipojat-luotsi Mikko Haapakoski vaati joukkueeltaan parempaa suoritustasoa.

- Ei oltu tänään siinä fyysisessä ja henkisessä tilassa, millä Jukurit olisi voitu voittaa. Toki pelissä oli meilläkin joitain hyviä hetkiä, mutta ei pystytty niitä tänään hyödyntämään. Tässä on nyt vuorokausi aikaa mietiskellä, että mistä löydetään lääkkeet siihen, Haapakoski kertasi.

Joukkueiden välinen toinen kohtaaminen pelataan perjantaina vuorostaan Joensuussa.