Jukurit punnersi kotivoittoon

Jukureilla oli aihetta juhlaan.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Perjantai-illan kamppailu Jukureiden ja Jokipoikien välillä oli fyysistä ja sekavan oloista. Toisen erän vaikeuksien jälkeen Jukurit kuitenkin onnistui löytämään vielä uuden vaihteen peliinsä ja nappasi päätöserän rynnistyksellään 3-1 (1-1,0-0, 2-0)-kotivoiton.

Joukkuiden kohtaaminen oli aiempien kohtaamisien tapaan erittäin vauhdikas ja fyysinen kamppailu, jossa taklauksia ja tiukkoja vääntöjä ei kaihdettu. Avauserässä peli rullasi päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue ottanut varsinaista hallitsijan viittaa ylleen.

Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkue, kun Niko Laakkonen laukoi hyvän pyörityksen päätteeksi maalin edustalta 1-0-maalin ajassa 5.23 ohi voimattoman Mikael Edelmannin. Riemua kesti kuitenkin vain parisen minuuttia, kun Jukureiden vaihtovirheen seurauksena Mikael Ruohomaa karkasi Edgars Dikisin komeasta avauksesta läpiajoon, eikä erehtynyt.

Tasoituksen jälkeen ote siirtyi hienokseltaan vierailijoille, mutta kovin vaarallisille paikoille ei asiaa ollut. Myöskin Jukureille aukesi muutamia loistavia maalintekotilaisuuksia, mutta hyvän ottelun pelannut Edelmann teki ne tyhjiksi.

- Tultiin ensimmäiseen erään hyvin, mutta 1-1-maali hieman kipsasi meidän peliä, totesi Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen lehdistötilaisuudessa.

Toisessa erässä Jokipojat otti peliä enemmän haltuunsa, mutta hyökkäyspään ratkaisut jäivät laihoiksi hätäisten syöttöjen tai jukuripuolustuksen väliinpääsemisen vuoksi. Jukureilla oli erässä suuria vaikeuksia hyökkäyksiinlähdön ja niiden rakentamisen kanssa, jonka vuoksi ne suurelta osin päättyivätkin paitsioon tai pitkäksi menneeseen avaukseen.

- Toisessa erässä meillä oli paikat mennä maalin johtoon, mutta ei vain onnistuttu, harmitteli Mikko Haapakoskea Jokipoikien valmennuksessa tuurannut Jouni Varis.

- Toinen erä oli meiltä melkoista puurtamista ja annettiin turhaan kaverille tilaa kentällä, sanoi Pikkarainen.

Myös ottelun tuomaritoiminta herätti pelaajien keskuudessa närää läpi ottelun, mutta varsinkin toisessa erässä useita selkeitä rikkeitä jäi viheltämättä.

Jukureiden työnteko palkitaan

Kolmanteen erään tuli aivan eri asenteella pelaava kotijoukkue, ja vierailija alkoi jäädä jalkoihin. Vahvan ottelun pelannut Jukureiden nelostrio Ville Paalanen-Joonas Kalliola-Patrik Lostedt sytytti joukkueen taistelemaan tosissaan kolmannen erän alkuun esittämällään torpedovaihdolla, jossa ketjun jäsenet ehtivät taklata neljä jokipoikapelaajaa kumoon.

Tämän vaihdon jälkeen ohjakset siirtyivät entistä vahvemmin Jukureiden käteen ja joukkue sai vieraspäätyyn useita vahvoja myllytyksiä, jotka palkittiin lopulta Kalliolan ajassa 53.01 maalin edestä survomalla 2-1-voittomaalilla.

Laakkosen viitisen minuuttia ennen loppusummeria saaman jäähyn aikana Jokipojat sai vielä pari vaarallista tekopaikkaa, mutta ne tyssäsivät jukurimaalia vartioineeseen Petteri Similään. Pari sekuntia ennen loppusummeria 2-1-maaliin syöttöpisteen merkkauttanut Iivo Hokkanen kiskaisi keskialueelta kiekon tyhjään maaliin, joten loppunumeroiksi jäivät 3-1.

- Tapa, jolla voitto tuli, oli arvokas. Tälläisia työvoittoja tarvitaan, vaikka peli ei kovin lennokasta ollutkaan, iloitsi Pikkarainen.

- Jukurit oli kolmannessa erässä selvästi meitä parempi ja vei kolme pistettä, Varis tyytyi toteamaan.

Molempien joukkueiden pelit saavat jatkoa jo lauantaina. Jukurit matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi Kuparisaareen, kun taas Jokipojat saa Mehtimäelle vieraakseen HCK:n.