Jukurit jälleen voittoon Jokipojista

Juuso Sipola vastasi ottelun voittomaalista.
Mikkelin Jukureiden ja Joensuun Jokipoikien välillä nähtiin perjantai-iltana hyvin tasainen ja viihdyttävä ottelu, josta voittajana poistui kotijoukkue Jukurit. Revanssiviikonlopun ensimmäinen kamppailu päättyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 0-0). Voitto oli keskinäisistä kohtaamisista Jukureille jo kahdestoista putkeen.

Jukureiden ja Jokipoikien välisessä kamppailussa ratkaisijaksi nousi lopulta nuori tšekkiläismaalivahti Tadeas Galansky, joka onnistui pitämään Jukurit pelissä mukana toisessa erässä torjuen kaksi läpiajoa sekä yhden rangaistuslaukauksen.

- Kyllä meillä on peli paranemaan päin. Edellisellä kerralla päästiin lähelle ja nyt päästiin vielä lähemmäksi voittoa, tuumaili Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Ottelu kääntyi ensimmäisessä erässä heti alkuun isäntien hallintaan, kun Mikael Ruohomaa lähti istumaan kaksiminuuttista koukkaamisesta. Ylivoimansa kanssa tuskaillut kotijoukkue ei saanut kuitenkaan luotua vaarallisia paikkoja ylivoimansa aikana.

Jokipoikien kannalta ottelu ei alkanut valoisasti, sillä Jukurit siirtyi Joonas Kalliolan tarkalla laukauksella 1-0-johtoon, kun ottelua oli pelattu seitsemän minuuttia. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Toni Jalo sekä Juuso Akkanen.

Vierasjoukkue Jokipojillakin oli omat paikkansa ensimmäisessä erässä ja vaarallisin siunaantui Sami Blomqvistille Ruohomaan esityöstä. Jukurivahti Galansky kuitenkin koppasi tämän laukauksen hienosti, ja Jukurit säilytti johtonsa.

Jokipoikien puolustaja Miro Rahkolan istuessa kaksiminuuttista Jukureiden hyökkäykseen lähtö epäonnistui totaalisesti, kun Jokipoikien hyökkääjä Janne Niva pääsi katkaisemaan Pasi Järvisen syötön keskialuueella. Läpiajoon luistellut Niva ujutti kiekon Galanskyn jalkojen välistä maaliin, ja hyvin alivoimansa taistellut vierasjoukkue sai ansaitsemansa tasoituksen.

Toisen erän alussa Jokipojat pääsi kahdesti kokeilemaan Galanskyn virettä. Ylivoimahyökkäyksistä huolimatta Jesse Paukku ja Ville Halonen eivät onnistuneet ohittamaan laukauksillaan Jokipoikien A-junioreista Jukureihin siirtynyttä maalivahtia.

Jukureiden toinen maali oli vähintäänkin eriskummallinen. Niko Laakkosen päätyyn ohjaama kiekko kimposi suoraan maalinkulmalle Iivo Hokkaselle, jolla oli helppo työ nostaa Jukurit 2-1-johtoon Daniel Spencen ihmetellessä kiekon sijaintia.

Tulikuuma Galansky piti Jukureita pystyssä

Maalin jälkeen Jokipojat oli lähellä maalintekoa ylivoimalla, kun Mikael Ruohomaa järjesti paikan maalin eteen Jokipoikien kapteenille Jarkko Immoselle, joka ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa.

Vierasjoukkueen loistavat paikat saivat jatkoa, kun Esa Lehikoinen syötti Jakub Sramekin läpiajoon. Sramek sai Juha-Petteri Purolinnan koukkauksesta huolimatta laukauksen Galanskya kohti, jonka tšekki onnistui torjumaan kilvellään. Tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, jonka Galansky onnistui selvittämään patjatorjunnalla. Hetkeä myöhemmin tulikuuma Galansky pääsi jälleen näyttämään taitonsa torjumalla Ruohomaan läpiajon.

Toisen erän lopulla Jukureiden hyökkääjä Joonas Koskinen pääsi vielä maalipaikkaan harhauttamalla Jokipoikien puolustuksen, mutta viime hetkillä Koskinen kampitettiin maihin eikä tilanteesta tuomittu jäähyä. Jukureiden valmentaja Timo Turunen ei ollut tyytyväinen illan tuomarityöskentelyyn ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Toivoisin, että peli ja pelaajat olisivat pääosassa eivätkä tuomarit. Liikaa annettiin kaverille mahdollisuuksia, mutta onneksi Tade antoi meille tänään mahdollisuuden voittoon, pohti toimintakiellossa ollutta Jarno Pikkaraista tuurannut Timo Turunen.

Jokipoikien työ palkittiin jälleen, kun Ruohomaa tasoitti ottelun maalinedusruuhkasta Edgars Dikisin ja Jarkko Immosen syötöistä.

Vierailijat saivat maalista energiaa ja olivat siirtyä johtoon heti seuraavasta hyökkäyksestä. Jakub Sramek kuljetti kiekkoa oikealta laidalta yrittäen syöttää maalin kulmalle Ruohomaalle. Juuso Akkanen piti kuitenkin Jokipo-hyökkääjän mailan kurissa, ja lähes varmalta vaikuttanut maali jäi syntymättä.

- Toki meillä oli kolmannessa erässä paikkoja, joista olisi pitänyt ratkaista peli. Uskon ja toivon, että huomenna tulee tiivis ottelu, totesi Haapakoski.

Kolmannen erän loppu ei ratkaissut joukkueiden paremmuutta ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Jukurit sai jatkoajan puolivälissä mahdollisuuden ratkaista ottelu, kun Pasi Järvinen pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta Miro Rahkolan siirrettyä tahalleen maalia maalitilanteessa. Spence sai venytettyä itsensä kiekon eteen, ja edessä oli voittolaukauskilpailu.

Voittomaalikilpailussa ainoa onnistuja oli hieman yllättäen Jukureiden Juuso Sipola, ja näin kaksi pistettä jäivät Mikkeliin Jokipoikien tyytyessä yhteen pisteeseen. Joukkueet jatkavat revanssiviikonloppuaan kohtaamalla huomenna toisensa Joensuussa.