Jokipojat ryösti kotiedun

Jokipojat taisteli uhrautuvasti ja piti kotijoukkue Jukurit poissa pahoilta maalintekopaikoilta ja ryösti 2-4 (0-2, 0-1, 2-1) –voitollaan kotiedun runkosarjan voittaja Jukureilta.

Jukureiden edellisestä ottelusta ennätti kulua peräti kahdeksan päivää, tauon aikana pelaajien selätettyä pikku vammoja ja sairasteluja.

Enää pitkäaikaispotilaiden lisäksi poissa oli maalivahti Kai Tillanen, joten luukkuvahtina toimi A-junioreiden maalivahti Rami Pöyry.

Jukurit pyrki horjuttamaan vierailijoita fyysisellä pelillä ja pudotuspelimäistä kenttä vastaan kenttä peluutustakin nähtiin, kun kotijoukkueen valmennus peluuttikin Jarkko Malisen johtamaa kenttää, jossa laitureina oli ajokoirat Pentti Nöyränen ja Matti Uusivirta.

Jokipojat pääsi avauserässä kaksi kertaa ylivoimalle, mutta maaleja joukkue ei onnistunut tekemään. Mutta tasaviisikoin maaliverkot soi.

Avausmaali näki päivänvalon, kun Juuso Rajala voitti hyökkäyspään aloituksen sata nolla ja syötti viereen Roope Rannalle, joka ampui näyttävästi yläkulmaan.

Roope Ranta löi alkutahdit illan kamppailussa.

Kaksi minuuttia tästä ja Tommi Nikkilän takana punalamppu paloi jälleen, Rony Ahosen toimiessa maalintekijänä.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Jokipojat puolusti erittäin viisaasti. Keskusta oli vahvasti punapaitaisten aluetta ja Jukurit yritti liian vaikeilla syötöillä murtaa puolustussumppua.

Silmiinpistävää oli Jokipoikien tehokkuus, joukkue laukoi koko ottelussa vain viisi laukausta ohi maalin, vastaavasti Jukurit laukoi 27 kertaa ohi maalin.

Maalivahtien taistossa Lars Volden oli selkeästi työllistetympi ja parempi, keräten 40 torjuntaa. Tommi Nikkilä torjui 23 laukausta.

Jokipojat karkaa

Ottelun toisen erän alku muodostui ratkaisevaksi. Jukurit pääsi heti erän alkuun ylivoimalle, mutta ei onnistunut maalinteossa ja reilu viisi minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Tobias Salmelainen ja Lauri Taipalus hölmöilivät itsensä jäähylle samanaikaisesti.

Erikoistilanne näytti jo jäävän ilman palkintoa, mutta sekunti ennen jäähyjen päättymistä Jarkko Immonen ohjasi Olavi Vauhkosen viivalaukauksen maalin perukoille.

Ennen maalia Rannalla oli maalin nurkalla avopaikka, mutta kiekko nousi yli maalin.

Erän loppupuoliskolla molempien joukkueiden jäähyaition ovi kävi muutaman kerran. Ville Halonen sai helpohkosti estämisestä kaksi minuuttia ja Jokipoikien maalinedustalla syntyneen rähinän päätteeksi Jukureiden puolustaja Ilkka Vaarasuo
komennettiin kahden minuutin istunnolle.

Aivan erän loppuun Jokipoikien Rony Ahonen komennettiin jäähyaitioon, mutta kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa.

- Meillä oli ylivoimassa paikkoja, siihen kaivataan vielä lisää kärsivällisyyttä totesi Jukureiden päävalmentaja Jarno Pikkarainen.

Kiri ei riittänyt

Kolmannessa erässä kotijoukkueen kapteeni Mikko Hakkaraisen johtama hyökkäystrio loi useita maalintekopaikkoja Voldenin maalille.

Kapteeni nostattikin Jukureiden henkeä kaventamalla tilanteeksi 1-3. Esityön maaliin teki Jesper Piitulainen.

Jokipoikien Vauhkosella oli maalin jälkeen oiva paikka nopeaan kuittaukseen, mutta Uusivirta pilasi ärjypaitojen jättiläisen yrityksen.

Läpi ottelun Jukurit tuntui siirtelevän kiekkoa vielä selvässäkin laukaisupaikassa kaverille. Volden pomputtelikin kiekkoa muutaman kerran.

Tämän olikin Jukureiden valmennus huomannut ja ottelun tauottua Pikkarainen kaipasi lisää pomppukiekkoja maalin eteen ja sitä kautta keväälle ominaisia räkämaaleja.

Kaksi minuuttia ennen päätössummeria Jukurit kävi loppuhetken kuvioita aikalisällä läpi ja yritti kavennusta ilman maalivahtia.

Kiekko saatiinkin pelattua muutaman kerran maalille suoraviivaisesti, mutta tolpat estivät kavennusmaalin syntymisen.

Kesken kotijoukkueen pyörityksen Joona Karevaara katkaisi Jukureiden syötön siniviivalla ja karkasi maalintekoon vieden ärjypaidat 1-4 johtoon.

Juuso Akkasen 2-4 kavennusmaali oli laiha lohtu kotijoukkueelle. Tovi maalin jälkeen Akkanen haki jo asetelmia jatkoa ajatellen ottaen pienen nokkapokan vierailijoiden Matti Näätäsen kanssa.

– Tiukka taistelu, kuten aina meidän väliset kamppailut on ollut tällä kaudella. Kahden maalin ero maarittelee meitä päätti niukkasanainen Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski.

Jokipoikien puolustus kärsi kaksi pahaa takaiskua, kun Ville Väänänen jätti ottelun kesken jo ensimmäisessä erässä ja ottelun lopussa Immonen piteli kättään ja poistui pukusuojaan ennen aikojaan.