Mikkelissä yksi ketju ylitse muiden

Joonas Kalliola oli yksi kakkosketjun tehomiehistä.
Taistelu Mestiksen finaalipaikoista alkoi maanantaina. Jukurit ja Hokki pyöräyttivät oman välieräsarjansa käyntiin Mikkelin Kalevankankaalla.

Pudotuspelihenkeen kuuluvaa tunnetta kaukalossa riitti läpi ottelun, mutta suurta jännitysnäytelmää ei harvalukuiselle mikkeliläisyleisölle tarjoiltu. Salama-alun otteluun saanut isäntäjoukkue otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 4-1 (2-0, 1-1, 1-0).

− Nyt on lyöty sarja käyntiin ja saatu tieto siitä miten pelit lähtevät kulkemaan, Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen tiivisti.

− Pitkän tauon jälkeen on aina vaikea jatkaa pelejä. Mutta tunnustusta pelaajille, hyvin onnistuivat siinä, Jukurien päävalmentaja Antti Pennanen kehui.

Kalliola löi alkutahdit

Yksi illan näkyvimmistä hahmoista oli Joonas Kalliola. Ensimmäisen kerran hyökkääjä pääsi pahantekoon jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä. Mika Kujanpää antoi syötön, ja Kalliola sijoitti kiekon tarkasti yläkulmaan.

Pian nähtiin ottelun ensimmäiset nahistelut, kun Saku Mäenalainen ja Oula Palve ottivat muutaman tanssiaskeleen. Muutenkin ensimmäisessä erässä haettiin jo hieman henkilökohtaisia taistelupareja.

Hokki pysyi alussa hyvin mukana, mutta Jukurit rankaisi jälleen. Kalliola pääsi taas kokeilemaan rannelaukausta vaaralliselta paikalta, eikä epäonnistunut. Lukemissa 2-0 mentiin ensimmäiselle erätauolle.

Avauserän loppua Jukurit hallitsi, mutta toisessa Hokki pääsi jälleen mukaan peliin. Kajaanilaiset kuitenkin unohtivat Jukurien ranskalaishyökkääjän Anthony Guttigin kärkkymään siniviivalle, eikä mies läpiajossa epäonnistunut. Isännät näyttivät menevän menojaan.

Erän edetessä vierasjoukkue järjesteli muutamia hyviä pyörityksiä Jukurien maalille, mutta Ronan Quemener oli jälleen mies paikallaan tolppien välissä. Juuri ennen taukoa Miikka Pitkänen sai kuitenkin uitettua kiekon sisään maalin kulmalta ja toi Hokille vielä pientä toivoa.

Pitelemätön kolmikko

Vaikka kahden maalin ero olisi ollut vielä kajaanilaisilla täysin kurottavissa, ei kiri käynnistynyt kunnolla missään vaiheessa. Jukurit pelasti tiiviisti ja puolusti hyvin johtoaan.

− Toisessa erässä oli tasaisempaa, mutta viimeinen 20 minuuttia pelattiin hyvin. Saatin pidettyä vastustaja pois maalipaikoilta, Pennanen totesi tyytyväisenä.

Jukurien kakkosketju Kalliola-Guttig-Kujanpää oli koko illan kovassa vireessä. Se oli rakennellut kaikki isäntien kolme ensimmäistä maalia, ja vielä päätöserässä Guttig kaunisteli illan toisella osumallaan ottelun loppulukemiksi 4-1.

− Jukurit näyttivät missä kulkevat. Nyt on välipäivä aikaa punoa juonia, tänään ilonaiheet olivat vähissä, Laukkanen päätti.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Kajaanissa.