Jukurit laittoi Hokin selkä seinää vasten - "Ei saatu parasta puristusta irti"

Christian Heljanko jätti Hokin nollille ensimmäistä kertaa.
Kuva © Sami Kemppainen
Jukurit ei jättänyt kolmannessakaan finaalissa sanansijaa Hokille. Hieman takkuisesti aloittanut, mutta nousujohteisen pelin pelannut mikkeliläisryhmä nappasi kolmannen kiinnityksen mestaruuteen 4-0-lukemin.

Avauserä oli melko sekavaa ja osin aiempiin peleihin verraten varovaista pelaamista. Vierailija vei ottelun alkupuoliskoa selkeästi aktiivisemmalla otteellaan, mutta todellisille maalipaikoille pääsy oli hankalaa ylivoimalla. Lisäksi pudotuspelien neljännen nollapelinsä ottelussa pelannut Christian Heljanko hoiti kaukaa tulleet vedot helposti.

− Oli kopissa jo vähän tunne, että ei valmiina olla ja se jäähy alkuun vähän sotki peliä, totesi jukuriluotsi Antti Pennanen.

Peli tasoittui erän edetessä ja molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimapeliä. Kummankaan erikoistilannepelaaminen ei kuitenkaan ihmeitä tarjonnut, vaan molemmat onnistuivat tiiviillä puolustuksella pelaamaan maalipaikat pois.

− Ensimmäiseen erään lähdettiin hyvin, että joukkue oli hyvin valmistautunut, Jari Laukkasta Hokin päävalmentajana tuurannut apuvalmentaja Antti Turunen kommentoi.

− Niistä maalipaikoista, jotka siinä saatiin, niin maalinteon tehokkuus tarvitsisi olla parempi. Siinä oli oikeastaan meidän momemtum päästä pelin tulokseen kiinni.

Hokki roikkui tuloksessa kiinni

Jukurit tuli toiseen erään kovalla temmolla ja otti kuskin paikan heti kättelyssä. Joukkue loi erän ensimmäisellä puolikkaalla useamman hyvän tilanteen Sami Väliharjun maalille, mutta verkon perille kiekko ei vielä tietään löytänyt.

Erä oli kajaanilaisittain melkoista puolustustaistelua. Joukkueen paras paikka avautui Vilho Virmavirran menetettyä kiekon hyökkäyssiniviivalla, minkä seurauksena vierailijat pääsivät ylivoimahyökkäykseen. Jukuripuolustus ehti kuitenkin hätiin ja tilanne kuivui kasaan.

Juuri ennen erän puolivälin täyttymistä kotijoukkue avasi maalihanat Atte Mäkisen maalinedusruuhkasta iskemällä maalilla. Maalin jälkeen Jukurit jatkoi painostustaan, mutta ei päässyt Teemu Henritiuksen tolppakutia lähemmäs lisäosumia.

− Toinen erä taas tapeltiin hyvin tuloksessa mukana, vaikka meidän hyökkäyspeli siinä aika vähissä oli. Puolustuspelillä pysyttiin maalin pelissä kiinni, Turunen kuvaili.

"Ei löydetty puristusta"

Kolmas erä noudatteli samaa kaavaa kuin toinenkin: Jukurit hyökkäsi ja Hokki pyrki puolustamaan tiiviisti. Mikkeliläisryhmä kuitenkin rokotti heti erän alkuun ylivoimalla, kun Joonas Kalliola ohjasi Oula Palven vedon maalin edestä verkon perille.

− Kolmannen alkuun ensimmäiseen kymppiin olen pettynyt. Ei saatu siinä ihan parasta puristusta irti, mikä olisi pitänyt siihen saada, Turunen harmitteli.

Jukurit pelasi johtoasemassa erittäin fiksusti ja pysäytti Hokin vastahyökkäysyritykset tylysti. Viimeisen niitin pelille iski aiemmin maalirautoja kolisuttanut Henritius, joka laukoi ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Roope Rannan tarjoilusta 3-0-osuman.

− Kiekkovastuu ja hyökkääjien puolustaminen olivat ne ohjeet. Niistä kun pitää kiinni, niin vastustaja joutuu hyökkäämään kolmea tai viittä vastaan ja siinä onnistuttiin, valotti Pennanen johtoasemassa antamiaan ohjeita.

Mikkeliläisryhmä viimeisteli vielä loppulukemiksi 4-0 Teemu Turusen osumalla, joka upposi hieman helponoloisesti etukulmasta ohi Väliharjun. Viimeinen kymmenminuuttinen ei enää tarjonnut pienten painitalkoiden lisäksi muuta, joten Jukurit nousi voiton päähän mestaruudesta 4-0-numeroin.

Jukurikäskijä Pennanen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja etenkin puolustamiseen.

− Meiltä nousujohteinen peli. Kaiken kaikkiaan, jos jätät Hokin viiteen-kuuteen maalipaikkaan, niin voit olla todella tyytyväinen puolustamiseen ja maalivahti otti hyvin ne muutaman huippupaikan pois, Pennanen summasi.

− Joukkueessa on hyvä itseluottamus tällä hetkellä, niin me voidaan lähteä hyvin luottavaisin mielin huomenna Kajaaniin.

Ottelusarjan neljäs kamppailu pelataan lauantaina Kajaanissa.